Jak dostat podobný zvuk? (sběrné téma)

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Basák z Rise Against vybavení a zvuk ?

Příspěvek od Renderik »

Zdárec, chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví jak bych mohl docílit trošku podobného zvuku jako má basák Rise Against, takovej jemně podkreslenej, ale vlastně se nedá říct že je kytarově zkreslen, myslim že používá Ampeg - 810e cab, svt2pro hlavu, fender p-bass a j-bass, já mám ampeg svt3pro a svt410hůf box, basku mam fender p-bass, tak jestli někdo víte co musím udělat krom efektu jako boss odb3 a ibanez pd7 ty znám a fakt se mi to nelíbí tak mi hodte nejaky ten napad, diky.
Fender P-Bass(U.S.A), Ampeg SVT3-PRO, Ampeg SVT-410 HLF
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No když máš stejný druh bas a stejný apratá (skoro) tak ten zvuk by měl být aspon trochu podobnej ne? Nikdy asi nedocílíš uplně stejného zvuku...na efekty se ještě mrknu, ale zuks si pohrát normálně s EQ...často se mi stalo že to co se mi jeví jako efekt je prostě různě nastavení ekvalizér...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Renderik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Renderik »

Jasně já počítám s tím, že stejný nedám nikdy, jen prostě nevím jestli to dělá nákou krabkou, ekvalizérem nebo jen gainem či strunami :) fakt nevím, ale když koukneš na jejich naky živáky nevidim že by měl náký kráby.
Fender P-Bass(U.S.A), Ampeg SVT3-PRO, Ampeg SVT-410 HLF
Faust
Kontaktovat uživatele:

potřeboval bych proradit- efekt

Příspěvek od Faust »

čao všichni....
chtěl bych se zeptat, jestli nevíte jak se jmenuje efekt na baskytaru, který zkreslí zvuk baskytary jakoby ste hráli smyčcem...
prostě a jednoduše efekt, díky kt. zní hra na basu prsty jako kdybych hrál smyčcem.... jestli to teda existuje:)

dík moc:)
Philippos Faustović
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Dal jsi to do špatné sekce, takže přesunuto...

Není mi jasný, zda ccheš zvuk na zkreslení nebo co...a "jako by ste hráli smyčcem"? To si neumím oc představit co tím myslíš, můžeš hodit nějaký ukázky?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

no právě že ukázku nemám.... hrál na to jeden kluk kt. jsem někde viděl..... zvuk jako když hraješ smyčcem jsem myslel dlouhej a protaženej.... nevim jak to popsat:) prostě jako smyčcem:-D
jo a dík.. neuvědomil jsem si v jaký sekci jsem
Philippos Faustović
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

nebol to wah-wah?
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Napadá mě jedině použít normální smyšec nebo e-bow, což je vlastně elektronický smyčec.
http://www.ebow.com/
Je to sice určeno pro kytaru ale vsadím se že na base to lze využít naprosto stejně.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Umí to hodně multiefektů, ten efekt je kombinace Reverse tone + Chorus + Echo a nějakých dalších, třeba ten Boss GT-10B to umí

http://kytary.cz/boss-baskytarovy-multi ... 95:0:0:1:0
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše:nebol to wah-wah?
Copak todle dělá wah-wah???
Alcarmo píše:Napadá mě jedině použít normální smyšec nebo e-bow, což je vlastně elektronický smyčec.
Je to sice určeno pro kytaru ale vsadím se že na base to lze využít naprosto stejně.
Nj, jenže o píše za použití prstů...

Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

KIWI píše:
Alcarmo píše:Napadá mě jedině použít normální smyšec nebo e-bow, což je vlastně elektronický smyčec.
Ha, to jsem tak nějak ignoroval, omlouvám se:)
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

KIWI píše:
BUDAJ-31 píše:nebol to wah-wah?
Copak todle dělá wah-wah???
no tak ja neviwem ked on tam neuviedo aky zvuk ale ze s mice alebo co?
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

A co normální volume pedál?
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Little.Sick.Fish píše:A co normální volume pedál?
Jo ten by taky šel, nejlíp ve spojení se zkreslením.

//EDIT: já to tak vlastně dělám taky, navíc ale s Delayem a Chorusem :-)
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

rotten77 píše:
Little.Sick.Fish píše:A co normální volume pedál?
Jo ten by taky šel, nejlíp ve spojení se zkreslením.

//EDIT: já to tak vlastně dělám taky, navíc ale s Delayem a Chorusem :-)
Kdyt jsem uz psal - Echo/Delay, Chorus, a reverse tone.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

DJmanasek píše:Kdyt jsem uz psal - Echo/Delay, Chorus, a reverse tone.
Jo tak, nevěděl jsem, co si mám představit pod pojmem "reverse tone"
BUDAJ-31

zelezny zvuk

Příspěvek od BUDAJ-31 »

chcel by som sa spitat ci neni nejaky efekt na zvyraznenie zvuku na base (aby boly viac zelezne alebo aby to malo viac specifycky zvuk napr ako tu http://www.youtube.com/watch?v=AkRUg0QTFHw - hlavne na konci to je pocut)...momentalne to tak pouzivam ze si ces BOSS ME-50B zapnem pocas hry ENHANCER a dam si ho na plno - iba tone/depth si dam na mozno 75/100...inak videl som aj Electro Harmonix STEELLEATHER ale neviem ci z tohoto to nieco dostanem...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Osobně si myslím, že na tohle je jen jeden efekt a sice nový ocelovky...efektem podlě mě nedokážeš tenhle zvuk dost dobře nahradit...

Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Co třeba Pro Co Juggernaut RAT? Údajně to je basový distortion pedál a ten zvuk v ukázce mi trochu distorzi připomínal...

Kdyžtak mě opravte, v záležitostech s basovým klíčem se moc neorientuju. :) :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Kamahl píše:Co třeba Pro Co Juggernaut RAT? Údajně to je basový distortion pedál a ten zvuk v ukázce mi trochu distorzi připomínal...

Kdyžtak mě opravte, v záležitostech s basovým klíčem se moc neorientuju. :) :wink:
Nejde o zkreslenost, ale o tu perfektní kovovou naprděnost, kterou ti dodají (kromě kvalitní baskytary, aparátu a správně nastaveného ekvalizéru) jednodušše nový ocelovky...

Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“