kytara od kytaráře vs. Custom Shop
Pravidla fóra
Re: kytara od kytaráře vs. Custom Shop
Pane bubucci, stavěl ji pan Macho, je na jeho stránkách. Není modrá, má průhledný lak a hraje skvostně. Nebyla levná, top byl objednán cca 2 roky dopředu a je typu master grade. Na jeho stránkách ji poznáte, má hlavu jako Tom Anderson, jen tělo má z jednoho kusu olše a krk z očkového javoru je vlepený. Projevuje se to téměř nekonečným sustainem. Dovolil bych si vám oponovat v názoru, že pan Macho nevyrábí zas tak dobré kytary. Narozdíl od vás si myslím, že vynikající. Bohužel zřejmě musí vyjít vstříc i méně movitějším zákazníkům a bez špičkových komponent se špičková kytara nedá udělat. U čehokoliv platí to, že výsledná věc má vlastnosti nejslabšího článku v ní použitého.
Kytaru vám nepůjčím už jen z toho důvodu, že mě zatracujete za to, že uznávám více starší kytaristy s se svým zvukem s charakterem. Hraji si na "hluboce uraženého"...
Kytaru vám nepůjčím už jen z toho důvodu, že mě zatracujete za to, že uznávám více starší kytaristy s se svým zvukem s charakterem. Hraji si na "hluboce uraženého"...
911 : jo, tebe jsem myslel, jen jsem si nevzpomněl. Napiš prosím odkaz na nějaký eshop nebo označení tohoto typu. Rád se opět kouknu. Čekal bych, že díky ztenčení bude podstatně lehčí.
Kytara od kytaráře : Předesílám - nemám na mysli nikoho zde (spíš jednoho šmudlu u nás na okrese...), Na mě to působí, že často průměrnej hráč si nechá postavit nástroj "na ruku", aby si připadal jako větší profík a hvězda, že má ten svůj custom atyp. Kdežto skutečnej machr koupí co mu přijde pod ruku a zahraje perfektně na cokoli, nemusí si nic dokazovat.
P.S. : 911 : aha, tady http://www.gibson.com/Products/Electric ... Light.aspx
Kytara od kytaráře : Předesílám - nemám na mysli nikoho zde (spíš jednoho šmudlu u nás na okrese...), Na mě to působí, že často průměrnej hráč si nechá postavit nástroj "na ruku", aby si připadal jako větší profík a hvězda, že má ten svůj custom atyp. Kdežto skutečnej machr koupí co mu přijde pod ruku a zahraje perfektně na cokoli, nemusí si nic dokazovat.
Naposledy upravil(a) torst dne 25.05.2018 8:18, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Na příkladu kytary Parker jsem popsal jen to, že "choutky" kytaristů jsou někdy zvláštní. Kytara Parker z cca před 12-15 lety s cenou na nynějším trhu propadla na polovinu, zatímco PRS ze stejné doby koupený za stejnou cenu si svou hodnutu udržuje pořád. Nemohu to dál posoudit, protože originál PRS nevlastním, jen kopii Carvin a ta podle mě hraje výborně. Hlavně, že jinak než Parker a o to tu vlastně jde. Obě kytary jsou výborné, ale ta poslední, kterou mi dělal pan Macho je o hodně převyšuje.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jenomže já jsem psal o Hyenikově ''Andersonu''Ladin píše: 25.05.2018 8:02 Pane bubucci, stavěl ji pan Macho, je na jeho stránkách. Není modrá, má průhledný lak a hraje skvostně. Nebyla levná, top byl objednán cca 2 roky dopředu a je typu master grade. Na jeho stránkách ji poznáte, má hlavu jako Tom Anderson, jen tělo má z jednoho kusu olše a krk z očkového javoru je vlepený. Projevuje se to téměř nekonečným sustainem. Dovolil bych si vám oponovat v názoru, že pan Macho nevyrábí zas tak dobré kytary. Narozdíl od vás si myslím, že vynikající. Bohužel zřejmě musí vyjít vstříc i méně movitějším zákazníkům a bez špičkových komponent se špičková kytara nedá udělat. U čehokoliv platí to, že výsledná věc má vlastnosti nejslabšího článku v ní použitého.
