ESP guitars
Pravidla fóra
Re: ESP guitars
Asi čtvrz roku na Ebayi jsem filtroval. Pak ji tam prodával nějaký holandský obchod http://www.rjvguitars.com/
Děkuji za veškeré poznatky 
Zdravím,máte někdo doma,nebo nějakou zkušenost s touto kytarou?
http://kytary.cz/esp-ltd-ec-256-blk/HN139193/
Díky j.
http://kytary.cz/esp-ltd-ec-256-blk/HN139193/
Díky j.
Znám vzhledově stejný model, který byl ale dvakrát dražší. Otázkou jest, na čem ušetřili. Nabízí se snímače - to se může cenově dost lišit, možná i železo - struník, kobyla a mechaniky. Chce to porovnat, vyzkoušet. Krásná a výborně hratelná kytara to jistě bude, pokud je ze stejné továrny.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.-
Stanley Glazoff
No pokud onen vzhledove stejny model bude tisícovka,par rozdilu bych tam naselmartina72 píše:Znám vzhledově stejný model, který byl ale dvakrát dražší. Otázkou jest, na čem ušetřili. Nabízí se snímače - to se může cenově dost lišit, možná i železo - struník, kobyla a mechaniky. Chce to porovnat, vyzkoušet. Krásná a výborně hratelná kytara to jistě bude, pokud je ze stejné továrny.
Chjo
... Ano, snímače udělají třeba 2 až 3 tisíce rozdíl, HW apod. další a určitě tam nebude mahagon, ale tzv. Nato, které je v číně jako odpadní, protože je ho tam kvanta, ale je podobný vzhledem i vlastnostem mahagonu. Tak to rádi zaměňují u levných řad kytar. Vím to z první ruky od Schectera z jížní koreji. Vybírají lepší kusy, selektují, největší odpad pošle zpět do Číny. Nato je v kytarách cca. do 20 tis. pak už je tam povětšinou mahagon Sapelli. Každopádně bych se té kytary nebál a zkusil ji.
Jinak k tomu Epiphonu. Taky dávají Nato. Olše už je hodně okatý ojeb
to se mi nezdá moc.
Jinak k tomu Epiphonu. Taky dávají Nato. Olše už je hodně okatý ojeb
Olše není ojeb, olše je super strom a super dříví na mnoho věcí. Na LP bych ji ale nepoužil.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: ESP guitars
Ojeb to je v tom případě, kdy uvádí mahagon a je tam olše
tak jsem to myslel. Zvukově je velmi vyvážená a líbí se mi. Hlavně skrz váhu
ale pokud někdo uvádí, že je tělo z mahagonu a je tam olše, tak je něco špatně 
Kytary.cz vždy mohou lži svést na malou kvalifikovanost překladatelů v jednotlivých článcích distribučního řetězce, který bývá leckdy dlouhý.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: ESP guitars
neřeším ani kytary.cz, ale uvádí to přímo výrobci často
Nato přece vypadá blbě v názvu, i když musím uznat, že Cort to normálně uváděl kdysi, co si pamatuji. Ale třeba Ten Schecter vůbec. Píše Mahogany, ale je tam Nato a Nato je prostě Nato 
Nu, je to tak, khaya patří do stejně čeledi, příbuzní jsou, ale přecjen je to trošku něco jiného. Šimpanz je také trošku od člověka odlišný 
Ahoj, kousek zpatky jsou tu ode me prispevky ohledne kytary ESP Horizon. Mel jsem to stesti si ji poridit a rad se s vami podelim o poznatky z par mesicu hrani na tento nastroj.
Zpracovani je uzasne. Ta kytara je proste naprosto nadherna. Jedinou vadou na krase byl jemne presahujici binding u nulteho prazce. Naproste neviditelna esteticka drobnost. Nastroj mam z druhe ruky a nechal jsem vymenit push-push potenciometr, protoze uz zacinal vyskakovat. Nicmene dle kytarare jsou uvnitr prvotridni soucastky a vse ostatni je bez chyby. Ladeni perfektne drzi i po dlouhem hrani a prenosu mezi zkusebnou a domovem. 9.5/10
Zvuk je naprosto uzasny. Mam prime srovnani s Ibanez RG1570 a s nastroji, ktere jsem v posledni dobe zkousel a nemenil bych. Ma krasne kultivovany ton. Krkovy snimac je meneny za DiMarzio LiquidFire. V teto poloze ma prijemny chuck od trsatka a kremovy zvuk. Ze standardniho kobylkoveho SD JB dostanu naopak krasne citelny ton. Zadne zahuhlane akordy nehrozi. Neni vsak uplne nejlepsi na mane vyrazne zmeny v basech. Na metal by v tomhle asi lepe poslouzila nejaka aktivka, ale ja mam rad pasivni snimace. 10/10
Doplnkem nastroje je automaticky dreveny kufr potazeny kozenkou. Hezky, relativne lehky, ale ne uplne prakticky, nicmene kytara v nem slusne drzi. Nechybi zaviraci prihradka na suchy zip. Ibanez maji lepsi...
Ocekavam, ze se mnou bude tenhle nastroj jiz navzdy.
