Hendrek píše: 11.07.2018 20:16
Jedny rezervní struny se určitě hodí, pokud budou tovární už po smrti, můžeš je hned vyměnit.
Kombíčko: spíš než na Watty se dívej na to, jak kombo hraje. Watty ti o hlasitosti a zvuku nic nepoví. Je třeba to zkusit v obchodě. Fender Rumble bych si asi osobně nevybral. Jaká je cenová hranice? Jinak já mám poslední dobou dobrou zkušenost i se zapojením basy přímo do aktivních ozvučovacích reprobeden. S aktivní osmipalcovou bednou uděláš doma mnohem více parády, než s jakýmkoliv cenově srovnatelným malým basovým kombíčkem. Je to celkem revoluční názor a dovedu si představit, že se při dotazu na takové řešení na tebe budou v obchodě dívat jako na blázna, ale nenech se odradit a schválně si nějaké takové aktivní repro porovnej s 25W kombíčkem.
A nakonec, cvičit se má tak, jak se pak i hraje, tzn. určitě nebudeš vystupovat v sedě, ale ve stoje. Tedy popruh ano.
Dobře, takže struny bych si nechal rovnou asi vyměnit na místě prodeje. Pač to neumím a nevím jak to správně nastavit

vím, že se to musím naučit, ale chci se dívat pod ruce někomu, kdo to umí, než přervat struny za litr (cena neonových DR). S tím reprákem to moc nechápu, respektive, máš na mysli basový reprobox co je v obchodě v nabídce? Nebo jakýkoliv repro soustavy? Tam bude totiž potřeba redukce z jacku? Jde mi o to, aby to zase nedělalo bordel jako ten VOX.
Mám kvalitní zvukový sluchátka Razer, na basy ideální, stáli 3 tisíce, ale už mi to vadí, protože ten Vox prská, když se pohnu s basou, tak to zrní, šumí, štve mne i kabel co vede ze sluchátek do VOXe, protože věčně za něj škobrtám, ale je to hra v sedě, možná ve stoje by to bylo lepší, ale nevyřeší to ten šum a bordel, proto jsem chtěl už kombo, s tím, že bych když tak zapojil sluchátka do toho. Ale radši bych se tomu vyhnul, protože jsem nikdy na kombo nehrál a ta sluchátka stejně jsou problém při metronomu. Nebo když si chci pustit cvičení v notebooku a do toho hrát basu (mám už doma Adamuse), tak musím jedno ucho mít volné. Takhle bych to poslal z pc do komba. Co se týče komba, tak jelikož bych ho vzal až další měsíc, tak dovedu si představit cenovku kolem 6 tisíc.
Popruh tedy vezmu rovnou ke kytaře, ale zase nevím jaký, našel jsem si tento:
https://kytary.cz/ibanez-gsq501-br/HN187653/
K tomu popruhu tyto zámky:
https://kytary.cz/dunlop-straplok-sls1033bk/HN077264/
José píše: 13.07.2018 8:49
Souhlasim s pardem, že je fakt dobré se slyšet z odstupu, ale watty bych tak neřešil (potřebujeme vyžít se sousedama). Já bych se na nějaké kombo vykašlal a jestli máš nějaké bedýnky na přehrávání muziky, koupil něco s bicím automatem a looperem (či jiným nahrávacím mechanismem). Cvičení do sluchátek je taky fajn (jen je třeba mít nějaká slušná sluchátka, určitě ne levné pecky, ale kvalitní uzavřená sluchátka, aby člověk slyšel jen výstup elektrifikovaného hraní).
Základ je pak, cvičit s automatem do looperu. Pak si to poslechnout, zanalyzovat, a znova dokavaď to nebude znít tak, jak člověk chce.
Takže moje volba Zoom B1On -> automat s looperem (30s) bohatě stačí; do sluchátek či do bedýnek; ladička; napájení z USB (člověk nemusí shánět žádné další adaptéry). Jen se nenecht zblbnout množstvím efektů a přednastavených zvuků a cvičit jen s nějakým simulovaným zesilovačem. K tomu bych si koupil (jestli nemáš) nějaký uzavřený sluchátka -> velice slušné a levné jsou superlux. A oproti Rumblu ještě třetinu ušetříš. Jo abych nezapomněl, ještě to bude chtít redukci z velkého jacku (6.3) na malý (3.5).
Tady jen nevím co přesně myslíš, automat do looperu? To je jako metronom?