robustnost je vítána kvůli opilcům

i možným nehodám. Ozvučit chceme prostory od 6x10 po vesnické sály max 20x20.
Vím, že cena je sibenicni, ale kdyby bylo za co si připlatit, tak bych něco i přidal. A jak uz jsem psal, skladnost a praktičnost je až na posledním místě, potrebuji jiné priority
Vzhledem k počtu členů (2) a složení (muž/žena), otázka rozměrů, váhy a výkonu byla u mne naopak vždy hlavní prioritou. Také jednoduchost zapojení - do 15-20minut začít hrát! Stačí několik akcí v těžko přístupném místě, schody, větší vzdálenost od auta, nošení veškerého příslušenství atd. - kdy nikdo nepomůže a budete litovat, že ozvučení není lehčí a menší. O svěření vybavení v noci opilcům nemluvě...
Požadavek na sestavu, která zvládne s rezervou různě velké prostory a také venku, to se obejít nedá a investice bude třeba.
Máte dvě možnosti. 2 výkonné bedny, co zvládnou skoro vše, jen venku to bude pokulhávat. Nebo sestavu se subem. V obou případech se dostáváme tak na 35000 a víc.
Známý si pořídil třeba malou a lehkou sestavu pro kapela o počtu členů od 3 - 5, Electro-Voice ZXA1, sice 2 suby a 2 vrchy a hrají i plesy. Pro duo ideální. Sestava s jedním subem je dostatečná pro uvedené prostory.
Sestav ale za ty peníze, 2 vrchy a 1 sub, je už víc.
2x RCF310 je vhodné jen pro malé prostory, nebo jako odposlech, větší prostor, či venku bez subu ani náhodou.
Dřív jsem taky pořizoval vybavení spíš dle doporučení známých zvukařů, recenzí, všeobecných názorů, ceny - včetně značek RCF, Yamaha...
Ale poslední sestavu jsem si vybral už dle sebe. Po tom, co jsem na jedné akci zaslechl značku KV audio, jsem se rozhodl mít podobný zvuk. 12" repro KV hrálo jako sestava se subem, bohužel cena mi přišla už nepřiměřená.
Z asi 5 nejpoužívanějších značek jsem vybral pro mne do té doby neznámou - QSC, která ale k mému překvapení hrála nejlépe, slyšel jsem všechny pásma, super bas a hlavně přirozený, čistý zvuk. 2x 10" + sub vyřeší mnoho prostor, 2x12" bez subu také. Basují opravdu skvěle a rozhodně stojí za poslech při výběru.
Bonus - repro nevypadá jako plastové a nouzově je lze použít i bez mixu (pro případ defektu mixu). Každá bedna má vstup na mikrofon a stereo link. Jen by nebyl efekt na zpěv!
Osobně tedy doporučuji zajít někam, kde mají ozvučení vystavené. Když už investovat chcete, vyplatí se projet benzín do Prahy či Brna, kde mají velký showroom, a konečný produkt/značku si vybrat dle SVÉHO SLUCHU, najít kompromis úměrně k ceně! Každá značka hraje úplně jinak a jen když je máte vedle sebe, to dokážete zjistit a posoudit.