Kabel s vypínačem

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
Udoharys

Kabel s vypínačem

Příspěvek od Udoharys »

Koupili jsme si do kapely světla. Vede k nim "přístrojový" kabel, který nemá vypínač. Zapojit do vypínací zásuvky se neosvědčilo. Muzikanti si do zásuvky dali prodlužky a po vypnutí..... Nemá někdo nějaké funkční řešení, jak vypínač na šňůru dostat?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabel s vypínačem

Příspěvek od Hendrek »

Co to je přístrojový kabel? Jako normálně napájení 230VAC? Pak stačí vyrobit z metráže, konektorů a vypínače. Materiál dostaneš v každém "Hornbachu" či jiném hobby marketu. Nebo v čem by měl být problém?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Nevím co přesně je myšleno přístrojovým kabelem, ale nebude nejsnažší a nejlevnější koupit 2m prodlužku s vypínačem a tak vypínat jen světla? (jaká jsou to světla a jaký mají příkon?)
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, pro tento účel se vyrábějí mezišňůrové vypínače: https://www.elektro-paloucek.cz/vypinac ... 1910-cerny
Namontujete jej na síťový přívod ke světlům a je hotovo.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Přístrojový kabel je třeba k bednám. Jde o to, že si chceme světla šetřit a o pauze vypínat. Tzn, pokaždé vyndat ze zásuvky a naopak. Kabel je dost dlouhy, cca 5 metrů páč jsou světla vysoko na rampě.
Jsou to tato světla:
https://www.thomann.de/cz/stairville_cl ... system.htm
Co jsem se díval, tak jsem mezišňůrový našel. Jenže kabel je dost "tlustý" a myslím, že se do vypínače nevleze. Ale něco takového jsem měl na mysli. Jen pro silnější průměr kabelu.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

https://www.ges.cz/cz/vpk-70-GES06503903.html
tady máš větší, ale jestli není elektřina tvůj kamarád, nebo na to nemáš ruce, volil bych samostatnou krátkou prodlužku s vypínačem, dělají se i prodlužky kde pro každou zásuvku je samostatný vypínač...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Vzhledem k tomu, že udávaný příkon světel je jen 50W, pochybuji, že je kabel tak hrubý, že by se do vypínače nevešel. Je to pravděpodobně čínský výrobek, které bývají spíš poddimenzovány než naopak. :? Průměr změř a nesuď vizuálně z fotek, jen tak budeš mít jistotu. :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Co to vypinat/zapinat pomoci DMX? Bude to "spravnejsi" a umozni vam to pripadne udelat i nejakou svetelnou show.
Hodně budem někde...
Udoharys

Příspěvek od Udoharys »

Ta světla používáme už dva roky takže vím jak ten kabel vypadá :) Zkusím ten větší průchozí vypínač. Ten jsem nenašel. Takže moc díky. S ostatním si poradím. Co se týče dmx tak to by znamenalo další kupování železa a starání se během hraní na to už nejsou ruce. S vypínačem to bude snažší. Děkuji všem za ochotu a snahu pomoci.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“