Jak udělat konec zvuku..?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Nartu

Jak udělat konec zvuku..?

Příspěvek od Nartu »

Zdravim, možná je to lamoidní otázka, ale elektriku mám chvíli a teprve se učim... Chtěl bych, aby byl zvuk slyšet jen ve chvíli, kdy brnknu, bez jakékoliv ozvěny a nevim, jak to mám udělat bez toho, abych musel utišit struny rukou... Předem díky za radu...
afektband

Příspěvek od afektband »

Nic jinýho na to neexistuje, buď tlumíš pravou nebo levou rukou. Poslední možnost je otočit volume poťák.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Nartu

Příspěvek od Nartu »

a neni na to třeba nějakej efekt...? že bych na to třeba dupnul a přestalo to hrát...?
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

A nechceš třeba aby ti krabka ještě vybrknkávala jednotlivé tóny? Tlumení pravou rukou opravdu není tak těžká technika, abys na to potřeboval krabičku... :roll:
Naposledy upravil(a) Kamahl dne 29.01.2008 17:31, celkem upraveno 1 x.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Kamahl píše:A nechceš třeba aby ti krabka ještě vybrknkával jednotlivé tóny? Tlumení pravou rukou opravdu není tak těžká technika, abys na to potřeboval krabičku... :roll:
To je fakt ..
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

rada: na kombu si jeden kanal nalad tak jak chceš, a druhy jakkoliv akorat na nem vypni volume, a potom prepinem :-P
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

jdi pod pojistky a když budeš chtít ukončit zvuk tak jen do nich kopni a jak ti spadne elektrika tak to umlčí i kombo :D :D :D

no a ted vážně - dyt by to přece šlo normálně přes volume pedál ne? :idea:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nestačilo by připlácnout ruku/lépe ruce přes struny? Moc bych to nekutil...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McFish

Příspěvek od McFish »

A nemyslel trebas tázající Palm muting? :D Jako jsem taky začátečník tak jenom odhaduju, proste myslel aby trebas zahranej akord znel jako ze neznel :D
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
indy66
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak udělat konec zvuku..?

Příspěvek od indy66 »

Nartu píše:Chtěl bych, aby byl zvuk slyšet jen ve chvíli, kdy brnknu, bez jakékoliv ozvěny a nevim, jak to mám udělat bez toho, abych musel utišit struny rukou...
ne to určitě nemyslí palmmuting - to by nepsal "aby byl zvuk slyšet jen když brknu ..." každopádně nevim jak na to :D tady všihni chtěj mít co nejdelší dozvuk a ty ccheš naopak nulovej :twisted: :lol: :lol: :lol:
McFish

Příspěvek od McFish »

Tak ja nevim no berte mě s rezervou :D Vim o tom kulový :D
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

teoreticky by se to nějak dalo vykoumat necim na zpusob autowahu.... nebo pedalem na kvakani
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, a co takhle kill-switch... :idea:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Tak me napadla velice podstatna otazka .... k cemu ti to vlastne je?:D ale kdyz uz tak uz .. proc proste netlumis? Nebo nedas ruku pryc z prazce kdyz nechces aby ten ton znel?
afektband

Příspěvek od afektband »

*Twisted.Brother* píše:Tak me napadla velice podstatna otazka .... k cemu ti to vlastne je?:D ale kdyz uz tak uz .. proc proste netlumis? Nebo nedas ruku pryc z prazce kdyz nechces aby ten ton znel?
presně tak, řešíte tu blbosti, ať se kolega naučí tlumit...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
impact

Re: Jak udělat konec zvuku..?

Příspěvek od impact »

Nartu píše:Zdravim, možná je to lamoidní otázka, ale elektriku mám chvíli a teprve se učim... Chtěl bych, aby byl zvuk slyšet jen ve chvíli, kdy brnknu, bez jakékoliv ozvěny a nevim, jak to mám udělat bez toho, abych musel utišit struny rukou... Předem díky za radu...
Existuje volume pedál, kterej funguje úplně stejně jako wah, ale místo frekvencniho filtru ovlada hlasitost - jinymi slovy polohou nohy urcujes, jak hlasite hrajes.

Dále pak existuje efekt kompresor, kterej se dá nastavit, aby od určité úrovně hlasitosti zvuk utnul.

A třetí varianta, do kytary se dá dodělat killswitch, kterým lze odpojit snímače - tím se utne zvuk hned. (nebo, pokud máš dvas nímače s nezávislou hlasitostí, tak jeden dáš na max a druhý na nula a pak mezi nimi přepínáš, podle toho jestli chceš nebo nechceš bejt slyšet)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

tak kašli na pravou ruku, zatlum to levou (dělá se to tak, že tu strunu zmáčkneš trochu víc a hned na to ji povolíš, ale zase ne tak, abys ji znovu rozezněl)
z toho asi nejseš moc moudrej, co?
ono se to blbě vysvětluje a ještě hůř hraje, ale neni to tak složitý a za pokus to stojí, je to jen otázka praxe...

2Impact: Mam za to, že ten zvuk utínaj limiter a gate efekty, primárním cílem kompresoru je zesílit určitou část spektra (vyrovnat hladiny), jestli to teda nepletu...
ale asi by to i tak pomohlo...
Die Hard or Die Home
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Hoši nezvykajte si že za váš všecko zrobí efekt..........tlumení pravou rukou je základ a pedál za tebe věčně hrát nebude
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Marko007 píše:Hoši nezvykajte si že za váš všecko zrobí efekt..........tlumení pravou rukou je základ a pedál za tebe věčně hrát nebude
já sním o efektu ktery bude hrát tony čistě, bude vytahovat bendy, apod. i kdyz budu mět rozladěnou kytaru atd
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Já sním o efektu, který mi uvaří kafe, oškrabe brambory a napíše seminárku.
Caggan píše:
Marko007 píše:Hoši nezvykajte si že za váš všecko zrobí efekt..........tlumení pravou rukou je základ a pedál za tebe věčně hrát nebude
já sním o efektu ktery bude hrát tony čistě, bude vytahovat bendy, apod. i kdyz budu mět rozladěnou kytaru atd
Epiphone LP Standard + Hocke VMH284
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“