Casio CTK - 800 - problém s MIDI
Pravidla fóra
Casio CTK - 800 - problém s MIDI
Dobrý den, mám problém s klávesama Casio CTK - 800. Když je připojím přes USB k notebooku, tak mi je nerozpozná. Na klávesách jsem zkoušel změnit nastavení, ale nepomohlo. USB kabel by měl být funkční.
Prosím o radu co s tím. Děkuji
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Casio CTK - 800 - problém s MIDI
Problém bude spíš v tom USB. nemám sice s těmihle USB/MIDI kabely moc zkušeností, ale vím, že některé prostě moc dobře nefungují. Mám doma podobné "samohrajky" a na zvukovce klasický MIDI vstup a problém tam není. Pošli, co máš za USB/MIDI kabel a jaký program v počítači používáš pro hraní.
Hraju na kytary a mašinky
a jaky system. (ve W7 je sem-tam nejaka nedokonalost v tomhle smeru)
Kabel používám klasický ,,tiskárnový" USB kabel a systém mám W7. Používám Anvil Studio.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A dělal si to podle návodu (http://support.casio.com/pdf/008/ctk_800_01_e.pdf)? Nainstaloval si ovladače?Nitram3 píše:Dobrý den, mám problém s klávesama Casio CTK - 800. Když je připojím přes USB k notebooku, tak mi je nerozpozná. Na klávesách jsem zkoušel změnit nastavení, ale nepomohlo. USB kabel by měl být funkční.
a na strane Anvil Studia - v menu "View / Synthesizers, MIDI" u "MIDI In Port" nemas moznost navolit to Casio?
Podle návodu jsemto dělal, Casio SMF Converter jsem nainstaloval ale to nepomohlo a žádné jiné ovladače na CD nejsou.
V Anvil Studiu to Casio navolit nemůžu.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Casio SMF Converter bude jenom nějaký převaděč souborů (např. WAV do SWF, které umí ty klávesy přehrát). Musíš nainstalovat USB ovladače, pokud na CD nejsou (což je divné, když to píší v manuálu), tak si je stáhni přímo z webu výrobce: http://support.casio.com/download.php?c ... =340&rgn=1Nitram3 píše:Podle návodu jsemto dělal, Casio SMF Converter jsem nainstaloval ale to nepomohlo a žádné jiné ovladače na CD nejsou.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ovladače být na CD nemusí; zařízení se může tvářit jako "Generic", takže ovladače potom netřeba.
P.
P.
Dobrý den, děkuji vám všem za pomoc, podařilo se mi to vyřešit stáhnutím ovladačů.
Ještě se chci zeptat jestli někdo nevíte o českém návodu pro Anvil Studio. Děkuji
Ještě se chci zeptat jestli někdo nevíte o českém návodu pro Anvil Studio. Děkuji
-
ThomasMarini
- Nový uživatel
dobrý den nevím jestli to jsem patří, ale potřebuju pomoct mám CTK 800 po zapnutí se mi rozsvítí jenom dyspaly a nejde vypnout power tlačítkem. nejde stím dělat vůbec nic. nezobrazí se žádné menu poradíte mi prosím co stím? setkal se už někdo s tímto problémem?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Nema to nic spolecneho s midi, nevim, co jsou dyspaly a jakkoliv jsem se s problemem nesetkal, danou vec odnes do servisu. Nenapsal jsi, kdy se zacal problem projevovat ani nic dalsiho a tak ti ani nelze nic vic poradit.
Hodně budem někde...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Zkusim. Nemas k tomu manual s podrobnym tutorialem?pavlii píše:empatie
Hodně budem někde...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No právě že ne - sorry za OT - ale dám ti kontakt na mojí (stále ještě) ženu, třeba to tobě vyloží a pak to práskneš i mě 
P.
P.