Ahoj vážení,
chci se zeptat, jestli by mi mohl někdo poradit, nebo někoho doporučit k opravě multiefektu.
Jedná se o stařičkej BOSS ME 5 a problém je s reverbem a delayem. Oba efekty fungujou... v tom smyslu, že signál přes A/D převodník jde, ale leze z toho zprasenej zvuk..těžce chemickej, roztřepanej, tenkej, nicméně delay opakuje jak má a reverb má prostor...Kondenzátory jsou všechny přeměřený a jsou OK. Je možný nějak odskoušet, případně vyměnit ten převodník? Ostatní efekty jsou analog a fungujou jak mají...Schema k efektu mám v pdf. případně pošlu do mailu. Díky. https://planetbotch.blogspot.cz/2011/10 ... -unit.html
Oprava - BOSS ME5
Pravidla fóra
Oprava - BOSS ME5
- Přílohy
-
- Boss+ME5.pdf
- (4.21 MiB) Staženo 115 x
Re: Oprava - BOSS ME5
Kupoval jsem ho na bazaru...prodávající psal, že ho dal cca před rokem do skříně a fungoval. Před prodejem ho chtěl vyzkoušet, tak na to přišel....Podle komunikace se mi jevil důvěryhodně..
..jen pro info, vezu ho teď pánovi ze Žďáru, podívá se na to. Pokud se podaří opravit, dám vědět kde byl zakopanej psík. Pokud ne, budu pátrat dál..
Ahoj všem,
po delší době se vracím k tématu...
Sháním 4ks paměti D-RAM MB81416-10 a jednu S-RAM TC5565FL-15L.
Nefunguje mi Delay a Reverb u stařičkýho efekťáku BOSS ME-5 a snad by mohl být problém právě v pamětích.
Třeba se někomu z Vás válí doma, nebo budete vědět, kde je možné je sehnat.
Díky za případné info.
Štěpán
po delší době se vracím k tématu...
Sháním 4ks paměti D-RAM MB81416-10 a jednu S-RAM TC5565FL-15L.
Nefunguje mi Delay a Reverb u stařičkýho efekťáku BOSS ME-5 a snad by mohl být problém právě v pamětích.
Třeba se někomu z Vás válí doma, nebo budete vědět, kde je možné je sehnat.
Díky za případné info.
Štěpán