Muzikanti zdar, Argo22 věz, že ten charakter elektronky se pozná právě podle rozdílného způsobu zkreslování oproti polovodičům. Zkreslení je vícero druhů a ještě se nepodařilo zkonstruovat zesilovač, který by měl zkreslení 0%. Nejvíce se tomu přiblížily hi-fi zesilovače, ale ty se "řeší" na jiných forech např. Audioweb. Předpokládám, že chceš něco na způsob "clean channelu" používaného běžně v kytarových zesilovačích. V tom případě pohledej schema značek, které se v minulosti "čistým" zvukem proslavily (Fender, Orange apod.). V minulosti jsem napsal úmyslně, protože v současnosti je zvýšená poptávka po "hi-gain" zesilovačích pro různé odnože metalu a i tyto firmy se snaží vyhovět více či méně úspěšně těmto požadavkům. Obecně by měla stačit jedna dvojitá trioda se středním zesilovacím činitelem - nemusíš tedy nutně osadit ECC83 (12AX7), které mají zesilovací činitel μ=100, ale raději nějakou s nižším např. ECC81 (12AT7) s μ=60, nebo ECC82 (12AU7) se zesilovacím činitelem cca μ=20. Pro "čistý" zvuk bys měl použít anodové napětí aspoň 200V, ta napájení 12V jsou vyhovující pro ty "kreslící" krabičky, ale pro lineární (čistý) předzesilovač je dobré použít běžné anodové napětí, které najdeš ke každé elektronce v katalogovém listu (datasheetu). Snad Ti to trochu pomůže

.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem:
z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.