Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od hyenik »

to je zajimavy exponat, takovy tu jeste nebyl.
na ty boardy jsem se zrovna dneska dival, akorat uz to nevychazi o tolik levneji nez treba cina od thomanna.
(napr řada Spaceship) akorát jsem si musel nechat poradne prošít popruhy, protože jednou se mi uplne necekane rozparal (nastesti se i pres pad na asfalt nic nestalo)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
volfi

Příspěvek od volfi »

Tož, též se pochlubím vlastním pedalboardem. Původně jsem si chtěl koupit spaceship 80. Ale pak jsem zahlédl v práci volně ležící nerezové plechy :D . Plechy se naohýbaly a svařily. Konstrukce je poměrně bytelná a lehká. Jako nevýhodu vidím, že nemůžu schovat kabely jako třeba u pedaltrainu atd. Stejně mě asi do budoucna bude čekat něco většího, pár efektů bych ještě chtěl a pomalu dochází místo. Rozměry 80x40x7. :-)
unnamed (1).jpg
unnamed.jpg
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Tady můj totálně překopaný :) Používám k němu ještě Looper Boss RC30. Behringer Phaser upraven u mistra Hendreka na TB zní fakt moc dobře :) Napájení řešeno https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... _2_pro.htm a jsem velmi spokojen dokonce je ho možné napojit na 12V baterii, takže použitelné i na pouliční hraní :)

Obrázek
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ten zdroj pasuje pod PB? Je to Spaceship nebo jiný? Vypadá moc dobře.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Pasuje fajně pod space ship :) chytl jsem ho sk páskami
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

same zajimave boss novinky tam mas
torst

Příspěvek od torst »

taky by mě zajímal ten nový Distortion. Na kompresor jsem už chválu čet. Těch 12V napájení nevadí? Není to moc, neodpálíš tím něco?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Hodně jsem si tam zvykl na Tera Echo opravdu inspirativní pedál:) Těch 12 V nevadí, protože zdroj si je převede na 9V :)
Furch Durango
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, je zajimavy http://frontman.cz/bossova-nestvurna-ozvena
já ho mám v DD500, to je trochu lepší poměr cena výkon :)
havlma1

Příspěvek od havlma1 »

Poslední dvě varianty pedalboardu. BD-2w jsem se z nějakého důvodu dlouho vyhýbal a teď je to můj nejoblíbenější pedál :lol:
Momentálně mě víc baví Ibanez mini, než BOSS Waza.. EHX 360 na konci, líbí se mi zvuk jeho bufferu.
2018-07 pedalboard (1).jpg
2018-07 pedalboard (2).jpg
Squier Tele Classic Vibe Custom (Twang King & Tonerider Hot Classics TRT2B) | Squier Tele Classic Vibe 50s VB (Alnico III pickups) | Ibanez AW250ECE-LG Cedar
Fender Pro Junior IV | Fishman Loudbox Mini
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Moc hezké, na to musí být radost hrát, jen bacha na tu power banku co používáš jednou mně na ulici docela dost vypekla. Sem tam se stane, že se po nějaké době používání vypne a jediný způsob jak jí nahodit je připojit jí do sítě. :/

Edit: :D Myšleno, po nějaké době regulérního používání. Situace byla taková, že plně nabitou banku jsem připojil na Looper boss RC30, blikla a pak nenajela. To samé zažil i jeden můj kamarád, který tím napájel více efektů. Je to škoda, protože dokáže jinak utáhnout opravdu hodně efektů.
Furch Durango
havlma1

Příspěvek od havlma1 »

Ahoj, s tou powerbankou mám stejnou zkušenost, když po ní chceš přiliš velký proud (typicky když na ni připneš napájení pedálů a všechny startují najednou), tak se vypne a je třeba ji "nahodit" zapojením na její nabíječku. Dobré je mít dvě větve pedálů a zapojit je s pár sekundovým odstupem. Já ji spíš používám tak, že jsou tím efekty odstíněné od elektrické sítě a během hraní můžu pedalboard přesouvat. Každopádně nabíjecí adaptér mívám při ruce.

Jinak co se týče krabiček samotných, tak celkem experimentuju které dát k sobě. Když použiju ty BOSS Waza, tak to sice není taková hrůza jako standardní BOSS pedály, ale i tak je poznat ztráta dynamiky při nezkresleném hraní. Momentálně mám nakombinovaný Ibanez delay mini, CE-2w, pak Ibanez Fuzz mini, SD-1w, BD-2w, TS mini a Polytune. Rád bych zredukoval na 2 OD pedály, ale nemůžu se rozhodnout. V téhle kombinaci je to ale docela OK, zvuk zní dobře. Těch Boss pedálů to chce prostě pokud možno málo. Jinak jsem zkoušel prohodit některé pedály za DS-1-4A a CH-1 analog a oba žerou signál teda slušně. U CH-1 je to markantní, když ho zapojím a nezapnu, tak celkem OK, když ho zapnu a vypnu, tak pak už i při vypnutém stavu mrví zvuk radikálně :) TB lištu nechci, takže spíš budu redukovat. Míň je víc. :)
Squier Tele Classic Vibe Custom (Twang King & Tonerider Hot Classics TRT2B) | Squier Tele Classic Vibe 50s VB (Alnico III pickups) | Ibanez AW250ECE-LG Cedar
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

