Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
krasty

Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Příspěvek od krasty »

Nebudete někdo Mooer Radar objednávat u Thomanna? Přidal bych se.
Placka

Příspěvek od Placka »

Takže pár poznatků - hraje to:-) ZAtím testuju jenom doma na sluchátka, takže o jemných nuancích a nakolik se Radar přibližuje reálnýmu aparátu zatím nemůže být řeč. V neděli jedu na zkoušku, tak ho zkusím prohnat ve zkušebně.
- přemýšlení, jestli na enkodér půjde šlapat je zbytečné, pač jeden krátký stisk vede do nastavení master volume. Dlouhý stisk vede do menu a teprve ještě o něco delší stisk vede k bypassu zařízení
- docela dost to topí:-) Nic hroznýho, ale u běžných efektů na to člověk není zvyklej
-uplně v pohodě běží na společný adaptér dodávaný k AMT SS 10 - stačilo použít obyčejnou rozbočku, kterou jsem měl doma. Jenom když se zapne AMTčko, tak si na začátku sosne trochu víc proudu a Radar blikne jakože se vypíná, ale hned naskočí...snad mu to nějak neškodí, ale vzhledem k tomu, že nemá žádnej vypínač, tak se s tím snad počítá...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ten rychlý skok do master volume je fajn - asi 2x se mi při zvukovce stalo, že si zvukař řekl o zeslabení signálu a u Pangey je to až v menu.

Dotaz pls: Po opětovném zapnutí je aktivní naposledy používaný impuls, resp. poslední preset?
Placka

Příspěvek od Placka »

Jo, při opětovném zapnutí se načte poslední preset (teda - ještě to doma radši ověřím:-)).

Co je horší - včera večer jsem zkoušel i připojení přes sw. Mooer studio. Radara to najde, dokonce proběhl i nějaký update firmwaru (těžko říct jaký, pač v nastavení nikde nevidím verzi firmwaru, ani při startu se nikde nzobrazuje), ale samotné otevření editoru neproběhne a sw spadne. Takže jsem zatím ani nemohl vyzkoušet natáhnout vlastní impuls, pač to se dělá přes tenhle program. Zatím jsem napsal akorat na FB skupinu Radaru, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Zkusím to ještě nainstalit na jiným PC

EDIT: jo a kdyby ho chtěl někdo půjčit na testování, tak není problém, první akci s ním budu hrát až 28. prosince:-). Jsem ze Žďáru nad Sázavou, ale není problém dopravit do Brna, Prahy nebo Litomyšle...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Bezva - ono po nalezení toho svého zvuku, je prostě jen příjemné na tu krabku "zapomenout".

Mnjn SW trable... :| Snad na to přijdeš. Olovi to běhalo, ten má asi jabko, co?
Tady bude možná ruská jednoduchost Pangey výhodou - chová se jako flashka - banky a presety jsou foldery, do kterých nakopíruješ impulsy. Ale zase musíš všechny případné editace presetů provést rukostrko čudlíkama.

PS: Možná je načase, abys jakožto Radar-pionýr založil speciální vlákno, přece jen si ho asi koupí víc lidí, tak by bylo fajn mít poznatky pohromadě. 8)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

cherreda píše:PS: Možná je načase, abys jakožto Radar-pionýr založil speciální vlákno, přece jen si ho asi koupí víc lidí, tak by bylo fajn mít poznatky pohromadě. 8)
+1
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Placka píše:Takže jsem zatím ani nemohl vyzkoušet natáhnout vlastní impuls, pač to se dělá přes tenhle program.
Mas nejaky linuxovy stroj? Jen by me zajimalo, jako co se to pocitaci hlasi ;) Treba to pujde nejak ochcat i bez programu.
Hodně budem někde...
Placka

Příspěvek od Placka »

Téma doma založím a poprosím o přesun relevantních příspěvků. Mám normálně win 10. Mám tušení, že při stažení to nabízelo jenom win verzi, pro jabko ten editor zatím snad ani není.
Pisu jen z mobilu, ale myslím, že se to po připojení USB hlásí jako virtuální sériový port
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Ivan

Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack) - Pange CP

Příspěvek od Ivan »

Neviem sa dopátrať, aké modely cabov sú v Pangei CP-100 od výroby. Nie to ani v manuáli... Neviete niekto o nejakej lokalite na webe, kde to uvedené?
Dik
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ivan píše:Neviem sa dopátrať, aké modely cabov sú v Pangei CP-100 od výroby. Nie to ani v manuáli... Neviete niekto o nejakej lokalite na webe, kde to uvedené?
Dik
Asi AMT chtějí (velmi správně a často marně :) ) kytaristy naučit impuls vybírat ušima. :)

Tadyhle si rozklikni oranžový button "ИМПУЛЬСЫ КАБИНЕТОВ/DOWNLOAD IRs":
http://media.amtelectronics.com/amt-pangaea-cp-100/
A stáhni si Preloaded_IRs_CP-100.rar, to by měl být balíček cca 30ti impulsů, který je od výrobce nablitý v Pangee. Buď v klidu, je to free.
Jinak mají i impulsy na prodej, mají to docela pěkně nabalíčkované, aby si každý vybral: http://amtelectronics.com/new/shop/
Ještě jsem nic nekupoval, naživo hraju na nějaký impuls z Pangey a jsem hodně spokojený.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

No parada, dík.

Práve včera som pozeral, že v novej verzii (potlač na šasi je už biela) sú aj nejaké fenderoidné impulsy, ktoré tu chýbajú. No ale na oboznámenie sa s impulsami toto bohate...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Dík za info. Nezní to špatně.
Hned v první ukázce jsem si říkal, že je to v pohodě, ale nějaké ne úplně jako Recto - pak jsem si všiml, že dotyčný rovnou prdnul před higain tubescreamer, jak to dělá snad polovina majitelů. :)
https://www.youtube.com/watch?v=Pn8r4EOEiCM
Ivan

Příspěvek od Ivan »

cherreda píše: 9.01.2018 10:57 Tadyhle si rozklikni oranžový button "ИМПУЛЬСЫ КАБИНЕТОВ/DOWNLOAD IRs":
http://media.amtelectronics.com/amt-pangaea-cp-100/
A stáhni si Preloaded_IRs_CP-100.rar, to by měl být balíček cca 30ti impulsů, který je od výrobce nablitý v Pangee. Buď v klidu, je to free.
Jinak mají i impulsy na prodej, mají to docela pěkně nabalíčkované, aby si každý vybral: http://amtelectronics.com/new/shop/
Ještě jsem nic nekupoval, naživo hraju na nějaký impuls z Pangey a jsem hodně spokojený.
Poškriabal som si rohovku a konečne sa zadarilo, na čo som dlho čakal - som PN :), t.j. našiel sa čas na blbosti, vrátane check tých impulzov. No, za predpokladu, že každý IR loader hrá tie impulzy rovnako, nemôžem povedať, že je to terno... Neviem ako "metalové", ale hral som sa len s fenderovskými a voxovskými impulzami. Presne ako som sa bál - také ploché, bez života, frekvenčne typické pre dig. simuláciu. Po porovnaní so Zoomom G1on, si začínam japončíka o niečo viac ceniť...
torst

Příspěvek od torst »

nechci se tě dotknout, ale myslím si, že tě tahle problematika asi mine. Nevadí, drž se těch kosmopohodiček, které nahráváš, v tom seš nepřekonatelnej, resp. výbornej !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše: 26.02.2018 18:02 myslím si, že tě tahle problematika asi mine
bez tvojho špecifického druhu sarkazmu by to tu na HF nebolo ono... :wink:
torst

Příspěvek od torst »

tentokrát to myslím celkem seriózně. A nijak zle. Mě například zcela míjí laborování se snímačema.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

V poho, ja viem, ako to myslíš, virtuálne sa poznáme nejakú dobu 8) proste že chcem svojim subjektívnym dojmom z pár "free" impulsov vyvrátiť neprekonateľnosť celej podstaty IR, lebo si to určite neviem technicky v softe nastaviť... to vedia len veľkí gitaristi
torst

Příspěvek od torst »

no, vlastně ano.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“