Boss GT8 vs. KORG AX3000G

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jenik21

Boss GT8 vs. KORG AX3000G

Příspěvek od jenik21 »

Nemáte někdo zkušenosti s těmito multiefekty Boss GT8 a KORG AX3000G? Chystám se zakoupit nějaký opravdu dobrý a zatím to vypadá na jeden z těchto dvou. Nebo máte někdo jiný nápad? :) Hrajeme převážně tanečnější popík. Díky.
drac01

boos gt8 nebo korg ax3000g

Příspěvek od drac01 »

Zdravim vsechny příznivce hudby uvazuju o koupeni noveho zanovniho multiefektu a zvazuju bud boos gt8 a nebo korg ax3000g muzete nekdo poradit který je lepsi vyhody nevyhody??diky predem za odpovědi
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Boss GT8 vs. KORG AX3000G

Příspěvek od Hendrek »

Kdo by to čekal, že tu už stejný dotaz máme? Slučuji.
Každopádně vzhledem k množství odpovědí, které v tomto vlákně jsou, ti přeji větší štěstí, než kolegovi z roku 2007.
Proč chceš archaický mulťák? Finance? Pokud bych já pokukoval po nějaké nadupané mašině, tak bych se díval po něčem aktuálním: Boss GT-1000 například.
drac01

Příspěvek od drac01 »

To se omlouvam ale nemam moc cas se tu prehrabovat tak sem to dal znova No to by se mi taky libilo ale pro me celkem zbytecny sem domaci hrac a ta cena je pro me neprizniva mam jine vydaje prave proto sem hledal levnejsi alternativu spatny?😉
drac01

Příspěvek od drac01 »

Navic sem doposud hral na zoom g1xon a ten sice byl celkem dobrej ale moc moznosti kombinovat tam neslo tohle bude pro me zmena
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Bohužel ti moc neporadím. On ten zvuk na doma může být naprosto v pohodě, vlastně nejen na doma. Já bych měl spíš strach z životnosti těchto starších "složitých" zařízení. Jednoduchá analogová krabka typu distoržn, kde je pár odporů, kondíků a tranďáků, může fungovat bez problémů roky. Tady ty mulťáky s procesory, miniaturními součástkami a kdoví čím vším uvnitř, můžou kleknout den ze dne. To u bazarového kousku dopředu neodhadneš, bude záviset na tom, kdo a jak to používal. To je jediný argument proti.
drac01

Příspěvek od drac01 »

To je pravda no ale jak rikam prachy na novej nejsou no a rad experimentuju se zvukama a pisnickama nemam vyhraneny styl takze ty krabky to bych se vubec nedoplatil tak ten zoom je taky v poho uz ho mam treti rok a bez zavad ale je to fakt kus od kusu a taky jak rikas kdo a jak to pouzil no nezbyde nez to zkusit a jeste dotaz na tom boosovi nebo korgu dou michat efekty a vse do kupy ??neni to omezeny jak na tom zoomu?
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

drac01 píše: 28.02.2018 11:53 To je pravda no ale jak rikam prachy na novej nejsou no a rad experimentuju se zvukama a pisnickama nemam vyhraneny styl takze ty krabky to bych se vubec nedoplatil tak ten zoom je taky v poho uz ho mam treti rok a bez zavad ale je to fakt kus od kusu a taky jak rikas kdo a jak to pouzil no nezbyde nez to zkusit a jeste dotaz na tom boosovi nebo korgu dou michat efekty a vse do kupy ??neni to omezeny jak na tom zoomu?
Míchat to určitě půjde,protože mi to šlo i na Boss ME-25,který jsem měl a přes PC .

P.S.možnost zcela volně řadit efekty v řetězci
Placka

Příspěvek od Placka »

drac01 píše: 28.02.2018 11:53 To je pravda no ale jak rikam prachy na novej nejsou no a rad experimentuju se zvukama a pisnickama nemam vyhraneny styl takze ty krabky to bych se vubec nedoplatil tak ten zoom je taky v poho uz ho mam treti rok a bez zavad ale je to fakt kus od kusu a taky jak rikas kdo a jak to pouzil no nezbyde nez to zkusit a jeste dotaz na tom boosovi nebo korgu dou michat efekty a vse do kupy ??neni to omezeny jak na tom zoomu?
Předně - číst takovej text je pro mě utrpení, zkus aspoň někdy použít interpunkci.

Jinak by mě zajímalo, co za kosmické zvuky chceš používat, že je pro tebe G1on výrazně omezený? Podle mě se na G1on dá nakroutit velká škála zvuků pokrývající většinu zvuků snad ze všech žánrů. Efektů má v sobě hromadu, umožňuje je libovolně řadit...takže přesně nerozumím, co myslím tím "dou míchat efekty a vše do kupy".

