Piezo snímač na akustiku vs snímač do otvoru
Pravidla fóra
Piezo snímač na akustiku vs snímač do otvoru
Ahoj, poříd špekuluju nad ozvučením mého jumba. Chtěl sem to vyřešit piezem + korekce(aktivní) v ceně cca 1200,- a výš. Hraju jen přes kombo, dřív se mi piezo zdálo v poho, ale teď se mi zdá nějaký " divný" když to v krámu zkouším.
A jsou tak propastný rozdíly v kvalitě snímání zvuku u pieza, když jednou stojí ten samotnej plátek pod kobylku 400,.
- a jednou 2.500,-?
Tak mě napadlo jaký bude rozdíl ve zvuku, když bych to řešil nějakým snímačem ( asi elektromag.) co se umísťuje pod struny do rezonančního otvoru. V e- shopu je např. Shadows atd.
Nebo tam lupnout nějakej HB nebo singl pro el. kyt.?? Pomuže to něčemu?
Je to asi míň pohodlný, jasně. Taky za to nechci dávat strašidelný peníze.
cca do 1500,-
A fungoval by ten snímač na nylon struny? Asi ne, když jsou z nylonu a ne z kovu, že?
Dneska kdo vyleze do TV s akust. kytarou, tak má snímač pres " díru"
Je to nějaká moda?
Mužete mi někdo poradit. Mám kytar víc a mohl bych ho přehazovat dle pořeby.
Díky za rady Mirda
A jsou tak propastný rozdíly v kvalitě snímání zvuku u pieza, když jednou stojí ten samotnej plátek pod kobylku 400,.
- a jednou 2.500,-?
Tak mě napadlo jaký bude rozdíl ve zvuku, když bych to řešil nějakým snímačem ( asi elektromag.) co se umísťuje pod struny do rezonančního otvoru. V e- shopu je např. Shadows atd.
Nebo tam lupnout nějakej HB nebo singl pro el. kyt.?? Pomuže to něčemu?
Je to asi míň pohodlný, jasně. Taky za to nechci dávat strašidelný peníze.
cca do 1500,-
A fungoval by ten snímač na nylon struny? Asi ne, když jsou z nylonu a ne z kovu, že?
Dneska kdo vyleze do TV s akust. kytarou, tak má snímač pres " díru"
Je to nějaká moda?
Mužete mi někdo poradit. Mám kytar víc a mohl bych ho přehazovat dle pořeby.
Díky za rady Mirda
Moje osobní zkušenost: Nechlaj sme si do své Yamahy za cca 5t, která měla celkem fajn zvuk, narvat piezo pod kobylku a kytara tím dost ztratila.
Kdybch to řešil teď, šel bych do nečeho takového http://www.musiccenter.cz/Shadow-SH-330 ... taru:23759
ale zvukovou zkušenost s tím nemám. Výhodou je, že neusíš nijak zasahovat do kytary. Jde taky o tom, že piezo pod kobylu má docela charakteristickej zvuk, kterej mě se třeba líbí, ale někomu by nemusel sdět. Snad Ti moje rada aspoň trochu pomůže, ale rozhodně počkej, až se k tomu vyjadří ještě někdo.
Kdybch to řešil teď, šel bych do nečeho takového http://www.musiccenter.cz/Shadow-SH-330 ... taru:23759
ale zvukovou zkušenost s tím nemám. Výhodou je, že neusíš nijak zasahovat do kytary. Jde taky o tom, že piezo pod kobylu má docela charakteristickej zvuk, kterej mě se třeba líbí, ale někomu by nemusel sdět. Snad Ti moje rada aspoň trochu pomůže, ale rozhodně počkej, až se k tomu vyjadří ještě někdo.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, pokud chceš dodělávat, piezo bych nedoporučoval. Ale je to subjektivní věc, mě se prostě piezo zvuk nelíbí. Ale piezo funguje i na nylonky. Snímače na elektriku bych vůbec neřešil, to by byla nechutná prasárna, výsledek nedokážu předvídat. Radši bych volil snímač do ozvučnýho otvoru - zvuk se mi líbí víc, je vydnavatelný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Co myslíš, tím "dodělávat" ? Jako zvuk na kombu?
Nějak sem to ze souvislostí nepochopil.
Že piezo funguje i na nylonové struny vím, dík.
Mě právě to piezo teď připadá takový ostrý, jen se toho dotknu, už to rachotí. Jasně, že od toho jsou ty korekce, abych si zvuk nastavil.
On má ten pasivní tak nějak ty frakvence " ořezaný" co?
Možná trochu odpustí "dřevorubecký" hraní, nebo se mi to zdá?
Nějak sem to ze souvislostí nepochopil.
Že piezo funguje i na nylonové struny vím, dík.
Mě právě to piezo teď připadá takový ostrý, jen se toho dotknu, už to rachotí. Jasně, že od toho jsou ty korekce, abych si zvuk nastavil.
On má ten pasivní tak nějak ty frakvence " ořezaný" co?
Možná trochu odpustí "dřevorubecký" hraní, nebo se mi to zdá?
- Nero
- Rádce
Ne, myšleno tak, že z nealektroakustiky chceš udělat el.ak., dodělat snímání, tak bych ho nedoporučoval... Kvůli zásahům do těla.
Piezo má dost specifickej zvuk, nedá se moc dobře popsat, ale mě to prostě nepřipadá jako ta pravá akustika...
Piezo má dost specifickej zvuk, nedá se moc dobře popsat, ale mě to prostě nepřipadá jako ta pravá akustika...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Popsat se dá dost dobře: takovej kobylkovej, tudíž hodně vejšek, málo basů, takovej suchejNero píše:Ne, myšleno tak, že z nealektroakustiky chceš udělat el.ak., dodělat snímání, tak bych ho nedoporučoval... Kvůli zásahům do těla.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- Nero
- Rádce
-
Concorde
- Kontaktovat uživatele:
Re: Piezo snímač na akustiku vs snímač do otvoru
Rozhodně snímač do otvoru Shadow, jsou docela kvalitní a vypadají elegantně. Cena je taky v pohodě a piezzo bych nedoporučoval, protože když máš Jumbo, tak by to v kombu ztratilo basy... Můj názor
Když se Vám něco nebude líbit, klidně mne ukamenujte..
Nashville NW-92; Nashville NW-37C, Yamaha F-340, Willmann J. Osvald, Gibson Cremona, Cutaway Cremona a spousta dalších "gibsonek"...
Lepší mít prasácký zvuk akustiky, než zvuk který nemá z akustikou nic společného, viz single snímač do otvoru. Za mě piezzo 
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
-
charliealpha
Ja sem měl na svym starym jumbu (dej mu pánbu lehký spaní) kombinovanej zvuk pieza a humbuckeru (na každym snímači vlastní volume a tónová clona). Sice tam ten hambáč visel na dvouch suchejch zipech, ale dalo se s tím slušně vyblbnout. Například stažený piezo znělo načisto a oroštovanej hambáč trošku kreslil...a mnoho dalších variant.
EDIT: Teď sem se rozpomněl, že sem měl možnost píchnout každej snímač do jinýho zesilovače. To byly časy
EDIT: Teď sem se rozpomněl, že sem měl možnost píchnout každej snímač do jinýho zesilovače. To byly časy
- Nero
- Rádce
Osobně (s dvěma lety více zkušeností oproti poslednímu postu v tomto threadu) vidím jako optimální řešení kombinaci pieza a kontaktního mikrofonu.
PetrPeter 1975 - 2008
- miraslozil
Kvalitní piezo rozhodně nelikviduje basy,je to hodně i o aparátu.Nelze to zobecňovat jakože piezo hraje ve středech a humbucker do otvoru je lepší.Je to zase a jen o penězích.Z pieza se dá dostat solidní zvuk,ale závisí to na všech článcích řetězce.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Mel bych na vas jeden malej dotaz - nema piezo nahodou celkem "plochou charakteristiku" (jakoze rovnou konstatntni caru)? Co jsem jednou piezo zkousel (bez elektroniky: plisek + kabel - rovnou do kompu) tak me zvuk prisel celkem vyrovnanej - jak se klepalo telo, tak to delalo zvuk. Vejsky, basy, vsechno jakz-takz stejne (jen to teda brutalne prebuzovalo zvukovkovej vstup).
(Coz je trosku divny, protoze kdyz pouziju piezo jako repracek tak nejlip hraje asi ultrazvukem
)
(Coz je trosku divny, protoze kdyz pouziju piezo jako repracek tak nejlip hraje asi ultrazvukem
Hodně budem někde...