Mhm - ne, že bych nebyl línej

ale nepřijde mi to s žádným extra přínosem. Nováček/amatér by si měl nejdřív uvědomit co chce dělat, pak co na to potřebuje, pak rozpočet, pak hledat na webu (prosím povšimnout si, že nepíšu NA FÓRU !! ) typy a teprve pak se obracet na fórum, kde použije nejdřív "Hledat..." a když nenajde nic relevantního, zakládá téma/dopisuje dotaz do existujícího nebo nejblíž podobného.
To je moje čistá teorie ideálního fungování mechanismu "jak nejefektivněji najít vše co potřebuju"

statisticky je stále zřejmé, že i přes rozdělování threadů na rozcestníky, vytváření FAQ a podobně uživatelé více a více degenerují a už neumí prakticky nic jiného, než se zeptat - na naprosté základy. Čest výjimkám, ale pro zjednodušení bagatelizuji

Za mě tedy NE, nepřijde mi to efektivní ztrácet nad tímto čas.
Od samého začátku chápu Internet jako obrovskou studnici informací; že je tenhle názor asi menšinový (ve srovnání s mladšími jedinci, než jsem já), jsem už nějak skousnul, ale to je tak všechno, co jsem tomuhle ochoten obětovat. Základ novodobé lidské inteligence je podle mě v tom, umět si ty informace najít (obzvlášť na internetu!) a neotravovat na diskusních fórech specializovaněji zaměřených (čili například na hudebniforum.cz) přitroublými dotazy svědčícími tak maximálně o větší či menší míře lenosti a jistému "zakrnění" mozku, pokud se tomu orgánu dá ještě v těch případech takhle říkat.
A ano, jsem silně ovlivněn tím, že jsme se k internetu dostal až při jeho postupném rozšiřování od VŠ dál - asi to moc lidí, co museli umět efektovně fungovat i za absence vnitrokolejní LAN, nebude chápat, ale co už - dinosaurem jsem, dinosaurem zůstanu
Sakra jsem se zase rozepsal nad ničím extra, ach jooooo....
P.