LINE6 VALVE HD100 MK1 (bogner)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
angelusius

LINE6 VALVE HD100 MK1 (bogner)

Příspěvek od angelusius »

Jaký máte názor na tento aparát?Nějaké rady,tipy,zkušenosti ohledně nastavení zvuku apod...
torst

Re: LINE6 VALVE HD100 MK1 (bogner)

Příspěvek od torst »

https://kytary.cz/line-6-spider-valve-hd100/HN098449/
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... opad~2011/
zkušenost nemám, ale sleduju z povzdálí a za mě velké ANO. Modelingový digi preamp a poctivý lampový konec, v tom vidim budoucnost modelingu. Tohle by mělo fungovat.
(A mám zkušenost s jinou věcí, která by uměla kvalitně nahradit i ten lampovej koncák. Ale to sem nepatří.)
https://hudebnibazar.cz/line6-spider-va ... /ID122826/
https://hudebnibazar.cz/line-6-spider-v ... /ID143701/
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Slyšel jsem to hrát na open air fesťáku tuším u kapely Fleshless (českej grind, snad si to jméno pamatuju dobře), a byl to nejlepší zvuk toho festu. Trhalo to beton, v dobrém slova smyslu, čitelnost super. Takže proč ne. Navíc z bazaru za 9? Pohoda :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Máme to ve zkušebně a musim říct, že je to hodně povedený. To, že to má milion funkcí asi nemusim vůbec zmiňovat, Člověk má vlastně možnost si buď vybrat jeden z presetů, kterej zesilovač nabízí, případně si ho nějak doupravit, nebo si jednoduše vykouzlí svoje vlastní nastavení, který mu vyhovuje nejvíc. Je to vlastně takovej spider, kterej hraje nesrovnatelně líp a hlavně věrohodně jako celolampová hlava i když je to modeling. Výhoda je i pro takový domácí využití xlr výstup se simulací reproboxu. Mě osobně se akorát nelíbí vzhled. Jinak je to hodně povedenej zesilovač. Vlastně moje zkušenost s nelampovym předzesilovačem a lampovym koncem je tkaová, že bych jí klidně výrobcum doporučoval, protože to zní totožně a člověk nemusí nikdy měnit ty malý svině :D (i když tahle hlava tam dvě taky má :D)
Naposledy upravil(a) innerself dne 5.02.2018 15:27, celkem upraveno 1 x.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

innerself píše: 5.02.2018 15:20 Vlastně moje zkušenost s nelampovym předzesilovačem a lampovym koncem je tkaová, že bych jí klidně výrobcum doporučoval, protože to zní totožně a člověk nemusí nikdy měnit ty malý svině :D
... to bude zase křiku ...' :-E
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
innerself

Příspěvek od innerself »

Nejspíš bude, ale psal jsem to už například když jsem srovnával tranzistorovej Peavey XXL s lampovym Peavey Triple XXX.Samozřejmě, že tam bylo jiný pořadí kanálů, ale když člověk zkusil na obou ten nejlepší, tak dostal na 95% stejnej zvuk. Když jsem ale propojil XXL preamp do returnu Triple XXX, tka rozdíl nebyl absolutně vůbec slyšitelnej.
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Tak jestli se ty malý svině měněj jednou za nevimkolik let, nebo nikdy, to už vyjde skoro na stejno, ne? :-))
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
angelusius

Pár dní zpátky jsem tento apec zakoupil i s reproboxem stejne znacky plus footswitch, case za lidovou cenu.A jelikož nejsem az zas takovy odbornik tak me zajimal nazor vetsiho mnozstvi lidi,nebot se nasli i vyjmecne,,odobornici" kteri po dvou minutach kritizivali a svuj aparat za stejny peníz vychvalovali do nebe.Ja za sebe musím rict ze skala zvuku,nastaveni a moznosti je paradní.Clovek se stim musi ale naucit pracovat a da se z toho vytriskat uzasny zvuk.Pro me jako pro vyznavace hutneho a zaroven ostreho geinoveho zvuku je to skvela volba,.Sice s moji barytonkou LTD M17 ktera ma origos snimace,jde na zkusebne slyset samozrejme nektere nezadouci skřeky,ale jinak si zatim nemuzu stezovat-co se zvuku na zkusebne tyce...pristi tyden to beru do klUbu tak uvidim jak obstoji tam....jedine co mi tam chybi je looper-ktery maj az MKII...Pripadne kdyby mel nekdo radu jak stelovat boost a noise gate-pripadne cesky manual moc by me potesil :D..
innerself

Příspěvek od innerself »

Lepší nikdy než jednou za 5 let :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nj, ale obecne vzato male svine jsou mensi problem nez velke svine. :)

