Na tuhle basu jsem hrál ve dvou prodejnách několik hodin a byl jsem udiven hratelností a zvukem. Vzhledově je skvělá. Po výměně snímačů a natažení co nejlepších strun musí hrát jak z praku!!! Vřele (jako celoživotní baskytarista) doporučuji!DJmanasek píše: 16.04.2018 0:31 Ale co musím říct. Nedávno jsem si chtěl udělat radost a koupit si basu, strašně se mi začal líbit zvuk 70s Jazz Bass, javorový krk, na něco podobného hraje Marcus Miller. Obešel jsem asi 10 různých hudebnin a vyzkoušel přes 30 bas v cenové relaci od 5 do 100 000. Původně jsem to bral tak, jakože co se mi bude líbit, to koupím. No, narazil jsem v muzikeru na jedno SXko (model SJB-75) s javorovým one-piece krkem a hmatníkem a tělem z bahenního jasanu. Popravdě, když pominu aktivku od Aleše Vychodila, která stála 70, tak tato basa hrála naprosto suverénně nejlépe. čistý cinkavý zvuk a krásně vibruje. Vtip je v tom, že ta basa fakt stojí jenom 6 000.
Jo, jedná se o tuhle basu: https://www.muziker.cz/sx-sjb75-natural
Jediná věc je ta, že to je JB, krk nemusí vyhovět každému (mi vyhovoval maximálně).