To že je kytara z masivu neznamená, že je z jednoho kusu. Pozor na to nemyslet si, že když je to masiv tak je to jedna fošna i když to tak může vypadat. Drtivá většina kytar je lepená z více kusů. Kdyby se to neudělalo tak se dřevo pokroutí. Vlastně jsem ještě neviděl, že by kytara byla z jednoho kousku. Pokud to třeba tak vypadá u Lp tak je to tím, že je na tom horní deska, která by mohla být z jednoho kusu, ale samotný tělo je vždycky z více částí.Mustard Man píše:Spíš bych ocenil přízpěvky co se týkají dřeva. Jestli je opravdu masivní , jestli není z víc kusů apod. V čem je ta nízká cena.
edit: taky kde se vyrábí, jaká je kvalita zpracování, mechanik.
SQUIER BY FENDER - Affinity Telecaster®
Pravidla fóra
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
affinity se dela 100% v cine. mam doma dve a je to na nich napsane... ale nevim jeslti je to nejaky rozdil - china a indonesie.. treba akustiku mam od ibanezu udelanou v cene a ve zpracovani je nejlepsi ze vsech mych kytar... takze spis zalezi na fabrice a ne na zemi. rika se ze indonesie je lepsi, ale nevim...
jinak kdyz tam soupnes rmka, tak te to bude stat nejakych 1800 a mas uplne super kytaru.
jinak kdyz tam soupnes rmka, tak te to bude stat nejakych 1800 a mas uplne super kytaru.
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
qwer píše:affinity se dela 100% v cine. mam doma dve a je to na nich napsane... ale nevim jeslti je to nejaky rozdil - china a indonesie.. treba akustiku mam od ibanezu udelanou v cene a ve zpracovani je nejlepsi ze vsech mych kytar... takze spis zalezi na fabrice a ne na zemi. rika se ze indonesie je lepsi, ale nevim...
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo ataky se za tou číslovkou 4 houpe víc nulRedeemert píše:Tak docela mě překvapuje, že Affinity Tele je z agathisu, normální fendří tele je z olše...
Aghatis není tak zlé dřevo, spíš to není ta kasika ale něco jiného...
Zpracování bych se nebál u squireru je právě síla ve zpracování, pokles na materiálech.
K těm kusům... fender dělá ze 4 kusů běžně... daleko důležitější je kvalita dřeva než počet kusů. Naopak více kusů se líp sušší...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
důležitější je aby to dřevo bylo pořádný před tím než z něj začnou dělat kytaru...Redeemert píše:Já si taky myslím, že agathis není zlé dřevo, moje kytara z něj je. A LTD-ESP z něj dělá hodně kytar a že nejsou úplně nejlevnější...
- Mustard Man
Jo, není LP bez javorovyho topu z jednoho kusu ,hral sem na sg special faded a mel sem pocit ze bylo z jednoho kusu?aivn86 píše:To že je kytara z masivu neznamená, že je z jednoho kusu. Pozor na to nemyslet si, že když je to masiv tak je to jedna fošna i když to tak může vypadat. Drtivá většina kytar je lepená z více kusů. Kdyby se to neudělalo tak se dřevo pokroutí. Vlastně jsem ještě neviděl, že by kytara byla z jednoho kousku. Pokud to třeba tak vypadá u Lp tak je to tím, že je na tom horní deska, která by mohla být z jednoho kusu, ale samotný tělo je vždycky z více částí.Mustard Man píše:Spíš bych ocenil přízpěvky co se týkají dřeva. Jestli je opravdu masivní , jestli není z víc kusů apod. V čem je ta nízká cena.
Viva la revolution...
