Ahoj. Moje myšlenka - hraju na kytaru se singlama a občas bych potřeboval zvuk tlustší v některejch pasážích, tlustej jako humbucker ale aby neklesala konkrétnost (takže Fuzzy vyhazuju).
Fungoval by ekvalizér ve smyčce s přidanýma basama (a možná trošku hnout se středama?)
Fungoval by ekvalizér s vyšším volume před aparátem jako clean boost? (V podstatě overdrive bez toho aniž by kradl basy jako Boss SD 1 ? )
EQ jako BOOST
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: EQ jako BOOST
V podstatě obě řešení budou fungovat, popř. i EQ před aparátem. Akorát třeba u známého GE-7 od Bosse se musí řešit i šum, záleží jak je člověk háklivý. Další možnost je kompresor s clean boostem, např. Bogner Harlow.
Šum hodně závisí i na nastavení. Pokud se vytáhnou nejvyšší frekvence, samozřejmě hodně naroste. Kompresory můžou taky hodně šumět, ovšem pokud se používají spíš jako boost s malou kompresí, většinou i ty notorické šumáky (většina běžných nejužívanějších modelů Boss, EHX Soul Preacher, aj.) jsou použitelné. Ale jsou samozřejmě i nešumící EQ i kompresory, když si člověk připlatí ...
O kompresoru jsem taky přemýšlel
. Měli by jste nějakej typ na co nejlevnější kompresor, kterej se dá nastavit tak že "nestahuje" signál ale zvedne trochu hlasitost a tu decentně stáhne? (Přesně jak řikáte).
Určitě bych nejradši T-Rex Neo Comp, ten se dá přesně takhle nastavit, ale pocitově 4000 za takovej "detail" jako kompresor mi je líto
Určitě bych nejradši T-Rex Neo Comp, ten se dá přesně takhle nastavit, ale pocitově 4000 za takovej "detail" jako kompresor mi je líto
Behringer CS400