Vlepený!!! očkovaný javorový krk ? To jsi viděl u kterého Andersonova modelu z olše ?
Nikde jsem nepsal, že pan Macho nedělá dobré kytary, to určitě dělá. Akorát jsem zatím nedržel žádnou, která by byla na úrovni top modelů Andersona, Suhra nebo např. Gibsona u LP, samozřejmě v jiné cenové relaci.
-
arcilucifer
Náhodou jsem před těmi lety na tyhle kytary koukal,Ladin píše: 25.05.2018 8:16 Na příkladu kytary Parker jsem popsal jen to, že "choutky" kytaristů jsou někdy zvláštní. Kytara Parker z cca před 12-15 lety s cenou na nynějším trhu propadla na polovinu, zatímco PRS ze stejné doby koupený za stejnou cenu si svou hodnutu udržuje pořád. Nemohu to dál posoudit, protože originál PRS nevlastním, jen kopii Carvin a ta podle mě hraje výborně. Hlavně, že jinak než Parker a o to tu vlastně jde. Obě kytary jsou výborné, ale ta poslední, kterou mi dělal pan Macho je o hodně převyšuje.
Guitar na Jungmaňaku měl PRS a kytary.cz tady přitáhly ParkerUSA.
Proto by mě zajímalo, jaký modely tady porovnáváš?
Protože mě nepřijde, že by modely Parker( samozřejmě se bavíme o těch top modelech) co léta běží nějak cenově padaly. Mimochodem v Guitarparku tehdy PRSa vyprodávali a byly tam hodně pěkné slevy.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
CD, DVD i BR pouzivaji ruzne materialy, svetlo se od nich odrazi ruznym zpusobem a navic je to na tom casto napsano, co to je. Takze rozhodne zrakem rozeznat DVD od BR je snazsi, nez rozeznat 192/24 na DVD od 192/24 na BR pomoci sluchuLadin píše: 24.05.2018 17:38K poznámkám pánů, kteří rozeznají prázdná a nepopsaná média CD, DVD a Blue-ray, musím podotknout, že teda mají zrak lepší než orlové, aby rozeznali, kolik stop je na nich předformátováno...
Hodně budem někde...
Myslím, že někdy v posledních letech (2016-17 ?) byla fabrika Parker zavřená.
Kdyžtak si to ověřte, ale v podstatě nulová distribuce by to potvrzovala.
Co se týká bazarových cen, nesleduju to nijak aktivně, ale myslím, že globálně se žádné zvláštní cenové kotrmelce nedějou, resp. nezaregistroval jsem, že by stotisícový Parker z r. 2000 stál dneska na bazarech zásadně jinak, než stotisícový PRS nebo Gibson z téhož roku.
Kdyžtak si to ověřte, ale v podstatě nulová distribuce by to potvrzovala.
Co se týká bazarových cen, nesleduju to nijak aktivně, ale myslím, že globálně se žádné zvláštní cenové kotrmelce nedějou, resp. nezaregistroval jsem, že by stotisícový Parker z r. 2000 stál dneska na bazarech zásadně jinak, než stotisícový PRS nebo Gibson z téhož roku.
| Cruel YT | Cruel sptf
Mám Parker Nitefly Mojo, je to takový "levnější" hybrid. Ten tehdy stál 2100,- USD a PRS Custom USA 24 stál 2350,- USD.
Jinak myslím, že je škoda, že Parker zaniknul, zmínil bych i značku Genz Benz, obě firmy skoupily nadnárodní kooperace a po vysání know-how je nechaly padnout.
