Reproboxy na high gain metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Mahonny
Bandzone: https://bandzone.cz/fan/mahonny

Re: Reproboxy na high gain metal

Příspěvek od Mahonny »

Já měl možnost hrát ve zkušebně s Peavey 6505+ na A-Box Peavey 5150 s Sheffield repro a zároveň konfrontovat s Marshall 1960 B DM s V30 a charakter obou boxů byl uplně jinej (soudě podle toho co mi šlo do ksichtu) . Ten Marshall mě přišel se stejným nastavením EQ hrozně uječenej. Závěr byl ten, že mě to "pafko" s Sheffieldama kupodivu vyloženě mile překvapilo, přišlo mi to nasranější... Ale někdo rád holky, někdo vdolky, a já jsem spíš nýmand než někdo kdo tu může radit :wink:
torst píše: 7.08.2018 11:53 innerself: Ale v tom článku píšu, že jsem se dovnitř kouk. Byly tam Sheffieldy.
PRS MT15 (dříve : Peavey 6505+, Engl Fireball, Marshall JCM900/4100, Peavey Classic 100/212)
Line6 box 4x12 V30
Fender Boxer Telecaster (dříve: Dean Guitars Thoroughbred series
: Kramer Neptun)
Tonewheel boost
Maxon OD808
Boss NS-2
TC Electronic PolyTune2
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Hrál jsi na to sám, nebo za hlomozu kapely? Nasranost je sice fajn, ale do kapely může fungovat lépe uječený Marshall ;-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Mahonny
Bandzone: https://bandzone.cz/fan/mahonny

Příspěvek od Mahonny »

Demilich píše: 8.08.2018 9:15 Hrál jsi na to sám, nebo za hlomozu kapely? Nasranost je sice fajn, ale do kapely může fungovat lépe uječený Marshall ;-)
No jen s bicíma, ale pravdu pochopitelně můžeš mít... nehledě na to, ze jsem tolik času neměl. Šlo jen o subjektivní pocit z krátkodobého testiku, který se mi naskytnul... 😉
PRS MT15 (dříve : Peavey 6505+, Engl Fireball, Marshall JCM900/4100, Peavey Classic 100/212)
Line6 box 4x12 V30
Fender Boxer Telecaster (dříve: Dean Guitars Thoroughbred series
: Kramer Neptun)
Tonewheel boost
Maxon OD808
Boss NS-2
TC Electronic PolyTune2
innerself

Příspěvek od innerself »

Já zase když měl od peavey box triple xxx tak jsem zkusil dva marshallovský v30 X zapojení. V30 sice kousaly víc, ale pořád to bylo dost uječený oproti mese traditional. Ta mi přijde taková pevnější. Zkusil jsem to nahrát mikrofonem ale poloha u každýho boxu byla jiná a nebylo by to věrohodný takže jsem to nahrál na mobil. Odkaz zde: https://youtu.be/g-TlqzkAE68
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

Opravdu si myslím, že reprák, jeho frekvenční charakteristika, má menší podíl na zvuku boxu. Mezi PV a MS je především rozdíl v konstrukci skříně. Materiál, váha, litráž, tvar. A to ti udělá samo osobě daleko větší rozdíl než V30 vs. Sheffield. A to zejména při bezprostředním dojmu kytaristy před boxem. Při blízkém sejmutí Shurkou se to trochu setře, ale i tam ta skříň udělá dost. Proč zní tatáž V30 uplně jinak ve 4x12 Engl a jinak ve 4x12 Marshall?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

To je problem uzavreneho boxu, kdyby ten reprak hral poradne v otevrenem boxu,mas o starost mene : )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

torst píše: 8.08.2018 14:28 Opravdu si myslím, že reprák, jeho frekvenční charakteristika, má menší podíl na zvuku boxu. Mezi PV a MS je především rozdíl v konstrukci skříně. Materiál, váha, litráž, tvar. A to ti udělá samo osobě daleko větší rozdíl než V30 vs. Sheffield. A to zejména při bezprostředním dojmu kytaristy před boxem. Při blízkém sejmutí Shurkou se to trochu setře, ale i tam ta skříň udělá dost. Proč zní tatáž V30 uplně jinak ve 4x12 Engl a jinak ve 4x12 Marshall?
No to je pomýlená představa - různá repra mají samozřejmě velký podíl na výsledném zvuku.
Kdysi jsem měl stejné kostky 1z12" ESH (dokonce 5 ks :) ). Jednu dobu, asi rok, jsem měl ve dvou V30 a ve dvou Sheffieldy 1200 (5150) a v jedné EVM12L. Rozdíl ve zvuku byl velký.
innerself

Příspěvek od innerself »

Konstrukce bedny má určitě víc jak 50% podíl na výslednym zvuku, ale repráky maj taky dost vliv. Neni asi náhoda že mesa a marshall si nechávaj ty v30 ještě doladit podle tý svojí bedny.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

innerself píše: 8.08.2018 15:52 Konstrukce bedny má určitě víc jak 50% podíl na výslednym zvuku, ale repráky maj taky dost vliv. Neni asi náhoda že mesa a marshall si nechávaj ty v30 ještě doladit podle tý svojí bedny.
Dokázal bys popsat, jakým způsobem ta která firma má své verze V30 odladěné? To by mě opravdu zajímalo.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak třeba nalepením rozdílné etikety, mmjuzi. Máme pokračovat?

:-P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:) Hochu ani samolepkou se neobtěžujou... proč taky.
https://store.mesaboogie.com/categories ... akers.html
Ale směle píšou "UK made", tak to určitě není čína. Bazinga. 8)

Proč všichni furt všude hledají a očekávají něco speciálního, výjimečného, mojo? :wink: Ani C90 není výjimečně speciální a to je dokonce "Black Shadow".
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Fakt tam neměli ani třeba nějaký pind připsaný "Made especially for Mesa Boogie"? Ne? Pak jsem utřen. Velký smutný... :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mesa boxy mají renomé "referenčního standardu" díky kvalitní konstrukci, ne kvůli nějakým speciálním reprákům.
Ale internetová mytologie samozřejmě nezná hranic, tedy je možné v podstatě cokoli. :)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Stejně si nemůžu pomoci, ale jak slyšim box Mesa, tak vidim EVM, ty celestiony mi pak pripadají jako druhá třída...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Třetí třída. Nebo raději třetí jakost.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ale to nemůžeš tady takhle přímo : ))
Dnes tu byl jeden pán zkoušet nějaké zesíky a tvrdě odmítal několik různých repro, pořád se vracel k evmku, až když jsem uplně spíš náhodou připojil ten cts, tak byl velice spokojený, v nějakém bodě mají něco spolecného v charakteru, nebylo třeba nic přenastavovat a hrál jak víno, přitom pochybuju že by někoho napadlo něco podobného dávat na hi gain zesík, takže ještě pořád jsou jisté možnosti i mimo hlavní proud...
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

mmjuz píše: 8.08.2018 17:36
innerself píše: 8.08.2018 15:52 Konstrukce bedny má určitě víc jak 50% podíl na výslednym zvuku, ale repráky maj taky dost vliv. Neni asi náhoda že mesa a marshall si nechávaj ty v30 ještě doladit podle tý svojí bedny.
Dokázal bys popsat, jakým způsobem ta která firma má své verze V30 odladěné? To by mě opravdu zajímalo.
Měl by to bejt prostě jinej "druh" v30. Z jakýho důvodu to maj jsem hádal, že je to aby to sedělo víc k jejich bedně a někde něco podobnýho i padlo tady na fóru. Nevěřim, že by kvůli tomu tiskli jenom speciální štítek. Prostě by to tam mrskli jako ostatní výrobci a basta. Dokonce i na YouTube je pár videí kde jsou nějaký srovnávačky. A to jejich značení nebude jen tak pro zábavu.

T3903 Standard 8 ohm
T3904 Standard 16 ohm
T3987 Marshall OEM 16 ohm
T4416 Mesa OEM 16 ohm
T4335 Mesa OEM 8 ohm

A nemění etiketu zezadu ale je to psaný na etiketě u výrobního čísla apod. http://farm8.staticflickr.com/7111/7428 ... 606b_c.jpg
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak přece! Jsem opět namazán a nikoli setřen :D Pind je tam nalepený, věděl jsem to!

(Ale za námahu na dokazování mi to nestálo, tudíž díky, innerselfe!)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Podle me je pro tyhle velke firmy Celestion smluvni subdodavatel a tim padem je potreba okodovat repra pro ne urcena. Ze by tem V30 nejak "menili zvuk" mi pripada velmi myticke, proc by se tim u tak - svym zpusobem - hrubeho a praseciho vyrobku ;) zabyvali?
Rozdily zvuku ve srovnavackach jsou prukazne asi tak, jako rozdily china vs england - to jsou bezne male rozdily mezi repraky i v rámci jedne serie. Kdo zkousel kdy zvucit svuj box, dobre vi, ze v nem ani jeden reprak nehraje stejne. Tohle nejsou repra do studiovych monitoru.
Ale samozrejme me berte s rezervou, je to jen muj cynicky nazor, at kazdy veri cemu chce, no problema... 8)
innerself

Příspěvek od innerself »

Mě teda se nikdy nepodařilo sejmout i stejnej reprák po druhý totožně (když jsem po prvním snímání hnul se stojanem) a to jsem měl dokonce na boxu značku. Myslim si, že třeba i engl, orange nebo třeba i peavey maj celestion jako dodavatele a ty tam maj klasický čínský a nějaký nový kódování tam nikdo nevymejšlí. To ale tady můžeme debatovat do nekonečna. Pokud nebudeme mít informaci přímo z celestionu tak se tu můžeme dohadovat donekonečna jak chceme. Každopádně jsou v30 pro mesu a marshall značený odlišně ať už to má jakejkoliv důvod.

Edit: A nebyl dokonce i důvod proč VHT přešli na eminence kvůli tomu, že jim celestion nepřistoupil podobně jak mese a marshallu na OEM repra? Ty totiž taky tvrdili že jim současná čínská výroba nevyhovuje atak když to u celestionu nevyšlo, radši přešli na eminence.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“