kytara od kytaráře vs. Custom Shop
Pravidla fóra
Re: kytara od kytaráře vs. Custom Shop
Vážení diskutující,
už nebudu na toto fórum přispívat, protože mi zřejmě zdejší cenzor minulý týden smazal dva příspěky, ve kterých jsem vysvětloval, proč kytary jedné značky stejné cenové kategorie hrají hůře než jiné značky a jak je to u nás s pěstováním a zpracováním rezonančního dřeva.
Některým "poučeným" a "rádcům" bych chtěl říci, že kdyby se kytarář živil jen jejich opravami a seřizováním, těžko by se na jejich výrobu čekalo dva i více let.
S odborniky tvrdícími, že dát 15 tisíc za kytaru je šílená cena už vůbec nemá smysl diskutovat, snad je jen škoda, že takovéto skvosty neprodávají na asijských tržnicích, tam by si přišli na svoje.
Je smutné, že o použití digitálních přístrojů "zasvěceně" radí lidé, kteří nemají vůbec ponětí, jak to vlastně funguje. Taktéž do výroby kytar fušuje snad skoro každý zdejší rádce a odborník a velice zasvěceně o tom hovoří.
Mějte se hezky a ať Vám to hraje na levných i drahých kytarách!
už nebudu na toto fórum přispívat, protože mi zřejmě zdejší cenzor minulý týden smazal dva příspěky, ve kterých jsem vysvětloval, proč kytary jedné značky stejné cenové kategorie hrají hůře než jiné značky a jak je to u nás s pěstováním a zpracováním rezonančního dřeva.
Některým "poučeným" a "rádcům" bych chtěl říci, že kdyby se kytarář živil jen jejich opravami a seřizováním, těžko by se na jejich výrobu čekalo dva i více let.
S odborniky tvrdícími, že dát 15 tisíc za kytaru je šílená cena už vůbec nemá smysl diskutovat, snad je jen škoda, že takovéto skvosty neprodávají na asijských tržnicích, tam by si přišli na svoje.
Je smutné, že o použití digitálních přístrojů "zasvěceně" radí lidé, kteří nemají vůbec ponětí, jak to vlastně funguje. Taktéž do výroby kytar fušuje snad skoro každý zdejší rádce a odborník a velice zasvěceně o tom hovoří.
Mějte se hezky a ať Vám to hraje na levných i drahých kytarách!
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Jen mimochodem, o digitalu, prislo mi, jsi se vyjadroval prave ty stylem, z ktereho to vypadalo, ze nevis, jak funguje 
Hodně budem někde...
OT pro Ladina, pokud sem ještě vleze: 
Že by nějaký zdejší "cenzor" mazal obsahově nezávadné příspěvky (a počítám, že ty Tvoje byly nezávadné) nevypadá ani trochu pravděpodobně. Jestli jsi dlouho psal dlouhý příspěvek, není možné, že Ti to spíš zdechlo a nešlo odeslat? Může se stát. Případné elaboráty a písemné práce (viz recenze vybavení) je lépe si napsat někde bokem a pak to sem prdnout pomocí copy/paste.
Smutné je spíš to, že "ztropíš scénu", aniž bys údajné smazané příspěvky probral s moderátory - myslím, že by se to briskně vysvětlilo.
Přičemž věř tomu, že proti Tobě zde vůbec nikdo nemá nic osobního.
Že by nějaký zdejší "cenzor" mazal obsahově nezávadné příspěvky (a počítám, že ty Tvoje byly nezávadné) nevypadá ani trochu pravděpodobně. Jestli jsi dlouho psal dlouhý příspěvek, není možné, že Ti to spíš zdechlo a nešlo odeslat? Může se stát. Případné elaboráty a písemné práce (viz recenze vybavení) je lépe si napsat někde bokem a pak to sem prdnout pomocí copy/paste.
Smutné je spíš to, že "ztropíš scénu", aniž bys údajné smazané příspěvky probral s moderátory - myslím, že by se to briskně vysvětlilo.
Přičemž věř tomu, že proti Tobě zde vůbec nikdo nemá nic osobního.
| Cruel YT | Cruel sptf
Potvrzuji svojí zkušeností, občas se (a zvláště dlouhý) příspěvek nenahraje, aniž by fórum člověka upozornilo. Je dobré počkat až se opravdu objeví mezi ostatními.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Nejde o "dlouhy" prispevek, jako spis o dlouhou prodlevu mezi nactenim formulare a odeslanim prispevku 
Hodně budem někde...
Jasně, "poučených" a "rádcích" přece Ladin nic nepsal....Ach jo. Jde to tady z kopce, pánové. A to fest .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Alternátor
Nerad pokračuju v OT, ale spíš bych upřesnil, že to tady umírá. Aktivita je sporadická a plno lidí, co sem chodilo dřív, už sem nechodí.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Jestli chce nějaký nováček na fóru machrovat a vysvětlovat osazenstvu jak funguje vesmír, tak by si měl dát nejdřív tu práci a něco si zjistit, např. proč si nějaký "poučený rádce" dovolí napsat něco o českých kytarářích (mimojiné majitel 4 kousků právě od Macha)
Začat ve stylu: hrát rychle je špatně, levné kytary jsou na prd, kompresor zabíjí dynamiku, kytarové hvězdy nemají feeling, každý má nárok na svůj názor, ale jenom ten můj je správný, místní rádci jsou blbci, kteří nemají o problematice ani páru a ještě tady Kalousek zajistil cenzuru ....otevřeně řečeno, není příliš diplomatický začátek nějakého vztahu
Uražených mesiášů už tady pár bylo, ale málokdo to zvládl během pouhých 7 příspěvků.
Začat ve stylu: hrát rychle je špatně, levné kytary jsou na prd, kompresor zabíjí dynamiku, kytarové hvězdy nemají feeling, každý má nárok na svůj názor, ale jenom ten můj je správný, místní rádci jsou blbci, kteří nemají o problematice ani páru a ještě tady Kalousek zajistil cenzuru ....otevřeně řečeno, není příliš diplomatický začátek nějakého vztahu
Uražených mesiášů už tady pár bylo, ale málokdo to zvládl během pouhých 7 příspěvků.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
hyenik: like 
Na vojně v Klatovech jsme měli takového malinkatého lampasáka jako velitele basy, jmenoval se Molnár myslím, pokud jste tam někdo v 80tých byl, a ten když šel po buzeráku do "práce", tak v tu chvíli nesměl na buzerplac nikdo jiný vstoupit, aby nevyniklo, jak je malý . 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Malej nebo velkej, na foru se ma kecat svobodne at ma kazdy svuj nazor a ma moznost si precist nazor jineho, bez urazeni,nafukovani a breceni.
"Pravda" je nekde mezi nama, tak ji psanim a ctenim pomahejme hledat bez ohledu na vence a chvalozpevy ne?
"Pravda" je nekde mezi nama, tak ji psanim a ctenim pomahejme hledat bez ohledu na vence a chvalozpevy ne?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Člověče, neblbni. Přečti si ještě jednou, co psal Cherreda. Tady se opravdu nic necenzuruje. Z vlastní zkušenosti vím, že jsem v období těsně po volbáchLadin píše: 21.05.2018 14:38 Vážení diskutující,
už nebudu na toto fórum přispívat, protože mi zřejmě zdejší cenzor minulý týden smazal dva příspěky,
vulgárně pojmenoval Zemana, nebo Babiše a to bylo celkem pochopitelně odstraněno a mně vysvětleno. Jinak o jiným případu nevím a to si rozhodně neberu servítky, když se rozjedu. Evidentně už Ti není -náct, tak nefňukej jako děcko a seber se. Já s Tebou ve spoustě věcí souhlasím.
Hm, Tys byl v tom horním kasínu? Já v Jaselkách...grock píše: 21.05.2018 18:38 Na vojně v Klatovech jsme měli takového malinkatého lampasáka jako velitele basy, jmenoval se Molnár myslím, pokud jste tam někdo v 80tých byl, a ten když šel po buzeráku do "práce", tak v tu chvíli nesměl na buzerplac nikdo jiný vstoupit, aby nevyniklo, jak je malý .![]()
Jo, v tom horním, naštěstí - za odměnu jsem tam byl převelen jen na poslední půlrok před civilem.
tak snad zpět ke kytarám ....?
https://hudebnibazar.cz/fender-stratoca ... /ID169950/
Nejsem kofr přes D.G., ale vím, že na svých stratech má standardní vibráto s atypickou kratší pákou (s plast. koncovkou).
a na doplnění i jeden Custom Shop : https://hudebnibazar.cz/fender-stratoca ... /ID169927/
https://hudebnibazar.cz/fender-stratoca ... /ID169950/
Nejsem kofr přes D.G., ale vím, že na svých stratech má standardní vibráto s atypickou kratší pákou (s plast. koncovkou).
a na doplnění i jeden Custom Shop : https://hudebnibazar.cz/fender-stratoca ... /ID169927/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
tyhle gramaticky spatne napsany bastly jsou komicky. A ten KWS signature neni custom shop, ale mexiko.
sorry, mě chytlo jen to jméno. Tak navrch ještě jednoho Yngwieho : https://hudebnibazar.cz/prochazka-strat ... /ID135358/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Na bazaru aktualne tele od Sivcaka za 14 s hw Gotoh, telo olse 2ks, javor krk. Urcite stoji za vyzkouseni.
