Zdravím všechny. Potřeboval bych pomoci. Mám malou mástnout vyplněnou zvukovou pěnou a chtěl bych mikrofon na nahrávání zpěvu, ukulele, akustické kytary a občas nějakých perkusů.
Rozpočet kolem 2500-4000, klidně objednávám z číny
Záměr je na nahrávání pro vlastní radost a s kapelou pro radost naší kolektivní.
Nevyznám se v tom vůbec, takže prosím opatrně s technickými pojmy.
Díky moc za odpověď.
Ach tak. To se omlouvám to mi nedošlo, že na téhle úrovni na tom už záleží. PCček a laptopů mám k dispozici tak 5, ale všechny s vestavěnou zvukovkou. Čili by to asi chtělo nějakou externí. Nějaké nápady?
No zrovna Aphu bych nedoporučil, byť ji mám a funguje dobře. Nemá phantom, to by ten kondenzátorový mikrofon moc parády neudělal, byl by jsi limitován pouze na výběr dynamického mikrofonu a to pro akustické nástroje nebude nejspíš to pravé.
Nebo alphu (na bazaru bezne kolem litra, nekdy i pod) a phantomovej napajec, dnes jsem nejakej videl na bazaru za par supu... ale je to dalsi otravna kabelaz navic...
Dobrý den, hledám mikrofon na snímání hudebních nástrojů (klávesy, kytara). Moc nerozumím technice. Mohl by mi tady někdo poradit jaký co a jak? Děkuji moc zatím jsem našel jen tenhle. https://www.dexon.cz/katalog/profesiona ... troje.html
Zrovna tento typ bych nedoporučil, jak se u popisu píše, je to pro připevnění k houslím nebo žesťům. Tedy snímání velmi zblízka.
Ty potřebuješ pro kytaru nebo piano normální kondenzátorový. Většinou pro tyto účely v "tužkovém" provedení (malomembránové).
Ten Rode M3 je peckovní. Koukal jsem a díky za nabídku. Jen bych se chtěl zeptat. Příslušenství? Jaké? A moc prosím odkazy. Děkuji za vše. Opravdu se v technice moc dobře nevyznám, ale snažím se. Díky
Tak už jsem našel. Že jedině přes zvukovou kartu se to dá nahrávat. Je potřeba ji mít kvalitní nebo se dá pořídit jakákoliv zvuková karta a na kvalitě zvuku to nezmění nic. Nebo ta zvuková karta má velký vliv na kvalitu. Děkuji
Doporucim ti Alesis iO 2 express, myslim ze ma co potrebujes a o kvalitu zvuku nemusis mit vubec obavu
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Přesně tak, je zapotřebí AD převodník, jinými slovy zvuková karta, většinou v provedení externího USB zařízení.
Kvalitou vyhoví cokoliv dostupné v hudebninách, nekupovat v obchodech s PC příslušenstvím, tam se prodávají zvukové karty spíše pro multimediální účely (jiná HW výbava I/O, absence +48V napájení pro mikrofony, absence vlastních ASIO driverů, atd.).
Jinak standard je cokoliv co umí min. 24bit, 44.1kHz (CD kvalita), což je v dnešní době vlastně skoro všechno.
Od tisícovky se dá sehnat Lexicon Alpha, která sice nemá +48V napájení pro kondenzátorové mikrofony, ale pokud bys koupil ten Rode, tak se dá napájet zvlášť 9V baterií. Cokoliv dražšího už by mělo mít i ten phantom power.
Dále je nutné na něčem i nahrávku poslouchat, tedy nějaké studiové monitory v lepším případě, studiová sluchátka v horším.
Ještě si dovolím upozornit na možnost mít mikrofon a zvukovou kartu v jednom, tzv. USB mikrofon, většinou v provedení velkomembránového mikrofonu. V tom případě bys měl náklady na pořízení výbavy (mimo monitory) poloviční.
Děkuji. S technikou začínám a s nahráváním také. Jsem student, je mi 17 let. Nebudu si tady na nic hrát, že mám xx peněz. Šetřil jsem a na brigády budu chodit tak od května. Tak se chci zeptat. Budu teda kupovat https://kytary.cz/rode-m3/HN095975/ - Mikrofon. A zvuková karta hledal jsem podle frekvence a ceny. Našel jsem tenhle. Vím, je levný a úplně obyčejný, ale bude to stačit na kvalitní nahrávku. https://www.alza.cz/axago-ada-hp-d2412611.htm . Děkuji
Hledej zvukovku na nastroje,vstupy xlr a jack, tu cos nasel neni to prave,podivej se na internetu jak vypada ta co jsem ti doporucil pocti popis a porovnej
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Tuhle ne, to je přesně to, co jsem psal výše. Nekupovat muzikantskou zvukovku v elektru, je třeba ji koupit v hudebninách. https://kytary.cz/zvuk/studio/zvukove-a ... Ordering=0
Musí to mít mikrofonní vstup (XLR konektor - 3kolík).
Ještě mě napadla jedna možnost, pro tebe technicky neznalého. Možná ses zbytečně rychle upnul ke koupi konkrétního mikrofonu, aniž máš představu, co vše to s sebou ještě nese za další náklady (zvuková karta, kabel, stojan, monitory nebo sluchátka).
V tomto případě by bylo vhodné pro nahrávání použít nějaký přenosný rekordér. Např. Zoom H1n, který má velmi kvalitní mikrofony a navíc budeš mít nahrávku narozdíl od jednoho mikrofonu stereo!
Nepotřebuješ k tomu kabely, možná snad jen nějaký malý stojan pro správné umístění vůči kytaře.
Zde ukázka kytarového alba nahraného na podobný rekordér: http://bandzone.cz/guitarandforest/albu ... orest.html
Recenze velmi dobré, cena dobrá, lehounký - dal bych na husí krk na společný stojan pod mikrofon na zpěv. Jen na živáky (akustická kytara a výhledově mandolína), žádné studio.