Jestli chceš efekt vyměnit kvůli mlhavé představě, že na něm půjdou "nějak líp" kombinovat efekty a tvoje hra díky tomu bude znít lépe, tak to se obávám, že ti nepomůže ani obstarožní Boss, ani obstarožní Korg.
drac01

Příspěvek od drac01 »

No ja pisu jak pisu a poznamky na moje psani to si radsi nechte a nekomentujte ja neman cas v praci psat spisovne aby ste to precetl to jen svedci o vasi omezenosti!a navic sem to nepatri ale do hodin cestiny!na zoomu v jednotlivých patchich je zapojeni az peti krabicek ty mezi sebou prehazovat muzu ale michat z ostatnima ne muzu pridat ze 6ti efektu co mam na vyber ale ty po vetsinou nejdou protoze to nebere procesor mam uz ho 3roky taky vim jak funguje a nemyslim si ze by byl stejnej jak ty jiz zminovane to jen vas komentar to z toho udelal a kdyz mi date 10000na novej nebudu si kupovat podle vas zastaralej😄😄
filo01

Příspěvek od filo01 »

drac01 píše: 1.03.2018 6:18 No ja pisu jak pisu a poznamky na moje psani to si radsi nechte a nekomentujte ja neman cas v praci psat spisovne aby ste to precetl to jen svedci o vasi omezenosti!a navic sem to nepatri ale do hodin cestiny!
Perla za perlou. Člověče, prober se. Píšeš jako prase s velkým P, fakt to bolí něco takového číst. Omezenost si nech od cesty, tu zatím projevuješ pouze ty. A jestli chceš tady v budoucnu dostat nějakou radu, tak máš nejvyšší čas změnit svoje chování.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Radši se uklidníme. Samozřejmě je každého věc, jak píše, ale nemůže pak čekat od ostatních, že budou mít čas a chuť přemýšlet, co dotazem autor myslel a vůbec odpovídat. To je holt riziko, které na sebe člověk bere. Netřeba hned brát poznámky o úrovni psaného textu osobně, prostě jen kritická připomínka.
drac01

Příspěvek od drac01 »

Ja chtel jen poradit ti.nade mnou poradily celkem ale vy ste zatim jen krytizoval moje psani a nechapu proc bych mel.na.nejakym foru resit spisovnost ale to je fuk no kryticka pripominka to byla ale.zbytecna protoze sem se ptal na.neco jinyho a zatim rady nic.moc to sem nevedel ze na.forech tohohle typu je zakladem.psat spisovne.jinak vam.nikdo neporadi to je super pristup zbytecne dal nepiste tohle mi stejne nepomuze ani ten vas priblblej nazor na.stary multaky vy mate asi na.novy a nevite jak ziju ja pane bohatej😎
drac01

Příspěvek od drac01 »

No jinak dik za rady moc ste mi nepomohly ale.doporucim vas nejakejm slepejm a.hluchejm lidem a sory neni to spisovne😄😄😄
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Asi je to naprosto zbytečný to tolik hrotit!
Placka

Příspěvek od Placka »

@drac01: Ale ty si pleteš spisovný text a srozumitelný text. Já vůbec nepotřebuju, abys psal spisovně. Mě stačí, když ten dotaz bude srozumitelný. A srozumitelnost bys řešit měl, pač když není dotaz srozumitelný, tak ti nikdo neporadí. Rady zkrátka odpovídají dotazu.

Zpátky k dotazu - co znamená, že "na zoomu v jednotlivých patchich je zapojeni az peti krabicek ty mezi sebou prehazovat muzu ale michat z ostatnima ne". Co si představuješ pod tím "mícháním s ostatníma"? Dej příklad nějakého konkrétního zvuku, který chceš dosáhnout a na Zoomu to není možné (efekty a jejich pořadí).
drac01

Příspěvek od drac01 »

Tak hele teď sem na počítači doma píšu tak jak by se mělo je to dost srozumitelné?????Kolik ti je let?? pamatuješ si dobu kdy se na mobilu psaly sms bez interpunkce protože to bylo dražší??já teda jo a nikdo neřešil srozumitelnost vlastně i teď ji většina lidi neřeší protože muj průměrnej mozek si to dá dohromady sám když sem v práci a něco hledam když mám chvílu nebudu prostě tohle řešit a kdybych měl kvůli tomu krytizovat ostatní co tak píšou tak bych nic jinýho nedělal a napsat na uvod odpovědi krytiku kdo jak píše to fakt jednoho nasere!!!doufám že je to dost srozumitelné a nezapoměl sem někde háček abych dostal jedničku :-D :-D :-D tak například mam legatohero a krabičky v pořadí booster,160compresor,overdrive,alien,paraeqalizer. chci k nim přidat ještě flanger jak??když už není místo a když najdu najký patch z mistem stejně ten flanger nepřidám nemám ho kde vzít je tam přednastaven v bance J5 a nejde jen tak libovolně přidat kam se mi zlíbí a tak dále.No je to jen příklad nejde prostě libovolně řadit krabičky
filo01

Příspěvek od filo01 »