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
No já sem hrál na Custom, '61 Reissue a Standart a u těch dvou posledních mi to též připadalo jako masiv...a nebo je to slepený z jedný desky...která byla původně větší kus a oni ho jenom rozřezali, vysušili ještě víc a slepili (kdyžtak to neberte moc vážně já sem kytaru nikdy nestavěl nebo spíš sem nikde moc nečetl jaxe připravuje dřevo ale myslím že je to možnost)Mustard Man píše:Jo, není LP bez javorovyho topu z jednoho kusu ,hral sem na sg special faded a mel sem pocit ze bylo z jednoho kusu?aivn86 píše:To že je kytara z masivu neznamená, že je z jednoho kusu. Pozor na to nemyslet si, že když je to masiv tak je to jedna fošna i když to tak může vypadat. Drtivá většina kytar je lepená z více kusů. Kdyby se to neudělalo tak se dřevo pokroutí. Vlastně jsem ještě neviděl, že by kytara byla z jednoho kousku. Pokud to třeba tak vypadá u Lp tak je to tím, že je na tom horní deska, která by mohla být z jednoho kusu, ale samotný tělo je vždycky z více částí.Mustard Man píše:Spíš bych ocenil přízpěvky co se týkají dřeva. Jestli je opravdu masivní , jestli není z víc kusů apod. V čem je ta nízká cena.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Mustard Man
A který sg bylo nejlepší? Ten custom myslíš s bigsby a trema snimačema ?Joey píše: No já sem hrál na Custom, '61 Reissue a Standart a u těch dvou posledních mi to též připadalo jako masiv...a nebo je to slepený z jedný desky...která byla původně větší kus a oni ho jenom rozřezali, vysušili ještě víc a slepili (kdyžtak to neberte moc vážně já sem kytaru nikdy nestavěl nebo spíš sem nikde moc nečetl jaxe připravuje dřevo ale myslím že je to možnost)
Viva la revolution...
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Jo to ale ta páka není bigsby to je to co nevim jaxe menuje ale mám to v avataru...mě se nejvíc líbí ReissueMustard Man píše:A který sg bylo nejlepší? Ten custom myslíš s bigsby a trema snimačema ?Joey píše: No já sem hrál na Custom, '61 Reissue a Standart a u těch dvou posledních mi to též připadalo jako masiv...a nebo je to slepený z jedný desky...která byla původně větší kus a oni ho jenom rozřezali, vysušili ještě víc a slepili (kdyžtak to neberte moc vážně já sem kytaru nikdy nestavěl nebo spíš sem nikde moc nečetl jaxe připravuje dřevo ale myslím že je to možnost)
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Mustard Man
Me taky je to SG jaky ma byt , ty novy s tlustejma krkama se me nelibi.Joey píše:Jo to ale ta páka není bigsby to je to co nevim jaxe menuje ale mám to v avataru...mě se nejvíc líbí ReissueMustard Man píše:A který sg bylo nejlepší? Ten custom myslíš s bigsby a trema snimačema ?Joey píše: No já sem hrál na Custom, '61 Reissue a Standart a u těch dvou posledních mi to též připadalo jako masiv...a nebo je to slepený z jedný desky...která byla původně větší kus a oni ho jenom rozřezali, vysušili ještě víc a slepili (kdyžtak to neberte moc vážně já sem kytaru nikdy nestavěl nebo spíš sem nikde moc nečetl jaxe připravuje dřevo ale myslím že je to možnost)ale všecky sou super
akorát ty ceny
Vzhledově a aji v kvalitě se mě uplně nejvíc liby Angus Young (2rbo Mack vsimni si pravopisu ve jméně) signature.
edit: ta kobyla se myslím jmenuje vibrola nebo tak nejak ale je stylová moc.
Viva la revolution...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
už s tím neserMustard Man píše: (2rbo Mack vsimni si pravopisu ve jméně) signature.
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Jo menuje se tak a nevím jestli je teda stylová ale já ji chciMustard Man píše:
Me taky je to SG jaky ma byt , ty novy s tlustejma krkama se me nelibi.
Vzhledově a aji v kvalitě se mě uplně nejvíc liby Angus Young (2rbo Mack vsimni si pravopisu ve jméně) signature.
edit: ta kobyla se myslím jmenuje vibrola nebo tak nejak ale je stylová moc.
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Re: SQUIER BY FENDER - Affinity Telecaster®
Jak tyhlety telata drží ladění dnes? Přemýšlim o koupi levnýho Affinity Telecasteru a narvat tam Hot Stack Tele od Seymour Duncan
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: SQUIER BY FENDER - Affinity Telecaster®
V dnešní době mají nejlepší poměr cena/výkon kytary Harley Benton. Ovšem ty nemají na hlavě nápis "by Fender".