Kytara pro britpop
Pravidla fóra
Kytara pro britpop
Hoj,
uvažuji o tom, že bych si udělal radost a koupil si novou kytaru. Vzhledem k tomu, co běžně hraji, líbila by se mi ideálně některá, která by byla vhodná pro hraní songů od kapel jako jsou Oasis (ideálně), popřípadě Blur, Pulp apod.
Peněžní limit dejme tomu nějakých 18 tisíc, ale když bude vhodný kousek levněji, zlobit se samozřejmě nebudu
Dík za pomoc
uvažuji o tom, že bych si udělal radost a koupil si novou kytaru. Vzhledem k tomu, co běžně hraji, líbila by se mi ideálně některá, která by byla vhodná pro hraní songů od kapel jako jsou Oasis (ideálně), popřípadě Blur, Pulp apod.
Peněžní limit dejme tomu nějakých 18 tisíc, ale když bude vhodný kousek levněji, zlobit se samozřejmě nebudu
Dík za pomoc
Re: Kytara pro britpop
Myslím, že britpop se dá hrát na ledacos, ale Oasis mám spojený s nízkolubovkama.
https://hudebnibazar.cz/epiphone-dot-vs-2014/ID141782/
https://hudebnibazar.cz/epiphone-sherat ... a/ID70499/
https://hudebnibazar.cz/epiphone-dot-vs-2014/ID141782/
https://hudebnibazar.cz/epiphone-sherat ... a/ID70499/
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Telecaster
K kytarách jsou ted Mexika za pusu.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
-
filtr666
- Bandzone: https://bandzone.cz/madnoiseband
Ahoj,
souhlas s tema nizkolubovkama. Oasis az na vyjimky hrali hlavne na ne - Epiphone nebo pozdeji Gibson ES 335 a 355.
Za tyhle penize bych se podival po Epiphonech, dokonce muzes poridit neco na zpusob toho, na co hral Noel Gallagher - https://www.thomann.de/cz/epiphone_unio ... arch_prv_3
Jinak na kytarach vyberes urcite rozumnou pololubovku, viz torst. Ja jsem si koupil u thomanna Harley Benton pololubovku za par tisic (a la Gibson ES-335) a jsem velmi prijemne prekvapeny, hraje to vyborne, unese i vic gainu, nez je potreba na britpop, jen chtela trochu seridit a zahladit prazce (na to lze koupit veci na kytarach za par stovek).
Graham Coxon z Blur naopak az na vyjimky hral na Fendery, hlavne na telecaster, mel i limitku sveho signature modelu pred par lety. Ale Blur meli o dost jiny zvuk nez Oasis. Tady bych se podival po mexikach, pripadne vyssi rady Squieru ci Vintage, a asi bych zacal bazarem, tech kytar je mezi lidma hodne.
Telecaster obecne ma jednu (ne)vyhodu - hodne se prosazuje a nic ti neodpusti, pololubovka s hambacema by mela byt klidnejsi, takze asi i podle toho se rozhoduj. Idealne si zajdi zahrat na obe do obchodu, ten zvuk je hodne jiny, tak uvidis, co ti sedne. A to se tyka i jine menzury, krku, single vs humbucker apod. Ty pololubovky jsou pomerne velke, maji uchyceni na popruh u krku zezadu, tak je to celkove jiny pocit z hrani.
Doufam, ze to pomuze.
souhlas s tema nizkolubovkama. Oasis az na vyjimky hrali hlavne na ne - Epiphone nebo pozdeji Gibson ES 335 a 355.
Za tyhle penize bych se podival po Epiphonech, dokonce muzes poridit neco na zpusob toho, na co hral Noel Gallagher - https://www.thomann.de/cz/epiphone_unio ... arch_prv_3
Jinak na kytarach vyberes urcite rozumnou pololubovku, viz torst. Ja jsem si koupil u thomanna Harley Benton pololubovku za par tisic (a la Gibson ES-335) a jsem velmi prijemne prekvapeny, hraje to vyborne, unese i vic gainu, nez je potreba na britpop, jen chtela trochu seridit a zahladit prazce (na to lze koupit veci na kytarach za par stovek).