Vážená pane hyeniku,
nejsem uražený, ale příjde mi to jako ztráta času, že něco píšu a to pak zmizí. Nejsem žádný mlaďoch, absolvoval jsem VUT v Brně obor telekomunikace (bohudík ještě za totáče), takže bych si dovolil tvrdit, že o zpracování signálu jak analogovým, tak digitálním způsobem, konstrukci zesilovačů a převodníků a jejich výpočtu něco vím. V případě, že Vám moje příspěvky přišly "namachrované", omlouvám se za svůj styl, ale o autorech příspěvků si každý může myslet, co chce. Od toho tato fóra jsou. V případě, že vlastníte 4 kytary od pana Macho, máte nade mnou 2 kusy náskok.
Jedním z důvodů nepsat na toto fórum je, jakým způsobem Vy odpovídáte jako "rádce".
Např. pan bubucci mě taktéž dost nevybíravě napadl, nechtěl jsem na něj reagovat, ale tuším že v Jiří Schellinger revival bandu bude hrát i "Jahody mražený", takže i jeho výpady beru s velkou rezervou.
Vážení, hrajte co nejrychleji, co nejzkresleněji a co nejvíce nahlas, jen tak dá Vaše hudba "na frak" nám, co se věčně učíme, zkoušíme, vybíráme a bohužel nikdy nebudeme hrát tak, jak chceme. Ale to je vlastně dobře, protože svůj styl si musí najít každy sám, nehledě na to co zrovna letí a nadoporučení všelikých mistrů hry kytarové.
nejsem uražený, ale příjde mi to jako ztráta času, že něco píšu a to pak zmizí. Nejsem žádný mlaďoch, absolvoval jsem VUT v Brně obor telekomunikace (bohudík ještě za totáče), takže bych si dovolil tvrdit, že o zpracování signálu jak analogovým, tak digitálním způsobem, konstrukci zesilovačů a převodníků a jejich výpočtu něco vím. V případě, že Vám moje příspěvky přišly "namachrované", omlouvám se za svůj styl, ale o autorech příspěvků si každý může myslet, co chce. Od toho tato fóra jsou. V případě, že vlastníte 4 kytary od pana Macho, máte nade mnou 2 kusy náskok.
Jedním z důvodů nepsat na toto fórum je, jakým způsobem Vy odpovídáte jako "rádce".
Např. pan bubucci mě taktéž dost nevybíravě napadl, nechtěl jsem na něj reagovat, ale tuším že v Jiří Schellinger revival bandu bude hrát i "Jahody mražený", takže i jeho výpady beru s velkou rezervou.
Vážení, hrajte co nejrychleji, co nejzkresleněji a co nejvíce nahlas, jen tak dá Vaše hudba "na frak" nám, co se věčně učíme, zkoušíme, vybíráme a bohužel nikdy nebudeme hrát tak, jak chceme. Ale to je vlastně dobře, protože svůj styl si musí najít každy sám, nehledě na to co zrovna letí a nadoporučení všelikých mistrů hry kytarové.
-
arcilucifer
My tady za to opravdu nemůžeme, že to “zmizelo”...
Jak už bylo řečeno, delší příspěvky je lepší psát bokem a pak vložit.
Jak už bylo řečeno, delší příspěvky je lepší psát bokem a pak vložit.
Ladine, nevzdávej to a neurážej se. (sorry, my si tady na těch internetech většinou tykáme). Sice s tebou příliš nesouhlasím, ale rozumím tvé pozici. Nechoď s klackem na vrabce. Tady na HF je to tanec mezi vejci, aby jsi nějakému egu nešláp na kuří oko. Pokud ti to vadí, tak to tu nech plavat. Pro mě je ale HF i s těmito mantinely milejší zábava, než si na nějakých fejzbukách plkat o tom, co jsem měl dnes k večeři. Jako podanou ruku předkládám jeden rozhovor z Muzikusu :
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... unor~2018/
Zhruba 2. 1/3, názor na klasické Gib LP, tvoje parketa.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... unor~2018/
Zhruba 2. 1/3, názor na klasické Gib LP, tvoje parketa.