Zdravím,
chtěl bych požádat o radu. Pokaždé, když chci naladit kytaru (klasická obyčejná španělka, stála cca 3000Kč), tak při utahování/povolování strun je slyšet přeskočení struny. Kytara jde pak těžko naladit, protože to skočí obvykle níž/výš než je správný tón. Zkoušel jsem několikrát znovu struny natáhnout, vyměnit za nové, ale pořád to dělá, hlavně u G struny, ale také u E1 a H. Jinak jsem s kytarou moc spokojen, má krásný zvuk, až na to přeskakování. Díky za tipy.
přeskakování strun při ladění
Pravidla fóra
Re: přeskakování strun při ladění
Ahoj, zkus se podívat na nultý pražec a kobylku... jestli tam není nějaký ostrá hranka, která způsobí, že se ti opředení struny "zasekne" a až při větším našponováním "poposkočí". Krom toho by ti to časem mohlo způsobit i praskání strun
.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pošli fotku, jak máš struny ukotvené v kobylce a v kolících. Ideálně to natoč třeba na mobil. Pošli taky značku a typ kytary.
Hraju na kytary a mašinky
Problém bývá v ořechu, to poznáš, kde to přeskakuje, většinou to je i vidět. Zkus nastrouhat do té drážky tuhu. Grafit funguje jako lubrikant. Většinou je třeba víc než jedna aplikace. Přinejmenším tím nic nezkazíš. Pilování bych radši svěřil někomu, kdo to umí.
Kytary: Procházka custom elektická nylonka (smrk, mahagon, LR Baggs iMix), Seagull S6+ cedar.
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
Příslušenství: Acus One Forstreet, ZOOM A3, BOSS RC-300, Sennheiser e865, Mono M80 VEG-GRY, Mono GS1 Duraweave, kabely Sommer LLX/Neutrik.
Piano: Roland HP-3e
Cajon: Sela CaSela Pro
https://www.antifona.cz
Ahoj,
děkuji všem za odpovědi. problém je zřejmě v kobylce, v tom bílém plátku. Je z nějakého plastu a jsou v něm rýhy od strun. Zkoušel jsem ho vyměnit a zlepšilo se to. Už to přeskakuje jen na Géčku:)
Zkoušel jsem i nastrouhat tuhu do nultého pražce, ale bylo to pořád stejné. Posílám pár fotek
děkuji všem za odpovědi. problém je zřejmě v kobylce, v tom bílém plátku. Je z nějakého plastu a jsou v něm rýhy od strun. Zkoušel jsem ho vyměnit a zlepšilo se to. Už to přeskakuje jen na Géčku:)
Zkoušel jsem i nastrouhat tuhu do nultého pražce, ale bylo to pořád stejné. Posílám pár fotek
- ...EDGE...
Zdravím, jen namátkou:
To, co ti kluci radili (tuha do nultého pražce)
Na tuto kytaru úplně kovové struny nepatří, ale budíž
Máš zbytečně moc namotané struny na ladících mechanikách, při ladění to může dělat neplechu
To, co ti kluci radili (tuha do nultého pražce)
Na tuto kytaru úplně kovové struny nepatří, ale budíž
Máš zbytečně moc namotané struny na ladících mechanikách, při ladění to může dělat neplechu