S těmi staršími Bossy to je fakt pravda, ty moc rád nemám, ale ty novější už jsou v pohodě, tam je ta ztráta dynamiky imho minimální zvláště v té waza serii. Ale víš jak, každý si hledá to co mu sedne nejlépe. Zrovna CH 1 je třeba pověstná mršitelka tonů jsem jí kdysi zkoušel spolu s flangrem od bossu a byl jsem hodně zklamaný :(. Já jsem nakonec zakotvil u DA-2 a jsem úplně spokojen i když je to digitál :)
Co se týče toho omezování, když bych se potřeboval hodně uskromnit, tak by mi vlastně zcela stačila jen moje vrchní řada efektů na pedalboardu. Ale zatím to nechávám tak jak to je :)
Furch Durango
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Ahoj, aktuálně zvažuju zakázkový pedalboard. Kvůli váze mě zaujal plastovy (7mm polypropylen) od music data. Máte s ním někdo praktické zkušenosti? Vnímáte nějaké nevýhody? A naopak, je hmotnostní rozdíl opravdu citelný? Psali mi, že by měl být kufr o 50 procent lehčí. Plánuju poměrně velký rozměr, 90x55, nebude problém s prohýbáním plastu při držení za madlo umístěné na širším "víku" kufru? Přecejen je pak i hmotnost efektu dost vysoká.

Případně, máte nějaké vychytávky a tipy, co by perfektní kufr neměl postrádat nebo co vám na vašich kufrech chybí? Chci výklopná madla po stranách na nošení ve dvou a taky "Lková" kolečka na jedné straně.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Latam píše: 12.09.2018 20:02...nebude problém s prohýbáním plastu ...
Případně, máte nějaké vychytávky a tipy, co by perfektní kufr neměl postrádat nebo co vám na vašich kufrech chybí? Chci výklopná madla po stranách na nošení ve dvou a taky "Lková" kolečka na jedné straně.
S prohýbáním plastu by problém být neměl - nějaké menší prohnutí by IMHO nemělo vadit.

U každého kufru, co jsem měl, byl stejný problém v tom, že "nožky" byly jen v rozích, takže se kufr při sešlápnutí efektu (nejvíc u kvákadla) prohne, takže jsem si vždycky dodělal ještě nožky někam doprostřed. U klasického pedalboardu z překližky to není problém přišroubovat, u toho plastového bys asi musel přilepit - takže pokud by to šlo, nechal bych si to udělat už při výrobě. Ať má nožky po obvodu a i uprostřed (pokud tam teda nějaké budou).
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

Latam píše: 12.09.2018 20:02 Ahoj, aktuálně zvažuju zakázkový pedalboard. Kvůli váze mě zaujal plastovy (7mm polypropylen) od music data. Máte s ním někdo praktické zkušenosti? Vnímáte nějaké nevýhody? A naopak, je hmotnostní rozdíl opravdu citelný? Psali mi, že by měl být kufr o 50 procent lehčí.

Případně, máte nějaké vychytávky a tipy, co by perfektní kufr neměl postrádat nebo co vám na vašich kufrech chybí?
V MusicData jsem před nějakým časem poptával case na aparát. O přidání a případné rozmístění nožiček si určitě řekni. Sám mám přidané nožičky uprosted bordu a nemůžu si to vynachválot. Váhový rozdíl tam je obrovský a materiál je odolný stejně jako překližka.

Asi spíš záleží, jak si zvyklí a jaký máš systém apod. V kufru mám přihrádku/šuplík na síťový kabel a na kabely k efektové smyčce. Oddělený mám i adaptér k efektům.
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
havlma1

Příspěvek od havlma1 »

Jaký je váhový rozdíl toho plastového proti hlíníku, např. boardy od pedaltrainu? Mě přijde hliníkový board docela lehký, je pevný a stejně největší váhu celkově udělají samotné efekty..
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ad. pdb z MusicData - přesně jak píšete, obzvlášť pod wahem a whammy plastové desky nepříjemně pruží. Ale jinak jsou to perfektní kejsy, mám dva, u prvního jsem si nožky dodělal sám, u druhého už jsem si poučeně řekl o přidání - pak je to ok.

Ad. Pedaltrain - pedalboard samotný je lehký, ale kufr je těžký jako prase. ;) Stejně tak Rockcase/Warvick.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Pánové, díky moc za tipy! Ty nožky jsem si z jednoho z cherredových příspěvků pamatoval, tak si o ně určitě řeknu.

K tomu prohnutí - měl jsem s tím problém u diaga tourman. Ten měl na délku metr a horní víko se při nošení "rozšklebilo" poměrně hodně. Ale zase neměl nijak zpevněné hrany.

Zyglrox: Efekty budu mít na homemade dřevěném "roštu", kde napájení schovám pod patro. Viz foto - sorry za kvalitu, foceno mobilem za tmy :) Jinak jak myslíš přihrádku? Na hlubší straně kufru? Mohl bych poprosit o fotku?

K hmotnosti: právě kvůli obrovské hmotnosti samotných pedálů nechci přidávat dalších 5kg jen na kufru :) Dle odhadu by překližkový vážil 10kg resp. podobně vážili mé předchozí kufry.
Přílohy
FB_IMG_1536946906825.jpg
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

Latam píše: 14.09.2018 18:37Jinak jak myslíš přihrádku? Na hlubší straně kufru? Mohl bych poprosit o fotku?
Před časem sem byl poptávat právě v MusicData case na aparát. Borec mi řekl, ať ho dovezu spolu s tím, co bych chtěl u toho mít. Hodně často tam dávají místo na footswitch, kabely apod. To mě právě přivedlo na myšlenku udělat si podobnou přihrádku do pedalboardu.
Board mám skoro podobný. Kastlík mám na víku, které má vyhazovací panty, takže mi při používání nikde nepřekáží. Patro mám docela vysoký, takže sem se nemusel vypořádávat s problémem, že by přihrádka při zavření vadila některým efektům.
Stačí takhle fotka?
Příloha WP_20160115_11_24_31_Pro.jpg je dlouhodobě nedostupná.
WP_20160115_11_24_31_Pro.jpg
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“