Fender Bassbreaker 007
https://kytary.cz/fender-bassbreaker-00 ... /HN161309/
Roland Blues Cube Hot
https://kytary.cz/roland-blues-cube-hot ... /HN177456/
Na obě komba jsou velmi dobré recenze ze zahraničí.
Hrál jsem jak na lampu tak tranďák - doma mám teď tranzistor Fender Champion 20, takové domácí cvičítko.
Co mě baví hrát.
V podstatě se dá říct, že nic. Nebaví mne něco se učit jak sem to kdysi dělal, baví mne si jen tak sednout, dát si čaj nebo whiskey dle nálady a hrát si co mne napadne - říkejme tomu ,,improvizace,, na blues.
Ano láká mne blues mám Stratocaster a přesto mám ve výběru aparáty, které slibují britský zvuk
Ten Champion 20 jak jsem tu už psal mi přijde moc hlasitej, je to možná jen tím, že častěji hraju večer a v bytě mám ticho, ale málokdy si dovolím na něj hrát víc nahlas a spíše ho dost tlumím.
BASSBREAKER
Je to lampa, co by mělo být víc....?
Výkon 7W.
Repro 10 - Celestion TEN 30
Zvukově se mi z ukázek líbí, co se mi nelíbí je, že nemá výstup na sluchátka a bojím se těch 7W - zkoušel jsem WOX AC4 a přišlo mi to uřvané.
Tady jste ho moc nechválili ale jsou na něj ze světa pozitivní ohlasy, že nemá Reverb a td na to prdím.... hraju kytara-kabel-kombo a FX efekty na Champion skoro nepoužívám. Takže s tím bych žil v pohodě.
Vadí mi taky obsluha lampy - čtvrt hodiny žhavit - leckdy sednu chytnu kytaru na 5 minut a potom jdu dělat něco jiného.
Reproduktor - po výměně za Greenback je to prý zvukově o třídu jinde a těžko se najde něco lepšího za ty peníze - i s novým repro by to pořád bylo pod 15000.
BLUES CUBE
Dle recenzí asi nejlepší tranzistor, který hodně dotahuje lampy.
Výkon 30W
Repro 12 - nějaký vlastní
Jako výhodu vidím modulaci výkonu 30/15/5/0,5W a výstup na sluchátka. Nemusím žhavit a řešit životnost lamp jen sednu zapnu a hraju, mohu to zapínat třeba desetkrát denně.
Je to hodně chválené i od lidí co mají opravdu drahé lampy, z ukázek bych řekl, že to tu dynamiku má.
Hlodá ve mě červíček, že to prostě není lampa
Jednoznačně si myslím že ten Roland by byl na moje použití vhodnější tím, že často zapínám na chvilku a že půjde líp ukočírovat v bytě. Na druhou stranu lampu do bytu sem vždy chtěl a asi by mne to donutilo udělat si víc čas, sednout na hodinku dvě.... a jen si hrát. A dle recenzí se Bassbreaker dá prý velmi dobře regulovat.
Určitě bych nechtěl nechávat Champion 20 protože pak bych si říkal zapnu Champion abych šetřil Bassbreaker protože chci hrát chvilku - to bych si pak to nové kombo neužil.
Jaký z těchto dvou aparátů vybrat a proč?
Vím, že to stejně záleží na tom jaký mi víc sedne, ale zajímal by mne váš názor a třeba jste je porovnávali i když asi né vedle sebe.
Může tranzistor nahradit lampu? Je ten Roland výrazně lepší než jiné tranzistory? A může se lampa ukočírovat v bytě tak abych na ní dostal chraplák?
Děkuji.