Zdravím,
Je nutné mít 6 strunnou basu k 8 strunné kytaře ? Nebo stačí prostě hrát na E struně když kytarista hraje na F# struně ? Nevadí že budou hrát ve stejné oktávě ?
Je nutné mít 6 strunnou basu k 8 strunné kytaře ?
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Je nutné mít 6 strunnou basu k 8 strunné kytaře ?
Vadí. Je to chyba aranže, které by se neměl profesionální muzikant dopustit. Basovou úlohu má v kapele mít basa, od toho se tak i nazývá. Ne kytara.
Pokud už někdo třeba kvůli image nebo publiku trvá na osmistrunné kytaře, pak se musí basa o nižší strunu rozšířit na pětku. Šestka už nic neřeší, protože se nepřidává další nižší struna, ale naopak nejvyšší.
Pokud už někdo třeba kvůli image nebo publiku trvá na osmistrunné kytaře, pak se musí basa o nižší strunu rozšířit na pětku. Šestka už nic neřeší, protože se nepřidává další nižší struna, ale naopak nejvyšší.
Děkuji, takže 5 strunná baskytara stačí ? Nevěděl sem , že se na 6 strunné baskytaře přidává vyšší struna, 5 tu máme.Hendrek píše: 15.05.2018 14:13 Vadí. Je to chyba aranže, které by se neměl profesionální muzikant dopustit. Basovou úlohu má v kapele mít basa, od toho se tak i nazývá. Ne kytara.
A omlouvám se, zase se mi stalo že sem odpověděl do nahlášení
Hendrek to řekl jasně.
Pak je ještě možnost (nevíme, co děláte za muziku), že silně podladěné, vícestrunné, kytary drtí spodek a baskytara tam je za melodický nástroj. Dovedu si takovou muziku představit. To ale asi neděláte, že?
Jinak, pětka stačí a je přesně na to. Sám jsem ji kupoval z podobných důvodů.
Pak je ještě možnost (nevíme, co děláte za muziku), že silně podladěné, vícestrunné, kytary drtí spodek a baskytara tam je za melodický nástroj. Dovedu si takovou muziku představit. To ale asi neděláte, že?
Jinak, pětka stačí a je přesně na to. Sám jsem ji kupoval z podobných důvodů.
Přemýšlím, k čemu je basa v kapele s 8 strunnou kytarou? V jazzu se 8 strunnou kytarou basa ruší, protože není třeba.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Jazzman: pokud jsi odvazny jazzman a nebojis se ztraty sluchu nebo rozumu pri poslechu metalu , zkus si na youtube vyhledat "djent". On ten zvuk osmistrunnych kytar byva casto prohnan silnym zkreslenim se zduraznenymi stredy, takze toho spodku tam nijak zvlast hodne nebyva. Nemluve o pripadnych solech a dalsich prvcich
A jeste odpovim na otazku: neni nutne nic
A jeste odpovim na otazku: neni nutne nic
Hodně budem někde...
Metal jsem dříve hrál ( před 25 lety ) a významně pomohl k odstěhování červotoče z krovů babičky našeho bubeníka, která nás nechala v baráku zkoušet. Odvahu jsem sebral a neslyšel nic, co by nešlo zahrát i na sedmičku, ale to už bude věkem....
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek