kytara od kytaráře vs. Custom Shop
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: kytara od kytaráře vs. Custom Shop
Mám do toho nějak zasahovat, nebo se vrátíte (všichni!) zpět k tématu?
Respektujte, prosím, psaná pravidla fóra.
Ďyk.
Respektujte, prosím, psaná pravidla fóra.
Ďyk.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Já rozdíl mezi Vinylem, CD, DVD a Blu-ray poznám dokonce od pohledu!Ladin píše: 23.05.2018 11:49U většiny jiných interpretů si odvažuji tvrdit, že lze na středně dobré zvukové aparatuře poznat rozdíl mezi vinylem, CD, DVD a Blue-ray.
Hodně budem někde...
+1
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jeste, ze hraju typ hudby, kde se pro posluchace rozdil mezi telecasterem od kytarare s tuzemskyma snimacema, americkym stratem s noiselessama a vintage jazzmasterem s origo snimacema naprosto smazava 
-
arcilucifer
Asi by si to zasloužilo samostatné téma, kdyby se Ladin nezlobil.
Mohla by se pro název threadu použít první věta druhého odstavce.
Mohla by se pro název threadu použít první věta druhého odstavce.
V prvé řadě bych chtěl uvést na pravou míru
Kinx: Přesně tak i já. A je to obrovská úleva a osvobození, že už nemusim nic řešit jen hraju.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Torst: jo, ja uz to resim jen hodne pasivne na poli vzhledu, sem tam neco co fakt hodne vybocuje.
Ad kytarari: kamos ted poridil za asi 9k tele od kobrleho s hb a je tottalne nadseny, na SG faded se prasi protoze ji tahle kytara za pulku strci do kapsy. Jak jiz bylo zmineno, second hand kytary od cz kytararu jsou proste super pomer cena/vykon.
Ad kytarari: kamos ted poridil za asi 9k tele od kobrleho s hb a je tottalne nadseny, na SG faded se prasi protoze ji tahle kytara za pulku strci do kapsy. Jak jiz bylo zmineno, second hand kytary od cz kytararu jsou proste super pomer cena/vykon.
Takže BUYER WIN místo seller ? Také myslím .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mě baví, že se tady navážíš do “nutného zla” z revivalové kapely, kde hraju, ale to nic nemění na tvé omezenosti rozhledu. BTW zkus si někdy ty “blbé” Jahody zahrát, tak jak to má být a ne jak to šmudlí kdejaká vesnická zábavovka.Pane bubucci, pokud mě chtete urážet, je to možné, každý čtenář si vybere, který druh příspěvku je mu bližší. Rád bych vám ale řekl, že jsem neskončil někde v osmdesátkách, ani nemám uši jako netopýr. Ale naštěstí jednotlivé rozdíly ve zvucích ještě slyším. Vidím, že máte kytaru od stejného kytaráře jako já, jen jsem zvolil nejmodernější konstrukci i HW Tom Anderson, tedy, pokud vám tento výrobce něco říká. Tudíž jsem neustrnul někde u Fenderů nebo Gibsonů z roku 1958.
Kdyby všichni hráli "Jahody mražený" tak dokonale, jako pan bubucci, jak bychom pak poznali rozdíl mezi dobrým a špatným kytaristou?
Když už tady vytahuješ Andersona, tak já jsem Drop Top Classic z 92-tého roku. Čím mě budeš chtít proškolit dál ?
Macho dělá velmi dobré kytary, ale zatím jsem od něj nedržel nic, co by se origo Andersonu přiblížilo.
"tak já jsem Drop Top Classic z 92-tého roku" Nerozumím. (resp. předpokládám, že máš Andersona https://www.andersonguitarworks.com/)
P.S. : Já jsem letadlo !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
vypadlo mi tam "měl"torst píše: 24.05.2018 8:59 "tak já jsem Drop Top Classic z 92-tého roku" Nerozumím. (resp. předpokládám, že máš Andersona https://www.andersonguitarworks.com/)
už nemáš?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
měl jsem slabší chvilku
Pane bubucci, rozumím vám. Tím, že hraji "šraml" pouze krajského formátu jsem u vás doživotně diskvalifikován. To že musím docela obstojně zvládat styly od jazzu přes electroswing, rock and roll, pop, disco, rock, blues, pravda většinou hraji kila a občas i to sólo, už jaksi pravověrný rocker nevidí. Jeho škoda. Tím, že mi kousky některých kytaristů připadají na stejné brdo je zase moje škoda. Ale musím si spoustu věcí naprogramovat a zaranžovat, tak bych si tvrdil říci, že alespoň trochu slyším.
hyeniku, vaše výkřiky do tmy mi připomínají jednu šelmu, podle níž vám zjevně dali přezdívku. Chodíte okolo, vyjete a až se velké šelmy nasytí, dojde čas i na vás.
K poznámkám pánů, kteří rozeznají prázdná a nepopsaná média CD, DVD a Blue-ray, musím podotknout, že teda mají zrak lepší než orlové, aby rozeznali, kolik stop je na nich předformátováno...
Aby mě pan administrátor nenapadal, že nepíšu k věci, chtěl bych říci, že z finančních důvodů je jednoznačně lepší volbou kytara od kytaráře, navíc si ji můžete nechat upravit podle svých zvyklostí. Z hlediska zachování investic je lepší zakoupit nástroj z custom shopu, jeho cena po letech už jen stoupá. Já bych teda svého Suhra prodal jen v případě ztroskotání.
hyeniku, vaše výkřiky do tmy mi připomínají jednu šelmu, podle níž vám zjevně dali přezdívku. Chodíte okolo, vyjete a až se velké šelmy nasytí, dojde čas i na vás.
K poznámkám pánů, kteří rozeznají prázdná a nepopsaná média CD, DVD a Blue-ray, musím podotknout, že teda mají zrak lepší než orlové, aby rozeznali, kolik stop je na nich předformátováno...
Aby mě pan administrátor nenapadal, že nepíšu k věci, chtěl bych říci, že z finančních důvodů je jednoznačně lepší volbou kytara od kytaráře, navíc si ji můžete nechat upravit podle svých zvyklostí. Z hlediska zachování investic je lepší zakoupit nástroj z custom shopu, jeho cena po letech už jen stoupá. Já bych teda svého Suhra prodal jen v případě ztroskotání.
https://www.national-geographic.cz/clan ... vedci.html
A máš aspoň nějakou novou od kytaráře?
Ty si prostě nenapravitelný.
A máš aspoň nějakou novou od kytaráře?
Pánové, přestaňte prosím do sebe vzájemně rýpat. Buďme rádi za prostor, kde můžeme probrat výhody či nevýhody mistrovských nástrojů / CS. Vozit se po druhém co a na co hraje je dosti ubohé. S drobným OT v UG není takový problém, ale tohle už mě moc nebaví.
U mě vyhrál Parker také ze stejných důvodů / můj jen 2,2 kilo /,ale záda nebolí a to za ty prašule stálo,krásný černý Gibson a ostatní kytary leží v kufru,občas je vyzkouším,ale ta váha,rychle je zas uložím zpět. By mě zajímalo,zda by tu někdo takto lehkou kytaru také vyrobíl,když jsou tu u nás takoví velmi šikovní kytaráři.Ladin píše: 23.05.2018 9:18 Bolela mě záda, tak vyhrál 2,7 kilový Parker na úkor 3,8-4,1 kilového PRS. Nyni na eBai stojí Parker kolem tisíce Eur a PRS dvakrát tolik.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Lehký černý Gibson - někdo tady koupil "slim" LPC BB, taková šlupička, ale při čelním pohledu to nepoznáš. Hraje prý stejně jako fošna a je lehký. Nevím jak s převažováním na hlavu.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
A já jsem tu někde psal něco o Tvém hraní ? Reagoval jsem akorát na nějaké rýpání ohledně jednoduchého songu, který jsem nikdy neslyšel od zábavovky zahrát ''korektně''.Ladin píše: 24.05.2018 17:38 Pane bubucci, rozumím vám. Tím, že hraji "šraml" pouze krajského formátu jsem u vás doživotně diskvalifikován. To že musím docela obstojně zvládat styly od jazzu přes electroswing, rock and roll, pop, disco, rock, blues, pravda většinou hraji kila a občas i to sólo, už jaksi pravověrný rocker nevidí. Jeho škoda. Tím, že mi kousky některých kytaristů připadají na stejné brdo je zase moje škoda. Ale musím si spoustu věcí naprogramovat a zaranžovat, tak bych si tvrdil říci, že alespoň trochu slyším.
Daleko horší mi příjde to házení kytaristů s nezaměnitelným zvukem i technikou do jednoho pytle. A ohánět se tu nějakým Gary Moorem, Santanou atd. přitom Satriani a Vai ovlinili daleko větší množství kytaristů a posunuli kytarovou hru dál. To že je to mimo Tvoje rozlišovací schopnosti na tom nic nezmění.
Výborný článek, ale bohužel smutná realita dnešních dní. Může to dospět až tady https://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/prehled/hyenik píše: 24.05.2018 18:34 https://www.national-geographic.cz/clan ... vedci.html
A máš aspoň nějakou novou od kytaráře?![]()
Jinak kytaru od kytaráře mám, ale bude to nejspíš nějaký strejda z japonského custom shopu Ibanezu
Dyk já ho mám,stejně však váží 3kg a samozřejmě nepřepadává,je skvělej,co to je platný na ty naše 6ti hodinovky to pro starýho pána už moc není.torst píše: 25.05.2018 7:28 Lehký černý Gibson - někdo tady koupil "slim" LPC BB, taková šlupička, ale při čelním pohledu to nepoznáš. Hraje prý stejně jako fošna a je lehký. Nevím jak s převažováním na hlavu.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,