Takže když to shrnu, 5 efektů na patch je pro tebe málo, to je zřejmě celé. Pasáž s "nepřidám .. přednastaven v bance J5 .. nejde libovolně řadit" jsem nepobral, jakýkoliv efekt v G1On můžeš strčit do jakéhokoliv patche na jakékoliv místo v řetězci za splnění dvou podmínek
a) v patchi je na efekt místo
b) vložením efektu nepřekročíš limit DSP

Ještě si dovolím malé OT k té češtině. Chybějící interpunkce ani gramatické chyby nejsou vůbec zásadní (občas teda jo ;)), ale ukončit větu tečkou/otazníkem/vykřičníkem, mít za koncem mezeru a začínat ji velkým písmenem, to už je při čtení/chápání obsahu docela podstatné. Nejsme tu ve škole, takže to ber jen jako přátelskou radu a nestartuj na první dobrou.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Já si dovolím lehce O.T.
Tohle jsi měl v první řadě řešit ve vedlejším vlákně ,myslím G1On,ale pokud nemáš manuál,tak tady jsem ho kdysi zveřejnil:
zoom-g1on-a-g1xon-38551-820

A filo01 má pravdu!
Placka

Příspěvek od Placka »

@drac01: nepíšeš ani přibližně jak by se mělo. Ale to je celkem fuk, nikde jsem neřekl, že máš psát spisovně. I v dobách sms a pečlivého počítání každého znaku bylo dobrý psát ve větách čárky na správných místech. Co se vynechávalo byla hlavně diakritika a její absence mě ani dnes příliš netrápí. Ale absence interpunkce zásadně mění význam vět. A text, kde nejen že nejsou čárky ve větách, ale dokonce ani nejsou odděleny jednotlivé věty a souvětí, je prostě obtížně srozumitelný. Samozřejmě tomu i tak porozumím a nakonec se celkem i doberu meritu věci, ale vyžaduje to zbytečné soustředění navíc. Nijak mě netrápí, že píšeš "krytiku", byť je to do očí bijící hrubka, každej je někdy děláme. Ale myslím, že strukturovat psanej text pomocí interpunkce je prostě zásadní. Nemusí být každá čárka správně, ale když v dlouhým odstavci, není ani jedna čárka čí tečka, tak se to prostě čte blbě.
Ty chceš po členech fóra radu, takže by bylo fajn, kdybys šel ostatním co nejvíc naproti třeba tím, že dotaz bude jasný a srozumitelný. Čím menší úsilí na jeho luštění ostatní vynaloží, tím větší šance, že ti někdo poradí.

Mrkni třeba sem:
http://www.viralsvet.cz/pojdme-jist-det ... -dulezita/
nebo sem:
http://www.mojecestina.cz/article/20170 ... sani-carek

třeba pochopíš o co mi jde. Samozřejmě je to značně OT, ale snad se shodneme, že pokud budeme všichni svoje dotazy pořádně formulovat, bude se nám na fóru žít líp.

A abych psal taky k věci. Stejně jako Filo01 nechápu "když najdu najký patch z mistem stejně ten flanger nepřidám nemám ho kde vzít je tam přednastaven v bance J5 a nejde jen tak libovolně přidat kam se mi zlíbí". Pokud splníš Filem napsaný podmínky, jde přidat libovolný efekt kamkoliv do řetězce.

Jestli na tom bude Boss GT8 nebo Korg AX3000G lépe nejlíp zjistíš z manuálu, na korg je třeba tady:
http://cdn.korg.com/us/support/download ... 7f842b.pdf
nebo dokonce v češtině:
http://www.music-park.cz/___files/manua ... X3000G.pdf
píšou tam, že jde použít až sedm efekt najednou (ale jeden z nich je noise reduction). Z blokového schéma vyplývá, že nejde měnit pořadí efektů a obsahuje tyto sekce: Pre FX, Drive/Amp, Modulation, Delay and Reverb. To znamená, že variabilita je mnohem menší než u toho malého Zoomu a nepadá v úvahu, že bys ještě před simulací ampu měl booster, kompresor a overdrive najednou. Nehrál jsem na něj sice, ale skoro bych si tipnul, že simulace budou výrazně horší kvality.

Co se GT8 týče, tak manuál je zde:
https://static.roland.com/assets/media/pdf/GT-8_OM.pdf
ledacos vyčteš z české recenze:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2005/
Jestli jsem to dobře pochopil, můžeš si efekty libovolně řadit a efektových bloků může být až 13 najednou. Ale žádný blok nemůže být použitý dvakrát.

z mého pohledu bych měl obavy o kvalitu zvuku (hlavně zkreslení) u víc než deset let starých mulťáků.

pokud chceš lovit ve vodách starých mulťáků, je na bazaru širší nabídka:
https://hudebnibazar.cz/predam-gitarovy ... /ID153562/
https://hudebnibazar.cz/fender-mustang-floor/ID154213/
...a celá řada dalších

a nebo prostě trochu připlatíš (rozhodně nepotřebuješ 10000, myslím, že by se dalo ukecat třeba i na šestku):
https://hudebnibazar.cz/multiefekt-boss ... /ID154179/ a máš prakticky nejnovější model
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“