Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
starypard

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od starypard »

Hendrek píše: 13.04.2018 5:08A to, že posluchač nepozná rozdíl mezi kytarou za 2000 a 200tis., je myslím taky normální a to i v případě použití lampáče. Rozdíl pozná jen ten, kdo na to hraje. :)
Navrhuji jinou verzi:
... posluchač nepozná rozdíl mezi kytarou za 2000 a 200tis., a to i v případě použití lampáče. Výsledný zvuk tvoří ten, kdo na to hraje. :)
Miloš V.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miloš V. »

Samozřejmě, to je často podceňované. Kytary a aparáty a gear obecně samozřejmě hrají svou roli, ale zvuk má základ (a největší část) jednoznačně ruce.
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak hoši z Cradle of Filth nahradili na letošní tour Kemper Mooerem. Pro ty co neumí ingliš, důvodem je (mimo skvělý zvuk) velikost, čili menší náklady na přepravu vybavení, jednodušší manipulace.

Ukázka dry kytar:
https://youtu.be/r6y0BNqOUbk?t=19m52s

Ukázka v mixu:
https://youtu.be/r6y0BNqOUbk?t=21m12s
José

Příspěvek od José »

Asi je to tím videem, ale mně ten zvuk přijde úplně neuvěřitelně placatej.. S tím co dostanu z G1On, jsem výrazně spokojenější..
(Aha teď jsem si pustil studio, i tam je placatej, tak to je asi záměr..)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hendrek píše: 18.05.2018 6:36 Tak hoši z Cradle of Filth nahradili na letošní tour Kemper Mooerem.
:shock: to akože gitaristi profi heavy metalovej skupiny chcú toto vytiahnuť na stage namiesto efektných hovadských aparatúr? sa potom ani nedivím, že sa gitarové žánre začínajú prepadať hlboko ku dnu v rebríčku obľúbenosti...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Posluchač nic nepozná, IMHO ani vizuálně. Pochybuji, že by předtím na stage měli na očích ty Kempery.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

To bolo viac menej len také zamyslenie... Osobne som mal na koncertoch kedysi najradšej práve tie okukovačky gearu a pod. Ako spievali Katapulti - "rudé oči maršálú" bolo práve to čo malo (a pre mňa ešte stále má) to najväčšie čaro na živákoch. Nejak mi to proste chýba, keď na koncerte nevidím poctivý apec. Ale ano, doba je iná, začínajúci frkani idú rovno do týchto vecičiek, my sme si to kedysi bez komba/zosíku ani nevedeli predstaviť.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Naprosto chápu, že když se na koncerty létá, tak náklady na přepravu jsou na seznamu priorit kurňa jinde. Zvuk Mooeru je naštěstí akceptovatelný a to skvělé na něm je, že není žádný veleprůs*švih. Lepším impulsem z Radaru se zvuk preampu určitě o něco pozdvihne. Ale "skvělý" fakt není a nebude. Kemper killer je úsměvná hláška. Kemper se prostě nevejde do cestovního batůžku. A jak psal jinde Ashok - jim stačí jeden zvuk na koncert, plus nějaký delay. Takže to prostě udělali naprosto pochopitelně pragmaticky.

Sám mám přímé srovnání Mooer preampů a lampových preampů. Logicky - už jen chování s wahem, nakopnutí boostem/compressorem, reakce na volume kytary. Já nechci dehonestovat Mooery - za ty prachy super pomocník - ale furt opakuju rozum do hrsti a klapky z očí - je to prostě jiný level.
torst

Příspěvek od torst »

bezesporu. Vždy je něco za něco. Mooer preamp+radar vítězí skladností, cenou a operativností, za cenu zvukového komromisu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

protože v tom teď zrovna ležím a dlouho jsme tu neměli žádnou zábavu, tak jsme vám připravil malý testík
jsou tam lampové preampy i digitální simulace, všechno hrané přes jeden impuls, tak (se) hádejte...
vítěz získá odpověď na základní otázku, života, vesmíru a vůbec...

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Áčko mi přijde nejživelnější, kytara se v mixu dobře prosazuje. Zdá se mi, že má trochu více nižších středů.
Béčko mi příjde nejvíce vyrovnané, tzv. "flat".
Céčko mi přijde skoro nastejno jako Áčko, ale uhlazenější.
Déčko působí trochu jako pod dekou a v mixu už se ztrácí.

Co je lampa a co digitál nevím, ale za předpokladu, že lampa musí být twl lepší než digitál (protože jinak by to nemohlo být, že? :)) je Déčko digitál, Áčko lampa. Zbytek nevím. A klidně to může být naopak :D.
volfi

Příspěvek od volfi »

Ten moer preamp s radarem se zapojuje přímo do boxu? nebo je potřeba nějakej poweramp?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
filo01

Příspěvek od filo01 »

Na lampu jsem hrál asi 30min, takže hodnocení bude čistě ve stylu líbí nelíbí a tipovačky.
A, C se mi líbí hodně, D vůbec, B tipuju na lampu.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
kunec

Příspěvek od kunec »

volfi píše: 18.07.2018 9:02 Ten moer preamp s radarem se zapojuje přímo do boxu? nebo je potřeba nějakej poweramp?
Do jakého boxu myslíš?
Radar je právě náhražka boxu a koncového stupně. Zapojuje se do PA, případně do aktivního boxu, odposlechu....
Pokud chceš zapojovat do kytarového boxu, nepotřebuješ radar, ale nějaký kytarový zesilovač. Mooer ho dělá i ve formě minikrabičky
José

Příspěvek od José »

Tipuju A,D lampový pramp (kvůli odpochu tónu) a B,C digitály a jestli je to naopak, tak jsem šťastnej muž. :D
volfi

Příspěvek od volfi »

kunec píše: 18.07.2018 9:11
volfi píše: 18.07.2018 9:02 Ten moer preamp s radarem se zapojuje přímo do boxu? nebo je potřeba nějakej poweramp?
Do jakého boxu myslíš?
Radar je právě náhražka boxu a koncového stupně. Zapojuje se do PA, případně do aktivního boxu, odposlechu....
Pokud chceš zapojovat do kytarového boxu, nepotřebuješ radar, ale nějaký kytarový zesilovač. Mooer ho dělá i ve formě minikrabičky
Myslel jsem normálně do kytarového boxu, každopádně už jsem to našel a docela se mi to zamlouvá jako rezervní řešení. Není to tak dlouho co mi Engl zlobil a doufal jsem v to, že nepřestane hrát. Asi to zkusím koupím nějakej preamp a ten baby bomb 30.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
jurator

Příspěvek od jurator »

A,B digitál
C,D lampy
Ale jistý si nejsem ani trochu.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

za me:
A lampa
D digital

B mozna digital
C mozna lampa
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

je vidět jak to slyšíme různě, zatím se plně netrefil nikdo.
ale není to o nějakém dokazovaní pravd, udelal jsem si pro sebe ukazky, trochu srovnal hlasitosti a podělil se o výsledek...
malá nápověda: použil jsem AMT SS11b, SalvationMods Rhoadie, Zoom G1On,

akorat me prekvapuje torst, sebevetsi pitomost komentuje radeji trikrat, a tohle, pro jeho karieru zasadni tema a nic :)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 18.07.2018 19:44, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Zkusím typ: B a C stejný preamp. Takže A, B, C - lampa a D Zoom.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“