Laney LC30 (Troubleshooting)
Pravidla fóra
Laney LC30 (Troubleshooting)
Zdravím,
už delší domu mám problém se zkresleným kanálem na lampovém kombu Laney LC30. Zde je zvuk nahraný na mobil ... Všechny Knoflíky na 5 (Gain, bass, middle, treble, volume )přepínám mezi kanály. Na konci nahrávky je slyšet jak najednou zvuk na zkresleném kanálu naskočil.
Koukal jsem na nějaká videa na youtube a myslel jsem, že to bude preampovými lampami když se mi zdá že clean kanál jde normálně. Po poklepání na preampové lampy jsem neshledal žádnou mikrofonní. (Nejsem první majitel a nevím kdy jaké lampy byly měněny je ale vidět že v preampu jsou samé TADy, které tam dávají ve stocku a jedna byla vyměněná za JJ Electronic. Power amp jsou 4x JJ Electronic. Nevím co s tím... Chtěl jsem koupit nové lampy, ale zase mi přijde nelogické vyměňovat všechny.
Děkuji za každou radu a pomoc...
už delší domu mám problém se zkresleným kanálem na lampovém kombu Laney LC30. Zde je zvuk nahraný na mobil ... Všechny Knoflíky na 5 (Gain, bass, middle, treble, volume )přepínám mezi kanály. Na konci nahrávky je slyšet jak najednou zvuk na zkresleném kanálu naskočil.
Koukal jsem na nějaká videa na youtube a myslel jsem, že to bude preampovými lampami když se mi zdá že clean kanál jde normálně. Po poklepání na preampové lampy jsem neshledal žádnou mikrofonní. (Nejsem první majitel a nevím kdy jaké lampy byly měněny je ale vidět že v preampu jsou samé TADy, které tam dávají ve stocku a jedna byla vyměněná za JJ Electronic. Power amp jsou 4x JJ Electronic. Nevím co s tím... Chtěl jsem koupit nové lampy, ale zase mi přijde nelogické vyměňovat všechny.
Děkuji za každou radu a pomoc...
Re: Laney LC30 (Troubleshooting)
Tady ještě jeden záznam stejné nastavení, ale začíná to čistým kanálem..
https://soundcloud.com/lukas-moravek1/t ... aznamnik42
https://soundcloud.com/lukas-moravek1/t ... aznamnik42
- Alternátor
Asi tě moc nepotěším, stejný problém jsem kdysi s LC30 měl taky. Nejdřív jsem přelampoval, bez výsledku. Několikrát jsem s tím byl u servisáka/stavitele lampáčů a na nic nepřišel. Všechno proměřil, vyměnil kondíky, tvrdil, že aparát testoval dvě hodiny v kuse a problém se neprojevil. Jen jsem přinesl domů, začalo to nanovo. Nakonec už jsem na to neměl nervy a aparátu jsem se zbavil.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
-
arcilucifer
A Moravlu ho koupil 
- Alternátor
Hele, už je to takovejch 6 let, možná víc, takže bych se fakt divil tomu, kdyby to byl ten samej aparát. Co si vzpomínám, tak tenhle byl ještě made in England 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Zkus konektory smyčky SEND a RETURN propojit kytarovým kabelem a pak párkrát zasunout vysunout. Často zlobí kontakty v těch konektorech. Pak to může být studeňák skoro kdekoli, volume poťák atd.
Ten trik s konektorama jsem zkoušel a nepomohlo to... Ale díky za snahu...kmensik píše: 30.04.2018 10:55 Zkus konektory smyčky SEND a RETURN propojit kytarovým kabelem a pak párkrát zasunout vysunout. Často zlobí kontakty v těch konektorech. Pak to může být studeňák skoro kdekoli, volume poťák atd.
Ještě mě napadlo relé přepínající mezi kanály. Zkorodované kontakty. Nepomůže v té chvíli třeba několikrát přepnout, procvakat to? Pak už jen konektory a kabely uvnitř šasi, uvolněné katodové odpory apod. Taky jsem jedno jiné Laney opravoval a byl prasklý nějaký odpor nebo kondík a měnila se hlasitost.
Kondík se také měnil chvíli to hrálo normálně, ale problém nezmizel. Propájeli jsme co jsme viděli že je špatný a také se propájely patice. Přepínač jsem nezkoušel, ale většinou se to zpraví tím, že dám gain a nebo volume na max...kmensik píše: 2.05.2018 14:39 Ještě mě napadlo relé přepínající mezi kanály. Zkorodované kontakty. Nepomůže v té chvíli třeba několikrát přepnout, procvakat to? Pak už jen konektory a kabely uvnitř šasi, uvolněné katodové odpory apod. Taky jsem jedno jiné Laney opravoval a byl prasklý nějaký odpor nebo kondík a měnila se hlasitost.
Teoreticky si můžeš proměřit podle schema jestli ti sedí napětí na anodách/katodách a kolem, jestli neni ss tam kde nemá být, to jesti je to v preampu nebo dál zkusit tím že vytahneš ze smyčky signál do jiného koncáku. nevěřil bych ani relátku, vyjmul bych a propojil natvrdo pro testování.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Podle schéma bych to udělal rád, ale všude jsem našel pouze novější verzi Laney LC30 SII a ta je bohužel trochu jiná...Trevor píše: 3.05.2018 19:09 Teoreticky si můžeš proměřit podle schema jestli ti sedí napětí na anodách/katodách a kolem, jestli neni ss tam kde nemá být, to jesti je to v preampu nebo dál zkusit tím že vytahneš ze smyčky signál do jiného koncáku. nevěřil bych ani relátku, vyjmul bych a propojil natvrdo pro testování.
Jsou ty rozdíly nějak zásadní? změř si to a zapiš do tabulky, pak elektronky přesuń ob pozici třeba a změř znova,pokud nemáš k dispozici sadu jistě funkčních, třeba ti to napoví,+ to co je psáno výš, takhle na dálku se těžko radí : ) takže nějaká vylučovací metoda ...
možná napiš co a čím můžeš měřit...
jestli jsem to pochopil dobře tak je problém jen při zkreslení, tedy asi něco kolem V2a3 pokud sedí schema sII aspoň zhruba...
možná napiš co a čím můžeš měřit...
jestli jsem to pochopil dobře tak je problém jen při zkreslení, tedy asi něco kolem V2a3 pokud sedí schema sII aspoň zhruba...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