Ahoj, prosím o pomoc, jsem už celkem zoufalý.
Pořídil jsem nový Focusrite Scarlett 2i4 - 2gen., abych mohl nahrávat kytaru do PC.
Mám dvě kytary.
Jenda je osazená velmi silnými pasivními snímači Seymour Duncan TB-6 a Seymour Duncan SH-6N.
Druhá Je osazená aktivními EMG81 a EMG85.
Ty Seymour Duncany jsou opravdu silnějsí než EMG. Voltmetrem jsem změřil napětí přes 400mV při brnkání na jednu strunu.
Ten audio interface se chlubí instrumentálními vstupy. Po zapojení kytary a přepnutím na INST vstup, jsem ještě musel zmáčknout tlačítko PAD pro utlumení vstupu a i tak mám Gain na 1/4. Přesto, že to sice neořezává je zvuk celkově zahulený.
S výsledky jsem nebyl spokojený.
Říkal jsem si, že to vyřeším nějakým DI boxem. Protože chci provádět i reamping a taky brzdit hlavu, tak jsem nekupoval krabičky samostatně, ale objednal rovnou Two notes Torpedo Reload. Má velmi kladné recenze, ale taky už něco stojí.
Torpedo Reload obsahuje vestavěny DI box a Reamp.
Když připojím kytaru přes tento DI box a následně do audio interface pomocí XLR kabelu, tak je vstup přebuzený snad ještě 10x víc. Na DI boxu regulovat hlasitost nemůžu. Na interface mám nastaven Line vstup, zmáčklé tlačítko PAD a Gain úplně na minimum.
Pokud hraji opravdu zlehka, tak je zvuk nesrovnatelně jasnější, než přes instrument vstup, ale stačí zahrát akord a vstup už ořezává.
Díky za jakékoliv rady.
Zeratul
Focusrite Scarlett - přebuzený vstup z kytary
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Focusrite Scarlett přebuzený vstup z kytary.
Doplňující dotaz: DI box máš připojen do XLR nebo do TRS? Pokud do XLR, tak se nediv, výstupní signál z Torpedo je příliš silný. Zřejmě by se měl použít linkový (tj. TRS) vstup. XLR je pro mikrofon, má výrazně vyšší citlivost.
P.
P.
Ano.
Torpedo DI box má pouze instrument TS vstup a XLR výstup. Já použil kabel XLR do XLR.
Pokud to dobře chápu, tak zkusím použít kabel XLR do TRS, který zapojím do linkového vstupu interface.
Díky
Zeratul
Torpedo DI box má pouze instrument TS vstup a XLR výstup. Já použil kabel XLR do XLR.
Pokud to dobře chápu, tak zkusím použít kabel XLR do TRS, který zapojím do linkového vstupu interface.
Díky
Zeratul
Už to čtu.
Torpedo DI box má ve specifikaci:
Balanced XLR
Impedance: 600 Ohms
Ground/Lift switch
Gain (In to balanced Output): 6 dB Maximum
In/Out level: 20 dBu
Noise: under -98 dBu from 20 Hz to 20 kHz
Frequency response @ -1dB: 0 Hz to 18 kHz
Scarlett 2i4 má ve specifikaci:
The front panel input sockets are “Combo” type, which accept either an XLR male connector
(you will probably have one on the end of your microphone cable) or a ¼” (6.35 mm) jack plug.
Note the Scarlett 2i4 has no “Mic/line” switch – the Focusrite preamplifier stage is automatically
configured for a microphone when you plug an XLR into the input, and for a line or instrument when
you connect a jack plug. Set the LINE/INST switch next to the socket to INST if you are connecting
musical instrument (a guitar in the example) via an ordinary 2-pole guitar jack, or to LINE if you are
connecting a line level source such as the balanced output of an external audio mixer via a 3-pole
(TRS) jack. Note the Combo connector accepts both types of jack plug.
Microphone Inputs
Dynamic Range 106 dB (A-weighted)
Maximum Input Level +4 dBu
Gain Range 50 dB
Line Inputs
Maximum Input Level +22 dBu
Gain Range 50 dB
Instrument Inputs
Maximum Input Level +13 dBu
Gain Range 50 dB
Dokoupím kabely a snad to bude už konečně fungovat.
Díky
Zeratul
Torpedo DI box má ve specifikaci:
Balanced XLR
Impedance: 600 Ohms
Ground/Lift switch
Gain (In to balanced Output): 6 dB Maximum
In/Out level: 20 dBu
Noise: under -98 dBu from 20 Hz to 20 kHz
Frequency response @ -1dB: 0 Hz to 18 kHz
Scarlett 2i4 má ve specifikaci:
The front panel input sockets are “Combo” type, which accept either an XLR male connector
(you will probably have one on the end of your microphone cable) or a ¼” (6.35 mm) jack plug.
Note the Scarlett 2i4 has no “Mic/line” switch – the Focusrite preamplifier stage is automatically
configured for a microphone when you plug an XLR into the input, and for a line or instrument when
you connect a jack plug. Set the LINE/INST switch next to the socket to INST if you are connecting
musical instrument (a guitar in the example) via an ordinary 2-pole guitar jack, or to LINE if you are
connecting a line level source such as the balanced output of an external audio mixer via a 3-pole
(TRS) jack. Note the Combo connector accepts both types of jack plug.
Microphone Inputs
Maximum Input Level +4 dBu
Gain Range 50 dB
Line Inputs
Maximum Input Level +22 dBu
Gain Range 50 dB
Instrument Inputs
Maximum Input Level +13 dBu
Gain Range 50 dB
Dokoupím kabely a snad to bude už konečně fungovat.
Díky
Zeratul