Identifikace kytary (sběrné téma)
Pravidla fóra
Re: Identifikace kytary (sběrné téma)
SG Faded .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Prosím nevíte někdo co by to mohlo být za kytaru?Koupena v Chicagu v zastavarně v 90 tých letech.Díky.
Zdravím
Pánové - Odborníci mám otázku. Myslíte, že tohle může být Squier Made in Korea? Podle majitele je to starší ročník, právě Korea. Já to nemůžu s jistotou poznat, SČ. smazané, logo také. Možná budu chytřejší, až sundám krk, ale to se mi ještě tak další 2 dny nepovede
Jsem bohužel na koleji, tak abych nakrmil zvědavost, tak to zkouším tady.
Mj. Musí se nechat, že tak těžkého strata jsem ještě v rukách nedržel.
Mj. Musí se nechat, že tak těžkého strata jsem ještě v rukách nedržel.
Podle mě je to fejk a prodávající pěkně lakuje. V takovém případě bych mu kytaru vrátil, už kvůli těm povídačkám.
Co tam dělá ten obtisk Custom Shop? Jak může chybět sériové číslo a země původu? Pro to má taky nějakou story?
Jednoznačně usvědčující je podle mě otvor výztuhy. Měl by být vyložený tmavým dřevem nebo vylakovaný na tmavo. Bez toho by to mohl být jedině Squier Bullet, nejlevnější řada Squierů.
I kdyby to byl korejský Squier (Fender Squier Series?), proč ty všechny předělávky? Proč je na plechu spoje krku Corona California?
Knoflíky potenciometrů jsou taky evidentně novější, a vypadají jak z nějaké levné Číny (podobné jsou např. na nejlevnějších Harley Bentonech).
Na druhé straně snímače vypadají opravdu jako z nějaké starší kytary, přirozeně zežloutlé, podobně vypadají třeba na japonských Fenderech z 90. let.
Obtisky byly evidentně předělány samodomo, nápisy "Fender" a "stratocaster" neleží na jedné lince rovnoběžné s hranou hlavy, písmenka nápisu "with synchronized tremolo" tančí jak po deseti pivech.
Co tam dělá ten obtisk Custom Shop? Jak může chybět sériové číslo a země původu? Pro to má taky nějakou story?
Jednoznačně usvědčující je podle mě otvor výztuhy. Měl by být vyložený tmavým dřevem nebo vylakovaný na tmavo. Bez toho by to mohl být jedině Squier Bullet, nejlevnější řada Squierů.
I kdyby to byl korejský Squier (Fender Squier Series?), proč ty všechny předělávky? Proč je na plechu spoje krku Corona California?
Knoflíky potenciometrů jsou taky evidentně novější, a vypadají jak z nějaké levné Číny (podobné jsou např. na nejlevnějších Harley Bentonech).
Na druhé straně snímače vypadají opravdu jako z nějaké starší kytary, přirozeně zežloutlé, podobně vypadají třeba na japonských Fenderech z 90. let.
Obtisky byly evidentně předělány samodomo, nápisy "Fender" a "stratocaster" neleží na jedné lince rovnoběžné s hranou hlavy, písmenka nápisu "with synchronized tremolo" tančí jak po deseti pivech.
Ta výztuha mě taky nahlodala... Ty různé vychytávky ještě budiž, to chápu, ale nemožnost to ověřit... No jak říkám, uvidíme, až sundám krk, pak sem ještě napíšu, co jsem našel.
Na druhou stranu... Kytara už je opravdu starší, jde to poznat zejména na laku, který je místy tmavší a místy světlejší, také je to kus dřeva (ta váha mě překvapila, na stratovi tím tuplem) a na sucho hraje opravdu zvučně, ladění také ok...
Vlastně jsem v rozpacích zda si strata nechat. Na jednu stranu fajn kytara, na druhou nedodělky (+prasklina v těle, o které byla zmínka jen letmo a která mě straší/s*re nejvíc).
Na druhou stranu... Kytara už je opravdu starší, jde to poznat zejména na laku, který je místy tmavší a místy světlejší, také je to kus dřeva (ta váha mě překvapila, na stratovi tím tuplem) a na sucho hraje opravdu zvučně, ladění také ok...
vypada to jako relativne novej cinskej fake.
taky bych tipoval China fake. Ale to vůbec nemusí být nadávka. Mám jednu takovou a má hodně stejných znaků, řemeslný zpracování 1A, zvuk zajímavej, specifickej. Ale ta váha u tebe je divná. Ten můj SC je naopak lehoučkej, snad moje nejlehčí kytara.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
yardav píše: 10.06.2018 12:02 Prosím nevíte někdo co by to mohlo být za kytaru?Koupena v Chicagu v zastavarně v 90 tých letech.Díky.
[
ta červená z bazaru. No nevím, ale koukal
jsem po ní, opticky se mi líbí. Jestli je původ pravý, stála by za hřích.
jsem po ní, opticky se mi líbí. Jestli je původ pravý, stála by za hřích.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Možná špatně googlím, ale nemůžu najít tu Ronnieho bílou. Poraďte...
Naposledy upravil(a) Jolan dne 6.07.2018 7:36, celkem upraveno 1 x.
swope guitars model GTO
http://www.swopeguitars.com/models/
http://www.swopeguitars.com/models/
Díky moc.
Jolan: Taky jsi jí viděl předvčírem v akci?
Jasan že byl. A překvapilo mě, že při hledání na googlu je o Ronnieho kytarách hodně, ale o této jsem nic neneašel. Že by nový přírůstek????
jen tak okrajově : Když jsem byl na těch prvních, druhých RS v Praze, tak u Keitha frčel Zemiatic (?). Znáte?
Myslíš Zemaitis? Takovy ten lespauloid s tepaným kovovým topem?Ale ty používá spíš Ron, už od 70. let (např. na Claptonově zivaku v Rainbow).
Edit: Ale máš recht, Keith má Zemaitis s pirátskými motivy, jak jsem právě zjistil. Ty tepané Zemaitisy jsou ale asi běžnější ...
Edit: Ale máš recht, Keith má Zemaitis s pirátskými motivy, jak jsem právě zjistil. Ty tepané Zemaitisy jsou ale asi běžnější ...
Jo, to budou ony. Ale lespaulově nevypadaly, co si pamatuju, spíš něco jako tele-strat-musicman. Ale moje paměť...
Identifikace kytar
Ahoj, nedaří se mi jednoznačně určit modely kytar viz fotky. Na hlavě na štítku bohužel nic není, je to překryté a podlew google vyhledávače se nepodařilo...budu rád za pomoc 
bílá jackson
černá ltd
zlatá gibson
bílá jackson
černá ltd
zlatá gibson
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sloučeno. Příště nezakládej duplicitní vlákno a použij stávající.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Ten Jackson je dle mého RR24M. Japonsko. Lepený krk.
https://www.google.cz/search?q=jackson+ ... 60&bih=531
https://www.google.cz/search?q=jackson+ ... 60&bih=531
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....