Pane bubucci, jeví se mi, že reagujete rychleji, než stíháte číst. Pro jistotu píšu ještě jednou, že se jedná o upravenou kopii Tom Anderson Drop Top. Narozdíl od originálu má tělo z jednoho kusu olše, vlepený krk, mechaniky Sperzell a kobylku Schaller, i když myslím, že mechaniky a kobylky si Anderson nechává vyrábět u Schallerů, alespoň jsou si velice podobné. Snimače má originál Tom Anderson.
Jinak myslím, že je škoda, že Parker zaniknul, zmínil bych i značku Genz Benz, obě firmy skoupily nadnárodní kooperace a po vysání know-how je nechaly padnout.
Pane bubucci, jeví se mi, že reagujete rychleji, než stíháte číst. Pro jistotu píšu ještě jednou, že se jedná o upravenou kopii Tom Anderson Drop Top. Narozdíl od originálu má tělo z jednoho kusu olše, vlepený krk, mechaniky Sperzell a kobylku Schaller, i když myslím, že mechaniky a kobylky si Anderson nechává vyrábět u Schallerů, alespoň jsou si velice podobné. Snimače má originál Tom Anderson.
Pánové, všechny opět upozorním na funkci fóra nepřátelé. Pak prostě příspěvky od někoho kde nečte a šlehá kolem sebe urážlivími kosami prostě číst nemusíte. Hned bude svět lepší místo, páč mám pocit, že debata zas vede do prd..e, i když by mohla být očividě velmi plodná.
A vážený pane Ládine, Vás poprosím, trochu pokory a nejdřív fórum pořádně přečíst. Z toho co čtu, nejvíce bezdůvodné agrese ční z vašich příspěvků. A vzhledem k tomu, že zajímavé zkušenosti s nástroji a aparáty máte, nerad bych byl nucen Vaše příspěvky skrývat.
A vážený pane Ládine, Vás poprosím, trochu pokory a nejdřív fórum pořádně přečíst. Z toho co čtu, nejvíce bezdůvodné agrese ční z vašich příspěvků. A vzhledem k tomu, že zajímavé zkušenosti s nástroji a aparáty máte, nerad bych byl nucen Vaše příspěvky skrývat.
ne, že bych byl voličem Ladina, ale po měsících stagnace na HF (o I-mentu nemluvě) se tady konečně rozproudila nějaká věcná diskuse. Jen houšť a větší kapky !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Diskuze, to bez diskuze, ježe jak moc přínosná? 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
OT:
a) Nezačne se tady, doufám, hodnotit přínosnost diskusí? V takto širokém tématu s takto různorodou komunitou? Mohlo by to totiž vytvořit ošklivý precedens se zpětnovazebním efektem, který by se víceméně dotkl všech členů fóra.
b) Nebylo by už záhodno se o stupeň zmírnit? Je to zbytečně nasí*ací. I jedinci zcela prostí empatie a s kůží ze hřbetu vorvaně už asi vytušili, co si kdo o kom myslí.
Časem se to nějak srovná samospádem, jako vždycky. 
a) Nezačne se tady, doufám, hodnotit přínosnost diskusí? V takto širokém tématu s takto různorodou komunitou? Mohlo by to totiž vytvořit ošklivý precedens se zpětnovazebním efektem, který by se víceméně dotkl všech členů fóra.
b) Nebylo by už záhodno se o stupeň zmírnit? Je to zbytečně nasí*ací. I jedinci zcela prostí empatie a s kůží ze hřbetu vorvaně už asi vytušili, co si kdo o kom myslí.
| Cruel YT | Cruel sptf
jeste jedna k tematu: mel jsem v rukou par kopii PRS od ceskych kytararu, sam jsem hral leta na usa Custom 24, takze si myslim, ze srovnani mam. Celkove se mi nejvic libily PRSa od Janeckeho, mel jsem v ruce asi tri nebo ctyri a vsechny byly originalu nejbliz z tech CZ vyrobcu co jsem mel moznost videt. mel jsem pak stavene "PRS" od BSG ze Zamberka, ma ji dneska nekdo z fora - vyborna kytara, ale zvukove i pocitove mnohem vic les paul nez PRS.
