Rozhodl jsem se pořídit si nějaké "levnější "Déčko bez snímače abych netahal na chalupu dražší kytaru sem a tam..
Chtěl jsem polomasiv - masiv Smrk top, překližka palisandr tělo. Klasický tvar bez výřezu. Cena do 10k. To jsem si dal...Vyzkoušel jsem v okolí co se dalo, nechtěl jsem to kupovat online...
Nakonec jsem se rozhodoval mezi Yamaha FG830-NT, Takamine GD51-NT, Sigma DR-1HST (ale tam jsem zkoušel i dražší DR-28V), Lag T300D, Cort , ted nevim co to byl za model...
No vyhrála to Takamine GD51-NT....všechno ostatní prostě nehrálo jak jsem čekal...nebo v krámě kašlali na výměnu strun a měli tam zrezlé dráty místo strun...nejblíž pak byla Yamaha FG830-NT a pak ta levnější Sigma. Myslím že rozdíl byl hlavně ve strunách co na tom měli, a pak pocitově krk kytar...
Sice je u te Takamine krk silne lakovanej a "lepí" prsty, ale to už mám vyzkoušené na jiných kytarách a jemnější šmirglík to vyřeší...
Vyšlo to nakonec s gigbagem skoro přesně na těch 10k.
Ta Takamina měla i nejhezčí tu palisandrovou překližku tmavší barvy, i líp slícovanou přední desku, což se mi na pohled líbilo víc ..
Tak do ní teď buším, aby se rozezpívala..
Tož tak ....pokud to někoho zajímá..