Floyd rose tremolo -výška bloku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Kevlar

Floyd rose tremolo -výška bloku

Příspěvek od Kevlar »

Zdravím. Hodlám si zprovoznit svojí Jackson RR3 s floydem. Akorát se nemůžu nikde dočíst, jestli je problém, když tam narvu novej floyd s blokem 42mm, aby to nebylo moc velký. Na tom továrním je 34mm, což je nějakej atypickej rozměr. Většinou se vyrábí 32/37/42.

Respektive bych mohl třeba koupit schallera s 42mm a k tomu si zvlášť koupit blok 32mm? Nebo by 42mm nedělalo neplechu? Nemáte někdo zkušenost? Díky za ochotu!
torst

Re: Floyd rose tremolo -výška bloku

Příspěvek od torst »

ty bloky jsou na 3 šroubech, ale mám zkušenost, že u dvou rozdílných výrobků mi díry nehrály přesně na sebe. Takže zaměnitelnost může být problém. Ale změř si otvor v těle jestli se tam větší blok vejde. Většinou bývá rezerva dostatečná.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

V nejhorším případě ti budou pružiny dřít o pupek a nedáš přes ně deklík. Záleží, jak moc bude tremolo zapuštěné v těle, což zase záleží na úhlu krku vůči tělu, dohmatu atd. Se vším se dá hýbat. Blok 42mm je na kytary s tremolem nezapuštěným. Ale je dost pravděpodobné, že bude v pohodě i na těle tl. 45mm s malým zapuštěním. Pokud by to nevyšlo, klidně bych upravil i kapsu krku pro nějaké minimální zaklonění krku a tím i potřebu tremola výš nad tělěm. To poznáš až po instalaci a seřízení.
torst

Příspěvek od torst »

kmensik píše: 29.05.2018 11:08 V nejhorším případě ti budou pružiny dřít o pupek a nedáš přes ně deklík.
To v případě, že má kytaru zavěšenou vysoko. V případě punkáčské polohy "nad kolenama" hrozí fatální zranění ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

Chápu. Myslel jsem si, že by to neměl byt extra problém. Zapuštěný docela je. Nejlepší a nejrozumnější varianta bude si s tou kytarou zajet do hudebnin a vyzkoušet to.
torst

Příspěvek od torst »

v hudebninách budeš měnit blok Floyda?
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Pokud blok nevejde, jedna z variant je uřezat. OFR blok mi na Kramerce nevešel to hořovického těla, tak jsem ho normálně zdemontoval, vrtáčkem prohloubil díry na pružiny a pak řízl ze stran od pružin, podle potřeby o pár mm, ze 42 jsem dělal 37, nebo tak nějak
Kevlar

Příspěvek od Kevlar »

Nebudu měnit blok. Pokud tam floyd budou mít, bude to s největší pravděpodobnosti 42, tak ho tam zkusim položit. V opačným případě si z thomanna koupim floyd a k tomu asi za 700 blok 32.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“