Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
José

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od José »

Jasan, velmi moc díky, člověka tyhle testy vždycky pobaví a poučí.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Pro mě to bylo hodně zajímavé. Hlavně ukázka A, když snad nikdo netipnul digitál. Určitě si na tom nechal spoustu času a to se cení! Pro mě to bylo docela dost poučné. Díky.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Sorry, špatné jsi Hyeniku pochopil, to nebyla kritika. Že je D taky Zoom mě těší, tipoval jsem to. Mě nahrávka stejně nepřesvědčí, důležitý je pocit live ...
torst

Příspěvek od torst »

Hyena: Ten poslední vzorek (nejhorší) jsem taky považoval za ZOOM a trefil jsem se. Mám pocit, že mě ten "Marshall" v G1on hraje líp, ale to je jedno. (možná mám lepší kus ZOOMu, ještě s poctivým asijským čipem, nebo se mi líp upgradovala verze na 1.21, protože jsem jí dělal na stolním PC a ne na NB ... !)
Ale fakt jsi mě dostal tím TW ROCK. Tohle není Hajgejn?!? To je Mesa jak sviňa !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

díky všem za ohlasy.

torst: jo, ACDC vyzniva lip, ale higain se mi lip natočit nepodarilo :( Diezel by byl asi lepsi, ale chtel jsem zkusit tvoji plexinu
TW Rock je fajn, ale uplne do higainu nejde, je to takovy hot crunch, spíš rockovy nez metalovy sound
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jastud

Příspěvek od jastud »

TW Rock je podle mě nejlepší Zoomácký rockový model. Hraje ti to jak sviňa. Asi budu muset popřemýšlet nad nákupem Radaru. Přeci jen do sluchátek hraju nejčastěji.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jenom pro zajímavost jsem přidal ještě E a F, tentokrát už bez hádání

Vox Amplug pro srovnání s dospělýma věcma (samozrejme to není IR ale interni speaker simulace)
https://soundcloud.com/hyenik/e-1

A svůj nejpoužívanější zvuk (preamp CAE 3+SE),
jenom se ukázalo jak si kytarista nastavuje vždycky přibližně ten "svůj" zvuk, (je to hodně podobné jak Rhoadie)
https://soundcloud.com/hyenik/f-1

tady vsechno pohromadě https://soundcloud.com/hyenik/sets/preampismus

a slibovaná odpověď na základní otázku života, vesmíru a vůbec ...je 42. (c) by Douglas Adams a Stopařův průvodce po galaxii)

innerself

Příspěvek od innerself »

Stejně zní ten rhoadie nejlíp ze všech 😀. A tos teda nahrával přes nějakej ten randall do kterýho se cpou tyhle moduly a ze smyčky to hodil do kompa kdes použil stejný impulsy?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

takže na metal plexina jo? :)
sel jsem z K1 (suplik na jeden modul) do compu se stejnym impulsem (akorat ten vox ma svuj vlastni... a je to slyset :)
kunec

Příspěvek od kunec »

taky máš K1?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, vymenili jsme s kolegou, ja vic vyuziju jeho K1 a on zas moji RM20
innerself

Příspěvek od innerself »

Ani jsem nevěděl že existuje taková malá věc kam se cpe tahleta přihrádka :D Akorát teda ještě připomínka ani ne ke zvuku ale spíš ke korekci co se nastavování aparátu z mojí strany týče. Mě by tam asi chybělo presence s resonance, protože třeba u 6505 to má docela zásadní vliv na výslednej zvuk. Pokud to tam ovšem nemáš ještě s těma impulsama v pc :D No každopádně se sám divim jak moc metalově to zní :D Nepoužil jsi teda ani žádnej boost předtim nebo něco takovýho?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

presence a resonance jsou napr. v tech randall hlavach, ale vliv na zvuk nemaji zasadni, spis to je o subjektivnim vnimani kytaristy
moduly jsou delane tak ze nepotrebujou boostovat a s gainem jsem zdaleka nebyl na maximu, impuls samozrejme zabarvi vysledek (treba podobne jak resonance).
kunec

Příspěvek od kunec »

moduly vycházejí z předloh zesilovačů. A některé moduly mají, pokud to má i předloha, třeba i tu prezenci v sobě.
Já třeba mám prezenci i rezonanci na konconím zeilovači, ale nijak zvlášť s tím nekroutím....mám to více méně narovno
Jak píše hynek, moduly jsou stavěné tak, aby si každý vybral dle svého
torst

Příspěvek od torst »

Korekce na rovno - více méně takhle hraju poslední dobou a je to (pro mě) nejlepší. P.S.: Vybavuju si poslední rozhovor s Honzou Běhunkem, kterej má apců hafo, a píše to samý: Poťáky na 1/2 a tak se nejlíp projeví většina aparátů. Ale to už jsme hodně od pedálových preampů ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

U jsx mam třeba presence s resonance taky narovno, nicméně když bych chtěl dostat víc uchrčenej loose zvuk tak je dám uplně na nulu. Člověk by teda řek, že jsx s presence a resonance na max budou nejvíc tight, ale jakmile je dám na max tak to sebou tahá i dost ty frekvence co dělaj loose zvuk, takže z tohohle důvodu je mám na půlce. Za to 6505 to má uplně opačně tam mám presence na 0 a resonance na 2 pro tight zvuk. Když chci víc loose tak zase přidám presence. Pro mě je to teda docela zásadní věc a rozdíl mezi tim je jako mezo dvěma odlišnejma zesíkama. A každej z těch dvou dělá víc tight něčim jinym. JSX na způsob mesy rectifieru koncákem (presence) a 6505 prampem. Když jsem zkoušel propojit preamp jednoho zesilovače s koncákem druhýho a naopak, tak mi přišlo že se ty stejný frekvence mezi sebou bily, takže v rámci zesilovače je to pro mě taky dost zásadní věc. Ale abych nebyl uplně mimo téma, tka chápu, že tyhle moduly nebudou věrnou kopií a tvůrce to nejspíš vyladí tak, jak má nastavenej originální předlohu.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Informace o nastavení pres/res koncového zesiku jsou obsaženy v impulsu - pokud jsou pro tebe tak podstatné, mohl by sis vyrobit vlastní impulsy s různě odkrokovanými hodnotami.
innerself

Příspěvek od innerself »

Spíš je pro mě podstatný to, že každej zesilovač to má rozdělený jinak a sedí to k tomu danýmu preampu. Jak jsem dával příklad nějakej zesilovač to má postavený loose + tight. Jinej tight + loose (hodně obecně řečeno) ale když by se preamp kombinoval právě jenom s jednim typem koncáku tak by nevznikla ta rovnováha a vzniknul by vzorec třeba tight + tight nebo loose + loose. Snad jsem to vysvětlil srozumitelně.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Rekl bych ze stejne se muzes ustrelit kdyz das spatnou kombinaci repro a zesiku, ty ukazky beru jako neco nad cim si sednes, nastavis,nahrajes, neni to zadna absolutni jistota, das jiny impuls,jsi jinde,jine ruce,jsi jinde, stejne jako u vseho.
Takze premitat "co kdyby" budes az na to narazis,ale kdyz stavim nekolik predze. pro jeden konec, neni problem si pomoci tu a tam nejakym prepinacem, vypnuti zpetne vazby,vyrazeni presence,vlozeni konkretniho filtru atp.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Trevore, to je ta hnusná pravda, kterou mnozí nechcou slyšet. Oni totiž hledají zaručené spolehlivé recepty na zvuk, který znají a mají naposlouchaný, který se proslavil, tak jako se chtějí proslavit oni (někdo před fórařema, někdo před kamarádama ve zkušebně, někdo ještě ve větším). Proto ty věčné laborace nad tím která hvězda hraje na jakou kytaru a zesilovač a jestli točí na tubescreameru gain 86 nebo 1265. Asi protože se moc dívali na Akta X kde se píše, že "the truth is out there" ale ona je spíš teda v těch rukách, uděat si to sám, přijít na to a spolehnout na vlastní dovednosti.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“