Nicmene bych rekl - overeno spis z rychliku - ze tenhle L6 vcelku funguje. Nechtel bych ho, ale prislo mi to tehdy jako jeden z lepsich napadu firmy.
torst

Příspěvek od torst »

Malý svině by mi taky nevadily, ale z žádný celolampy nedostaneš takovou škálu apců jako z téhle L6. Jedině MTS Salvation mods, ale to jsou diametrálně jiné prachy, komplikovanější rack a td. Jediná slabina toho digitálu-neumí ty Marshallské zapružené attacky. Tam se ta malá svině projeví. Ale na HG je to ideální.
angelusius : že tě to baví, lézt s aparátem po střechách. Nezkusíš ho vzít i na klub ?
Placka

Příspěvek od Placka »

a hlavně kombo Spider Valve 112 je na bazaru kolem 5000 a na tu pětku by se určitě dalo slevit...jejda, když si vzpomenu na svoje prní bazarový kombo Laney TF200 za 11000...v době, kdy jedenáct tyček bylo víc než dneska. Mám docela nutkání ho koupit i třeba jenom na zkoušku.

Ale pač jsem se zařekl že zeštíhluju a začínám vážně pokoušet jenom pream/pedalboard + Radar + aktivka RCF 710, tak to radši nechám být:-)
angelusius

torst píše: 6.02.2018 8:25 Malý svině by mi taky nevadily, ale z žádný celolampy nedostaneš takovou škálu apců jako z téhle L6. Jedině MTS Salvation mods, ale to jsou diametrálně jiné prachy, komplikovanější rack a td. Jediná slabina toho digitálu-neumí ty Marshallské zapružené attacky. Tam se ta malá svině projeví. Ale na HG je to ideální.
angelusius : že tě to baví, lézt s aparátem po střechách. Nezkusíš ho vzít i na klub ?
Lezt s aparatem po strechach,?trochu nechapu vyznam toho spojeni,ale v klubu hrajeme pristi tyden,tak si s tom musim jeste poradne pohrat a uvidim co reknou kritikove :o
innerself

Příspěvek od innerself »

Teď trošku OT, neměl jsi tu první řadu od Laney TF dělanou ještě v anglii, bez různejch tlačítek a hlavně s potenciometrem enhance, kterej umí vyříznout středy? Já na tohle kombo totiž nedám dopustit. Měli jsme ho ve zkušebně a hrálo to neuvěřitelně i když to vypadá jako starej křáp. Nejlepší na tom bylo právě to že se dalo s kombinací mid + enhance nakroutit neuvěřitelná škála zvuků.
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/line-6-dt-25/ID89822/
hele, pěknej kousek. Jen nechápu, kde je ten modeling. Na panelu vidím jen běžné ovladače lamp. apce.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Demilich

Příspěvek od Demilich »

Na ty DTčka bacha, prý to bylo dost poruchové a opravovat takovou mašinérii... to nechceš.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Demilich píše: 9.02.2018 9:48 Na ty DTčka bacha, prý to bylo dost poruchové a opravovat takovou mašinérii... to nechceš.
jo prý uvnitř topí strašně ty lampy do plošňáků viděl sem už spoustu lidí jak do toho vrtá díry jak do p***le :lol: :lol: :lol:
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Tahle hlava, když se něco vysere tak Tě 99% opravářů (1% budou kutilové, který vůbec neví co otevřou) odkáže na autorizovaný servis a tam většinou vymění cely komponent popř. desku. Opravdu se nepajeji s každým SMD. Mě to teda lákavý moc nepřijde. Mrkni jak to vypapada uvnitř ;-)
Z hlediska servisovani to muže být slušný harakiri.
Vzpomínka na Fender champ600 ze kterého se zakourilo a měnila se celá deska, naštěstí byl v zaruce.
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 9.02.2018 11:15, celkem upraveno 1 x.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

L6 DT má spousta lidí? :) Sakra. V jakých sociálních skupinách? :)

U hlavy to topení do plošňáků snad nebude tak horké (doslova). Když už, je to spíš problém komb. Spousta aparátů "topí do plošňáků" a lidi na ně roky hrajou, takže pokud jsou DT nějak nadstandardně poruchové aparáty, bude to něčím jiným. Mimoto bych "prýporuchovost" bral s nadhledem a selským rozumem, tuhle vizitku strašně snadno dostane kdeco. ;) Vemte si všechny ty minihlavy, na kterých by se dal vařit čaj - jsou poruchové?

Servisní harakiri je pravděpodobně všechno od L6, resp. nejspíš cokoli podobně složitějšího a digitálního.
S tím se při pořizování přece automaticky počítá, je to riziko každé takové složitější srandy. :)
Výměna koncových lamp bude normální.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“