Jaroslav Pešek - Praha 4

Seznam kytarářů, stavitelů a opravářů jiných nástrojů
Odpovědět
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Jaroslav Pešek - Praha 4

Příspěvek od Ol'Dawg »

K panu Peškovi mě poslal pan Huml. Chtěl jsem instalovat snímač (mikrofon) L. R. Baggs Lyric na svou Martin D28, ale u Humlů mi řekli, že oni do toho vrtat nrbudou a poslali mě právě k p. Peškovi. Nakonec mi nejen instaloval snímač, ale í zbrousil kobylku, udělal nový sedlový plátek, seřídil dohmat a nastavil průhyb krku tak, že jsem spokojený. Kytárka hraje parádně, je opravdu dobře "hratelná". Pan Pešek prý působil na Kytarách.cz. V profilu firmy stojí:
Firma byla oficiálně založena v roce 1989 mistrem - otcem Jaroslava Peška a je označena cechovním znakem od J. V. Pavlů. Zaměření firmy směřuje především na výrobu zakázkových akustických a elektrických kytar a baskytar. Nástroje jsou stavěny pro výuku a profesionální hru. Firma vyrábí také svoji řadu akustických, elektroakustických a elektrických nástrojů uvedené pod značkou v katalogu.
Adresa: Mendíků 5, Praha 4
http://www.serviskytar.cz/
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Anvil

Re: Jaroslav Pešek - Praha 4

Příspěvek od Anvil »

Pana Peška musím také vychválit, velmi příjemný člověk, jak komunikačně tak pracovně velká spokojenost.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
bambas

Příspěvek od bambas »

K panu Peškovi jsem si odnesl kytaru minuly tyden na preprazcovani a serizeni, tak pak poreferuju. Sobre se s nim povida, velice prijemny clovek.

Jen male upozorneni, na Praze 4 neni, stehuje se ted na Andel (mely by tam pry byt uz snad tenhle tyden), ulice Nádražní, kousek od té prodejny Barvy laky (zastávka Na Knížecí).
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

bambas: poreferuj. Hledam, kam zanesu basouku :)
Hodně budem někde...
bambas

Příspěvek od bambas »

No ja byl spokojenej, termin, kdy jsem si mel kejtru vyzvednout, dodrzel. I cenu, na ktere jsme se domluvili. Co se tyka jacku, potenciometru, tak pouziva kvalitni japonsky znacky, jsem spokojenej. Preprazcovani dopadlo naprosto v pohode, krk je jako novej. Pouziva nejakej tvrdsi matros, co dele vydrzi. Preprazcovani me vyslo na 2k Kc, ale to je, jak jsem koukal, normalni cena. Kytaru celkove seridil, naladil, jak jsem potreboval. Prace, kdyz nepocitam preprazcovani, vysla na par stovek (vymena jacku, potenciometru, zapojeni snimacu, serizeni, naladeni). Navic jsme celkem dlouho kecali :)
jorge88
Nový uživatel

Příspěvek od jorge88 »

Zdravím. Moje zkušenost z minulého roku. Zadání na mém LP PRS:
1) Vyměnit poťáky (šumí)
2) Přepražcovat

Když jsem si přebíral kytaru, dostal jsem toto:

1) Poťáky ponechány, neproběhl ani pokus o vyčištění. Pán je ale přepájel - místo původního zapojení 2x hlasitost, 1x tónová clona mi to zapojil 2x tónová clona, 1x hlasitost. Na moji výtku, že jsem to tak nechtěl, mi bylo řečeno, že je to takto lepší, a navíc jinak to ani nejde. Když jsem argumentoval, že jde, že to tak bylo z továrny, dostalo se mi odpovědi: "tam je milion drátů, každý jinak barevný, a kdo se v tom má vyznat?".

2) Přepražcování strašné. Po měsících trápení a marné snahy o seřízení, jsem to odnesl renomovanému kytarářovi (většina bude znát, ale nechci jmenovat), který to bude přepražcovávat znovu. Když to viděl, popadal se za hlavu.. Pražce totálně výškově rozházené, z hmatníku vyskakují na všechny strany. O nějaké rovině nemůže být řeč.

3) Pan Pešek mi do kytary nechtěně říznul, a to až do "masa", tedy skrz lak až do dřeva v místě, kde přisedá krk k tělu. Nijak dlouhý řez to není, asi 3 mm, ale hluboký. Když jsem toto reklamoval, odpovědí mi byla tato perla: "No jo, tak teď z toho máte vintage". Ani náznak omluvy.

Vyhozené peníze, kytara v šíleném stavu a spousta ztraceného času, kdy jsem se měsíce snažil najít někoho, komu bych se nebál dát ji po této zkušenosti do rukou, aby ji uvedl (snad) do kýženého stavu.
Ale je pravda, že termín dodržel :-D

jirka
Odpovědět

Zpět na „Kytaráři“