Jak udělat konec zvuku..?
Pravidla fóra
Jak udělat konec zvuku..?
Zdravim, možná je to lamoidní otázka, ale elektriku mám chvíli a teprve se učim... Chtěl bych, aby byl zvuk slyšet jen ve chvíli, kdy brnknu, bez jakékoliv ozvěny a nevim, jak to mám udělat bez toho, abych musel utišit struny rukou... Předem díky za radu...
Nic jinýho na to neexistuje, buď tlumíš pravou nebo levou rukou. Poslední možnost je otočit volume poťák.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
rada: na kombu si jeden kanal nalad tak jak chceš, a druhy jakkoliv akorat na nem vypni volume, a potom prepinem 
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jak udělat konec zvuku..?
ne to určitě nemyslí palmmuting - to by nepsal "aby byl zvuk slyšet jen když brknu ..." každopádně nevim jak na toNartu píše:Chtěl bych, aby byl zvuk slyšet jen ve chvíli, kdy brnknu, bez jakékoliv ozvěny a nevim, jak to mám udělat bez toho, abych musel utišit struny rukou...
teoreticky by se to nějak dalo vykoumat necim na zpusob autowahu.... nebo pedalem na kvakani
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
presně tak, řešíte tu blbosti, ať se kolega naučí tlumit...*Twisted.Brother* píše:Tak me napadla velice podstatna otazka .... k cemu ti to vlastne je?:D ale kdyz uz tak uz .. proc proste netlumis? Nebo nedas ruku pryc z prazce kdyz nechces aby ten ton znel?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
Re: Jak udělat konec zvuku..?
Existuje volume pedál, kterej funguje úplně stejně jako wah, ale místo frekvencniho filtru ovlada hlasitost - jinymi slovy polohou nohy urcujes, jak hlasite hrajes.Nartu píše:Zdravim, možná je to lamoidní otázka, ale elektriku mám chvíli a teprve se učim... Chtěl bych, aby byl zvuk slyšet jen ve chvíli, kdy brnknu, bez jakékoliv ozvěny a nevim, jak to mám udělat bez toho, abych musel utišit struny rukou... Předem díky za radu...
Dále pak existuje efekt kompresor, kterej se dá nastavit, aby od určité úrovně hlasitosti zvuk utnul.
A třetí varianta, do kytary se dá dodělat killswitch, kterým lze odpojit snímače - tím se utne zvuk hned. (nebo, pokud máš dvas nímače s nezávislou hlasitostí, tak jeden dáš na max a druhý na nula a pak mezi nimi přepínáš, podle toho jestli chceš nebo nechceš bejt slyšet)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
tak kašli na pravou ruku, zatlum to levou (dělá se to tak, že tu strunu zmáčkneš trochu víc a hned na to ji povolíš, ale zase ne tak, abys ji znovu rozezněl)
z toho asi nejseš moc moudrej, co?
ono se to blbě vysvětluje a ještě hůř hraje, ale neni to tak složitý a za pokus to stojí, je to jen otázka praxe...
2Impact: Mam za to, že ten zvuk utínaj limiter a gate efekty, primárním cílem kompresoru je zesílit určitou část spektra (vyrovnat hladiny), jestli to teda nepletu...
ale asi by to i tak pomohlo...
z toho asi nejseš moc moudrej, co?
ono se to blbě vysvětluje a ještě hůř hraje, ale neni to tak složitý a za pokus to stojí, je to jen otázka praxe...
2Impact: Mam za to, že ten zvuk utínaj limiter a gate efekty, primárním cílem kompresoru je zesílit určitou část spektra (vyrovnat hladiny), jestli to teda nepletu...
ale asi by to i tak pomohlo...
Die Hard or Die Home
já sním o efektu ktery bude hrát tony čistě, bude vytahovat bendy, apod. i kdyz budu mět rozladěnou kytaru atdMarko007 píše:Hoši nezvykajte si že za váš všecko zrobí efekt..........tlumení pravou rukou je základ a pedál za tebe věčně hrát nebude
Já sním o efektu, který mi uvaří kafe, oškrabe brambory a napíše seminárku.
Caggan píše:já sním o efektu ktery bude hrát tony čistě, bude vytahovat bendy, apod. i kdyz budu mět rozladěnou kytaru atdMarko007 píše:Hoši nezvykajte si že za váš všecko zrobí efekt..........tlumení pravou rukou je základ a pedál za tebe věčně hrát nebude
Epiphone LP Standard + Hocke VMH284
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest