Pedálový předzesilovač
Pravidla fóra
Re: Pedálový předzesilovač
Hyenik: Mě včera nějak nešel spustit ten Soundcloud. Dnes je to trochu lepší, i když také ne 100%.
Takže hodnotím (nečet jsem tvé vyluštění, to co muj furanovej mozek přelétl očima neudrží).
1A je nejlepší, slyšim tam to středové maso, pěkně chroupe, tipuju lampu nebo nějakej real apec. 2B a 3C zněji stejně, jsou to nějaké simulace, nemaj právě ty nasrraný středy, zněji navoněně, ale v mixu se tolik neprosadí. 4C je zahuhlanější a má v sobě nádech takové nějaká amp simulace, takže hádám ZOOM.
P.S.: Aha, ono to nebylo rozluštění, jen nápověda. Tak si du dát dalšího panáka ...
Takže hodnotím (nečet jsem tvé vyluštění, to co muj furanovej mozek přelétl očima neudrží).
1A je nejlepší, slyšim tam to středové maso, pěkně chroupe, tipuju lampu nebo nějakej real apec. 2B a 3C zněji stejně, jsou to nějaké simulace, nemaj právě ty nasrraný středy, zněji navoněně, ale v mixu se tolik neprosadí. 4C je zahuhlanější a má v sobě nádech takové nějaká amp simulace, takže hádám ZOOM.
P.S.: Aha, ono to nebylo rozluštění, jen nápověda. Tak si du dát dalšího panáka ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Poslouchal jsem to v práci na sluchadlech Marshall Monitor a nejsem schopen určit nic. Z basy mi duní hlava a v mixu celé kapely je to přašť jako uhoď
Začátky samotné kytary se mi nelíbí ani jedna stopa.
Zkusím příště doma s Beyerama, ale s Marshallama se neodvažuju to soudit
Zkusím příště doma s Beyerama, ale s Marshallama se neodvažuju to soudit
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
takže první rozhřešení:
A - Zoom G1on - TW ROCK
přijde mi z těch zkreslených aparátů nejprirozenejsi a sedl si dobre i s impulsem
(This crunch sound uses the drive channel of a Two Rock Emerald 50, an American boutique amplifier).
https://soundcloud.com/hyenik/a-1
A - Zoom G1on - TW ROCK
přijde mi z těch zkreslených aparátů nejprirozenejsi a sedl si dobre i s impulsem
(This crunch sound uses the drive channel of a Two Rock Emerald 50, an American boutique amplifier).
https://soundcloud.com/hyenik/a-1
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hohoho
.
Blind test rulz. Tak jsme si tu chrochtali blahem nad plastovým mulťákem co vypadá jak digi hračka z vietnamské tržnice
.
Blind test rulz. Tak jsme si tu chrochtali blahem nad plastovým mulťákem co vypadá jak digi hračka z vietnamské tržnice
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
No to mě teda dostalo.
No to bude voda na Torstův mlýn 
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Právě, čupa zjištění! Já tušil, že po tomhle testu budu šťastnější
Zvláštní, že v takovýchto blindtestech málokdy tipují netopejři..
Hyenik: Tak to padám ! Fakt jsem myslel, že A1 je ta nejechtovnější lampa ("středový chrocht"). A modul TW Rock? Nějak jsem ho přehlíd, musim se na něj zaměřit. Dík za tip!
Nejsem nekritickej ZOOMovec, ostatně tu nejslabší ukázku jsem přisoudil právě G1on-u.
Nejsem nekritickej ZOOMovec, ostatně tu nejslabší ukázku jsem přisoudil právě G1on-u.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
PS: Pro mě je to spíš další potvrzení, jaký zásadní převrat v kytarovém světě způsobila simulace nazvučení pomocí IR.
Naposledy upravil(a) cherreda dne 19.07.2018 10:33, celkem upraveno 2 x.
| Cruel YT | Cruel sptf
koukni na můj srovnávací test ZOOMa 505 ... :-E Oni jsou u Hyenika rozdíly slyšitelný, ale těžko posoudit, co je co. Mě vyšel nejlíp G1on, aniž bych věděl, že je to ON.
TWRock??? Ten jsem zkoušel x-krát a nikdy jsem z něj nic pořádného nedostal, ani s nakopávadlem před. Mám si to teda přeložit tak, že stačí interní cab simulace Zooma vypnout, za něho dát Radar nebo jinou krabku s IR loaderem a dostanu variantu "A"?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Možné to je.filo01 píše: 19.07.2018 10:39 TWRock??? Ten jsem zkoušel x-krát a nikdy jsem z něj nic pořádného nedostal, ani s nakopávadlem před. Mám si to teda přeložit tak, že stačí interní cab simulace Zooma vypnout, za něho dát Radar nebo jinou krabku s IR loaderem a dostanu variantu "A"?
Viz moje předchozí "PS".
| Cruel YT | Cruel sptf
Mě se nejvíc líbí Cčko, tak jsem zvědavej co z toho vyleze. Přijde mi ale že je to nakoplý tskem, má to takovej o trochu víc tight charakter než ostatní 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
filo: jasne, kdyz pouzijes stejny IR, stejne nastaveni, kytaru, zahrajes stejný kousek stejnýma rukama 
Jinak dostanes taky dobry, ale trochu jiný výsledek.
ale abych trochu klidnil zoom nadseni, OK, neni to zle, ale je to spis takove libive, ja tam porad slysim pro zoom typickou "tupost" na stredech, kterou jsem se naucil rozeznavat stejne jako u Line6. A bojim se, že kolega mě basou přejede jak náklaďák (c) Lucie Bílá.
Jinak dostanes taky dobry, ale trochu jiný výsledek.
ale abych trochu klidnil zoom nadseni, OK, neni to zle, ale je to spis takove libive, ja tam porad slysim pro zoom typickou "tupost" na stredech, kterou jsem se naucil rozeznavat stejne jako u Line6. A bojim se, že kolega mě basou přejede jak náklaďák (c) Lucie Bílá.
Jsem dobrej
@Hyenik: Vystav pak prosím nastavení toho TWRocku, chtěl bych to zkusit, díky.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jsi dobrej 
covece uz ani nevim jestli to mam ulozene, pamatuju si ze gain byl 70, a zbytek tak lehce za pulkou (50-60), celkově to pak doladuju pres Presence (30?) a mam za tím paraEQ, jak jste to tady popisovali, kvuli tomu pískání
covece uz ani nevim jestli to mam ulozene, pamatuju si ze gain byl 70, a zbytek tak lehce za pulkou (50-60), celkově to pak doladuju pres Presence (30?) a mam za tím paraEQ, jak jste to tady popisovali, kvuli tomu pískání
C - Salvation Mods Rhoadie
https://soundcloud.com/hyenik/c-1
pro mě jasný vítěz, nejhotovější, přirozený zvuk, který dělá i dždž a nemusí se zbytečně zesilovat.

https://soundcloud.com/hyenik/c-1
pro mě jasný vítěz, nejhotovější, přirozený zvuk, který dělá i dždž a nemusí se zbytečně zesilovat.

Jasně, nechci škodit, ale udělat promo je třeba. Netipoval jsem, protože D pod dekou se prvoplanove nabízelo jako digital, a tušil jsem, že je to jinak. Ale že Rhoadie je lepší než ostatní asi slyšíš jen ty ... a není právě tohle zářný příklad psychoakustiky? Vždyť k t Tondově produkci musíš za ta léta mít nějaký osobní vztah ...
A co tedy bylo to D?
A co tedy bylo to D?
To jako vážně? že jsem to podle tebe pojal jako promo salvation mods? ty voe tohle uz fakt neni mozne!!!
D - Zoom G1on - MS1959
využil jsem torstuv preset, ktery jsem zkusil doladit podle sebe, bohuzel to uplne nefunguje, TWROck si zrejme daleko lip sedl s tim impulsem, celkově je to takové ploché, ostatně jako všechny ty zoom higainy.
https://soundcloud.com/hyenik/d-1

Neměl to být žádný důkaz, a už vůbec ne prvoplánovaný. Vzal jsem svůj gear, zkusil ho nastavit co nejlíp podle svého ucha, a pro sebe jsem si udělal pár náhravek, abych si to mohl v klidu porovnat, rozmyslet a o ty jsem se s váma podělil. K tomu jsem napsal svůj názor jak to slyším. Nic víc, nic míň.
Příště se na to vys*eru, abych to linkoval, upravoval, sháněl fotky, nahrával a komentoval ....díky za poučnou lekci češství Fořte.
D - Zoom G1on - MS1959
využil jsem torstuv preset, ktery jsem zkusil doladit podle sebe, bohuzel to uplne nefunguje, TWROck si zrejme daleko lip sedl s tim impulsem, celkově je to takové ploché, ostatně jako všechny ty zoom higainy.
https://soundcloud.com/hyenik/d-1

Neměl to být žádný důkaz, a už vůbec ne prvoplánovaný. Vzal jsem svůj gear, zkusil ho nastavit co nejlíp podle svého ucha, a pro sebe jsem si udělal pár náhravek, abych si to mohl v klidu porovnat, rozmyslet a o ty jsem se s váma podělil. K tomu jsem napsal svůj názor jak to slyším. Nic víc, nic míň.
Příště se na to vys*eru, abych to linkoval, upravoval, sháněl fotky, nahrával a komentoval ....díky za poučnou lekci češství Fořte.
Tak jo, chtěl jsem to napsat už výše, ale nějak nebyl čas: Zhluboka se nadechni, vydechni, napočítej do deseti (pokud už jsi to neudělal
) a přijmi mé díky za to, co jsi spáchal. Jsem vděčný za každé takové srovnání už jen proto, že nemám možnosti ani znalosti takový test připravit a zrealizovat. A budu moc rád, pokud nezatrpkneš.