Pane, u mne nejste doživotně diskvalifikován. Naopak, hluboce se skláním před každým, kdo tvrdě po nocích pracuje a hraje pro lidi, ne pro sebe.Ladin píše: 24.05.2018 17:38 ... hraji "šraml" pouze krajského formátu .... musím docela obstojně zvládat styly od jazzu přes electroswing, rock and roll, pop, disco, rock, blues, pravda většinou hraji kila ....
Za mne - já jsem na takovou karieru resignoval, všem kapelám odřekl, nejsem toho schopen. Nemám tolik pokoru a pracovitosti. Pýcah a lenost (má) nás dva odlišuje. Držím palce ..... a odpusťte neznalým, nezkušeným, namachrovaným ....
Mě by konečně zajímalo, jestli Ládin napíše, jak se liší např. kytara z Fender CS a nástroj od kytaráře, příp. nějaký rozbor toho, proč je třeba špatný American Standard, proč to mají u Fender po 50 letech vychytané (to je pro mě asi ten největší WTF???). Zatím jsem se dočkal pouze hodnocení založené na jednom mexiku a jednom nepovedeném USA Standardu - což je pro mě opravdu úsměvné. Děkuji.
Jsem to celkem zredukoval a nechal si to nejlepší,tu Gibsonku placatou mám v černé Taky jsem zachránil jednoho Parkera,když byl naposledy na kytarách ve slevě A tuhle mám nejraději,koupena před 4 mi roky u Thomanna za kravinu,pak zmizely ze scény ,velmi lehká a pěkně se na to hraje,zítra jde opět vpřed.torst píše: 25.05.2018 8:14 911 : jo, tebe jsem myslel, jen jsem si nevzpomněl. Napiš prosím odkaz na nějaký eshop nebo označení tohoto typu. Rád se opět kouknu. Čekal bych, že díky ztenčení bude podstatně lehčí.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
jo, LPC BB pěkná, takhle ani není vidět ta tenkost. Kobylka zřejmě měněná. Parker s FR se mi moc líbí. Mám taky jednu kytaru bez značek na hmatníku. Ve stoje to ještě jde, ale s kytarou na klíně tápu.
P.S.: M. Pavlíček je muzikant od Boha, ale těm jeho názorovejm korouhvičkám se prostě směju. Music Man-Rockman-Ibanez-Custom kytary... Až začnou zejtra kytaristi hrát repasovaný Valvestaty, bude M.P. mezi prvníma ! (a předpokládám, že touhle dobou už doma drhne ukulele !).
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... ijen~2014/
P.S.: M. Pavlíček je muzikant od Boha, ale těm jeho názorovejm korouhvičkám se prostě směju. Music Man-Rockman-Ibanez-Custom kytary... Až začnou zejtra kytaristi hrát repasovaný Valvestaty, bude M.P. mezi prvníma ! (a předpokládám, že touhle dobou už doma drhne ukulele !).
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... ijen~2014/
Naposledy upravil(a) torst dne 26.05.2018 9:56, celkem upraveno 2 x.
Tak až se dosměješ, tak si ten rozhovor ještě párkrát přečti....Je tam hodně odpovědí !
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
-
arcilucifer
Hlavně Torste, měl bys ukecat všechny babičky, protože každý má normálně babiček tak dvanáct a koupit si voe konečně pořádnou kytaru \m/ 
babičky jsem měl 3, bohužel už jsou všechnu na pravdě Boží.
Stačilo by prodat ty šunky co mám a koupit jednu pořádnou. Jenže mě ty lowendy bavěji.
Stačilo by prodat ty šunky co mám a koupit jednu pořádnou. Jenže mě ty lowendy bavěji.