Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od hyenik »

Ta kratší trasa je Zoom? :)))))))))))))
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Poulin, TSE, SIR, Radar ... nedělej, že nerozumíš.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

A živě teda bys používal VST simulaci, jo?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
torst

Příspěvek od torst »

Fade: Kdo mluví o živém hraní ?? Frytol se pochlubil bezva nahranýma trackama.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

torst píše: 29.04.2018 15:08 Poulin, TSE, SIR, Radar ... nedělej, že nerozumíš.
čoveče, teď už těm VST moc nevěřím, ale samozřejmě taky protože mám jednoduchou možnost jak to natočit pořádně
Naživo? O tom se raději vůbec nebavme.
Tedy přesněji řečeno, na digisimulaci nejčastěji cvicim a dělám pracovní dema (protože to je pro mě nejjednodušší, nejrychlejší a mám nastavený snesitelný zvuk), ale ted např. při finálním demu nové nahrávky jsem nebyl zdechlý a zapojil lampový preamp a ty roky treninku se zúročují, sám Óveliký Sandon komentoval, že už neví co by s tím dělal, že to je nachystané přímo do mixu (holý náběr ;))

a at jenom fórově nekecám, tak to znělo takhle https://soundcloud.com/hyenik/tbf-guitar-take
přestože Kemper respektuju, tak takovéhle zrno, konkrétnost a tlak jsem z něho slyšel jenom při přímém profilování originál - kemper
(tedy žádné kupované profily, ale přímo vyrobený profil konkrétního aparátu, což je přesně největší síla impulse response technologie...a zároveň bohužel i největší slabina)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Demilich

Příspěvek od Demilich »

První frytolův odkaz nefunguje. Druhý a třetí zní divně takhle samostatně. V mixu ale mohou být velmi funkční, to asi jo, nejsem schopen posoudit, nicméně jako ryzí zvuk se mi to nelíbí.
Hyenikův zvuk je ale zabijácký, ten se mi líbí. Říkáš, že je dobrý pro mix. Zdá se mi ale, že má docela hodně basů i tak. Zvukař si je jistě usekne :D Jinak zrno a všechno jo, super.
Posloucháno přes DT 770ky.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

hyenik: Samozřejmě špička, ale taky se tam podepisuje to zdvojení, je to vlastně nefér srovnávačka vůči jednoduchý stopě. Demilich trefil-chtělo by to ořez odspodu, ale jinak pecka. Jistě-VST jsou bezva a operativní, ale ta placatost tam vždy trochu bude, nepochybně. Hlavně á-capella. V mixu se to ale trochu, ne úplně, ztratí.
Naprostej souhlas, že KPA i impulsy maj smysl jako "záloha" reálného apce, kterej tak jde hodně přesně napodobit. Pak máš totéž v instantním balení. Ale ty cizí presety, impulsy, profily ... U mě to nikdy dobře nefungovalo. Ale to už se opakujem.
Líbil se mi ten rozhovor s R. Kruspem - měl vyštelovanej ideál na Mese, bedně, mikrofonech. Tak si to "obtisk" do KPA, aby si ušetřil drátování na koncertech. Prý to má i tak určité rezervy, nedokonalosti, ale praktičnost převažuje. To zní rozumně, objektivně.
frytol

Příspěvek od frytol »

Ale jasně, že se bavíme o zvuku naživo. Tyhle nahrávky co jsem udělal jsou používaný naživo. Je tam klasickej low & hicut EQ, jak se to normálně dělá a zvukařovi posílám takovouhle samostatnou linku. Jdu za ním a vysvětlím mu, že moje kytara už je ořezaná v klasickejch pásmech a většinou jsou zvukaři spokojený a chválí si to.
Já osobně mam kempera právě pro tuhle jednoduchost a funkčnost naživo. Jen zvukařovi pošlu kabelem signál a on nemusí nic snímat. Byl jsem snad dvacetkrát svědkem toho, kdy kytaristi měli super aparát, pěknej zvuk z bedny, ale po sejmutí "mikrofonem" (sice je to kopie z číny, ale prosimtě, kdo to tady pozná) na náhodným místě okolo repráku se z toho zvuku stal naprosto šílenej syčák, písek, zahuhlanej štěkot a kdoví co ještě. Proto mám kempera.
frytol

Příspěvek od frytol »

hyenik píše: 29.04.2018 23:23 přestože Kemper respektuju, tak takovéhle zrno, konkrétnost a tlak jsem z něho slyšel jenom při přímém profilování originál - kemper
(tedy žádné kupované profily, ale přímo vyrobený profil konkrétního aparátu, což je přesně největší síla impulse response technologie...a zároveň bohužel i největší slabina)
Tohle jsou vytvořené profily přes kemper DI box, jen IR jsou dodaný do kemperu.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, taky to tak řeším. Zvukař pokaždé korekce na rovno a případně si to lehce řízne ještě podle pódia. Když jezdím s dalším projektem, kde máme svoji X32 a uložený zvuk, kytaru v podstatě už vůbec neřešíme, protože to pokaždé hraje stejně.