Graham Coxon z Blur naopak az na vyjimky hral na Fendery, hlavne na telecaster, mel i limitku sveho signature modelu pred par lety. Ale Blur meli o dost jiny zvuk nez Oasis. Tady bych se podival po mexikach, pripadne vyssi rady Squieru ci Vintage, a asi bych zacal bazarem, tech kytar je mezi lidma hodne.
Telecaster obecne ma jednu (ne)vyhodu - hodne se prosazuje a nic ti neodpusti, pololubovka s hambacema by mela byt klidnejsi, takze asi i podle toho se rozhoduj. Idealne si zajdi zahrat na obe do obchodu, ten zvuk je hodne jiny, tak uvidis, co ti sedne. A to se tyka i jine menzury, krku, single vs humbucker apod. Ty pololubovky jsou pomerne velke, maji uchyceni na popruh u krku zezadu, tak je to celkove jiny pocit z hrani.
Doufam, ze to pomuze.
No neviem, že by až tak... v porovnaní s?jastud píše:Telecaster
HB-35 Plus jsem si koupil taky. Za těch necelých šest litrů jsem dostal pěknou kytaru. Jinak bohužel stála za houby. Zvuk nic moc až bídný, zpracování jakž takž, ladění spíš takž než jakž. Možná jsem měl smůlu na blbý kus, ale hype kolem Harley Benton podpořit nemůžu. Na druhou stranu nebyl velký problém poslat ji dál. Vypadá totiž fakt pěkně.filtr666 píše:Ahoj,
Ad telecastery - úplný souhlas. Moc toho neodpustí, na druhou stranu na teleti není moc co zkazit takže slušně hrají i levné kousky (mám Vintage V52 a baví mě i po osmi letech, tehdy byla nová za necelou pětku).
Dneska je na kytarách mexický Standard Tele v parádní Lake Placid Blue za 14, což mi za nový mexiko připadá dost slušná cena. Před rokem a něco jsem shodou okolností úplně stejný Tele zkoušel na kytarách a měl jsem velký cukání ho vzít i když stálo přes 17. underground/prave-jsem-hral-na-t19503-1120.html#p719213 . Nakonec jsem vzal toho Godina co o něm píšu v citovaném příspěvku. Ale to je jiná liga a taky cenovka.Ivan píše:No neviem, že by až tak... v porovnaní s?jastud píše:Telecaster
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
Pred pár dňami tam boli dva Standardy v žltej butterscotch za 13 600 (jeden z nich je už u mňa...jastud píše:Dneska je na kytarách mexický Standard Tele v parádní Lake Placid Blue za 14, což mi za nový mexiko připadá dost slušná cena. Před rokem a něco jsem shodou okolností úplně stejný Tele zkoušel na kytarách a měl jsem velký cukání ho vzít i když stálo přes 17. underground/prave-jsem-hral-na-t19503-1120.html#p719213 . Nakonec jsem vzal toho Godina co o něm píšu v citovaném příspěvku. Ale to je jiná liga a taky cenovka.
-
filtr666
- Bandzone: https://bandzone.cz/madnoiseband
Mozna jsem mel ja stesti na kus, kdovi. Problemy s ladenim nemam, jen ji sestelovat chvilku trvalo. Zvukove jsme ji porovnavali s kamaradem s jeho Gibsonem ES335 a na sucho hraly velmi podobne, obe dobre resonovaly. Po zapojeni hraly roli snimace, samozrejme, ale nebylo to uplne daleko od sebe.jastud píše: HB-35 Plus jsem si koupil taky. Za těch necelých šest litrů jsem dostal pěknou kytaru. Jinak bohužel stála za houby. Zvuk nic moc až bídný, zpracování jakž takž, ladění spíš takž než jakž. Možná jsem měl smůlu na blbý kus, ale hype kolem Harley Benton podpořit nemůžu. Na druhou stranu nebyl velký problém poslat ji dál. Vypadá totiž fakt pěkně.
Tolsimir: Kup nějakou pololubovku, tele, jazzmaster, rickenbacker, danelectro nebo když přimhouřim oči les paul junior/special a publikum bude tvoje
.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.