Stavím si/skládám elektrickou kytaru. A mám tuhle černou kobylku. (viz odkaz)
Řešil někdo uzemnění této kobylky? (Podle mě to bude oříšek)
https://www.muziker.cz/partsland-jpn-bk
Je to jednoduché, spousta uživatelů nedokáže dodržovat pravidla fóra a vznikají nám tu pak třeba nesmyslné debaty. Nováčci na fóru tak musí ze začátku čekat na schválení svých příspěvků (nevím, jaký je aktuálně nastavený limit).Cavalera píše:Nechápu, proč zveřejnění příspěvku či odpovědi v tomto fóru trvá několik hodin... To musí spoustu lidí odradit, tak jako mě.
Ano, máš pravdu. Omlouvám svojí debilitu. Popletl sem ořechy s kameny. Kytara Peavey Orange Country Choppers, dle dostupných obrázků na netu (google) jsou struny uchycené na kobylce (jak sem psal v předešlém příspěvku) a to v dírkách pod dírkami na šrouby jenž jsou našroubovány do kamenů. (koncovky strun (válečky) čumí ven z kobylky a to mi přijde trochu "prasácký") (v těle kytary nejsou žádné díry na protažení strun od výrobce)José píše: 4.02.2018 14:17 Ořech je to na hlavě kytary, co ti drží rozteč strun, neboli to, cos výše označoval (nesprávně, avšak zažitě) jako nultý pražec. Myslíš tím ořechem kobylkový kámen? Co máš za kytaru símtě? Co stavíš za kytaru, co máš za tělo? Žádnou prasárnu u výrobce nevidím, jen sis prostě koupil kobylku, která je určená na protažení strun skrze tělo. Naopak co si tak vybavuju z pro kytary dostupného hardware, tak kobyla, co umožňuje volbu protažení skrz tělo nebo ne, je docela vzácnost.