Co se týče hraní doma, za sebe můžu říct, že ty VST pluginy co jsem používal do doby než jsem koupil Kemper, zní moc dobře. Problém byl, že se mi to nikdy nezdálo pocitově jako bych hrál na lampu. Kemper tohle už má. Extrémní puristé tam asi něco stejně ucítí, ale neberu jim to. Je to možné. Já u některých profilů taky cítím, že to prostě není ono.
torst

Příspěvek od torst »

trošku odbočím - mě se u VSTček stávalo, že jsem si vyladil nastavení na nějakej konkrétní riff, kterej zněl cca 95% shodně s orig. lampou, ale když jsem pak přehmát např. do vyšší polohy, shoda zmizela. Nevím, jak KPA, ale očekávám, že tam k tomu nedochází.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nevím o tom. U těch VST šlo hlavně o ten pocit. Znělo to v pohodě, ale lampu jsem necítil. U Kempera to je jako normální zesák. Akorát, jak říkám, člověk musí mít dobrý profil pro svoji kytaru. Ideálně si udělat svůj. Já to řeším tak, že si stáhnu DI profily jen čistě hlavy i s koncákem a k tomu dodávám kvalitní IR, který mi pořádně sedí. Takhle si to, dle mého, dokáže vyladit pak každý.
frytol

Příspěvek od frytol »

Fade píše: 2.05.2018 15:22 Nevím o tom. U těch VST šlo hlavně o ten pocit. Znělo to v pohodě, ale lampu jsem necítil. U Kempera to je jako normální zesák. Akorát, jak říkám, člověk musí mít dobrý profil pro svoji kytaru. Ideálně si udělat svůj. Já to řeším tak, že si stáhnu DI profily jen čistě hlavy i s koncákem a k tomu dodávám kvalitní IR, který mi pořádně sedí. Takhle si to, dle mého, dokáže vyladit pak každý.
Nějakej tip na dobrý IR?
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jednoduše Mesa 412 od OwnHammer. Úžasně organické a živě znějící jako klasický box. Moc se jim to povedlo.
frytol

Příspěvek od frytol »

Fade píše: 3.05.2018 13:46 Jednoduše Mesa 412 od OwnHammer. Úžasně organické a živě znějící jako klasický box. Moc se jim to povedlo.
Já mam od nich heavy hitters a spokojenost taky. Ty nahrávky jsou na OH právě.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

https://soundcloud.com/geurtsema/no-more-tears
Kemper v akci.

Hi Guys,

My first contribution to the rig Exchange. A tweaked Deadlight Studio profile (thank you for your great profiles!) to obtain Zakk Wylde's sound.
In the soundclip I played 4 rhythm tracks (2 left-right and 2 at 80%) and added just a bit of reverb with cubase (could have done it with
the kemper, but found the tracks a little dry after recording)
torst

Příspěvek od torst »

předesílám, že ač nejsem příznivcem KPA, uznávám dokonalou simulaci zvuku. U téhle ukázky jsem ale trochu na rozpacích. Chybí mi tam ta Wildeovská šťavnatost. Trochu jakoby vylézal ten digitál nebo jiná chemie. Ale nemusí to být vlivem KPA. Ono stačí, že člověk nemá tutéž kytaru-aktivního Gibsona. (Na fotce je žlutý superstrat...). To udělá hodně. A pak ty ruce ...! A mám li šťourat, jakoby to občas úplně dokonale neladilo. Jde o tu pasáž jen s basou a bicíma 0:38.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Přidávám nové porovnání Kemper vs. Vox AC30, Fender 65 Deluxe Reverb, JCM 800 2203. Celkem sranda :D

Demilich

Příspěvek od Demilich »

Koukal jsem na první půlku bez pedálu a první dva jsem tipl dobře který je který a u Marshallu naopak. Vždycky ale platilo jasné pravidlo pro mě: líbivější a "připravenější" (pro nahrávky ve studiu) zvuk dával Kemper a pravý zesík byl takový divočejší a měl plnější basy. Tohle akorát neplatilo o Marshallu, kde naopak basy chyběly reálnému zesíku a zněl divně vykřáple, což je ale prostě Marshall a to, proč jej máme rádi.
Přišlo mi, že Kemper prostě vždycky dělá ten zvuk zesíku hezčí než ve skutečnosti je. Jak říkal kamarád: Když si koupíš pomerančový Tang a reálný pomeranč, tak reálný pomeranč má 100% pomerančové chuti, ale když si Tang uděláš s málo vody, dostaneš klidně i 200% pomerančové chuti. Takže Kemper udělá Fendra a Voxe na 150% :lol:
Takže do studia super určitě.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Demilich píše: 3.07.2018 19:38 Koukal jsem na první půlku bez pedálu a první dva jsem tipl dobře který je který a u Marshallu naopak. Vždycky ale platilo jasné pravidlo pro mě: líbivější a "připravenější" (pro nahrávky ve studiu) zvuk dával Kemper a pravý zesík byl takový divočejší a měl plnější basy. Tohle akorát neplatilo o Marshallu, kde naopak basy chyběly reálnému zesíku a zněl divně vykřáple, což je ale prostě Marshall a to, proč jej máme rádi.
Přišlo mi, že Kemper prostě vždycky dělá ten zvuk zesíku hezčí než ve skutečnosti je. Jak říkal kamarád: Když si koupíš pomerančový Tang a reálný pomeranč, tak reálný pomeranč má 100% pomerančové chuti, ale když si Tang uděláš s málo vody, dostaneš klidně i 200% pomerančové chuti. Takže Kemper udělá Fendra a Voxe na 150% :lol:
Takže do studia super určitě.
To rozhodně nelze říct. Nebyl to otisk přímo toho konkrétního zesilovače a nastavení. Prostě jen vzali zesáky a porovnávali je s nějakými profily MBritta. Bylo jasné, že tam rozdíl bude. Už jen proto, že Britt ty zesáky mohl profilovat při vysoké hlasitosti a s úplně jinými korekcemi atd. Samozřejmě vypustil do světa ty nejlépe sejmuté profily. Proto zní tak dobře. Ve videu, kde vzali zesilovače, naprofilovali a s ničím nehýbali to šlo vidět lépe. Tam nepoznali v podstatě nic. Respektive, nebyl tam slyšet ten rozdíl, co v tomhle novém videu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“