Zpracovani je uzasne. Ta kytara je proste naprosto nadherna. Jedinou vadou na krase byl jemne presahujici binding u nulteho prazce. Naproste neviditelna esteticka drobnost. Nastroj mam z druhe ruky a nechal jsem vymenit push-push potenciometr, protoze uz zacinal vyskakovat. Nicmene dle kytarare jsou uvnitr prvotridni soucastky a vse ostatni je bez chyby. Ladeni perfektne drzi i po dlouhem hrani a prenosu mezi zkusebnou a domovem. 9.5/10
Zvuk je naprosto uzasny. Mam prime srovnani s Ibanez RG1570 a s nastroji, ktere jsem v posledni dobe zkousel a nemenil bych. Ma krasne kultivovany ton. Krkovy snimac je meneny za DiMarzio LiquidFire. V teto poloze ma prijemny chuck od trsatka a kremovy zvuk. Ze standardniho kobylkoveho SD JB dostanu naopak krasne citelny ton. Zadne zahuhlane akordy nehrozi. Neni vsak uplne nejlepsi na mane vyrazne zmeny v basech. Na metal by v tomhle asi lepe poslouzila nejaka aktivka, ale ja mam rad pasivni snimace. 10/10
Doplnkem nastroje je automaticky dreveny kufr potazeny kozenkou. Hezky, relativne lehky, ale ne uplne prakticky, nicmene kytara v nem slusne drzi. Nechybi zaviraci prihradka na suchy zip. Ibanez maji lepsi...
Ocekavam, ze se mnou bude tenhle nastroj jiz navzdy.
Co značí označení E-II u modelů ESP kytar? Pohybují se nové kolem 50K a na hlavě mají vždy nápis E-II místo ESP (fňuk
). Aby tam bylo ESP, tak už 100K. Co za tím stojí? Máte někdo zkušenost, nebo alespoň převzaté informace?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
kup si E-II, a lupni si tam nálepku ESP 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
E-II jsou bývalé ESP standard vyráběné v Japonsku. Je to politika firmy, Výroba ESP nejvyšších řad je teď v USA, potom nějaké vyšší řady dělají v Japonsku. Chceš mít nápis na hlavě kytary, kup si dražší model
asi proto to udělali. Spoustě kytaristů stačila standard serie. LTD řady deluxe se do loňska dělaly v Koreji, od 2018 už jenom v Indonésii. Prý aby byly levnější, osobně si myslím aby více vydělali. Osobně bych se koukl po starší na Ebay.
Díky za info, Banhofe. 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
arcilucifer
Tak ty dvě hezký bílý ESP Eclipse co byly na HB jsou pryč.
Já bych Eclipse stejně nechtěl
Jsem tvarově spíš na superstraty, nebo SG (U ESPček Viper). Ačkoli jsem vlastně asi plnokrevné ESP ve tvaru Viper neviděl. Dělají to vůbec? To je samý Eclipse a Horizon, Arrow a další věci z toho vycházející...
A jo: https://www.thomann.de/cz/esp_e_ii_vipe ... ImNzIn0%3D dokonce skladem a baritóóón
no... ale to je tak vše. Jiný Viper nemají.
Všechno je E-II. I na thomannu nemají skoro žádné plnohodnotné ESP s logem ESP na hlavě. Kytary.cz to v nabídce mají na dotaz, ale kde to vezmou, když to nemá ani thomann? (ptám se ze zajímavosti...)
A jo: https://www.thomann.de/cz/esp_e_ii_vipe ... ImNzIn0%3D dokonce skladem a baritóóón
no... ale to je tak vše. Jiný Viper nemají.
Všechno je E-II. I na thomannu nemají skoro žádné plnohodnotné ESP s logem ESP na hlavě. Kytary.cz to v nabídce mají na dotaz, ale kde to vezmou, když to nemá ani thomann? (ptám se ze zajímavosti...)
-
arcilucifer
Tak jsem mrknul co bazar říká a Speciál za 13t tvl to jsou věci 
https://hudebnibazar.cz/gibson-sg-speci ... /ID179474/
ESP viper byl na HB ten maskáčovej, což teda považuju za jeden s top šitovych finišů.
https://hudebnibazar.cz/gibson-sg-speci ... /ID179474/
ESP viper byl na HB ten maskáčovej, což teda považuju za jeden s top šitovych finišů.
-
EricktheLost
- Nový uživatel
ESP LTD - dobrá volba ?
Zdravím, chci se zeptat, co si myslíte celkově o značce ESP typu LTD ?
Rozmýšlím se mezi kytarou ESP LTD M-100FM (STBC) a ESP LTD M-200FM (STR)
Nebo by ste mi doporučili jinou kytaru cca do 14-15 tisíc ? Hraji styl: rock,hard rock,metal.
Důvod proč rozhoduji mezi těmito dvěma kytarami ? Protože mám Stratocastera s 21 pražci a chtěl bych něco cenově dostupného a kvalitnějšího s 24 pražci, zamykání nultého pražce a dvouzvratného tremola.
Předem díky za rady a tipy.
Parametry kytary ESP LTD M-100FM:
kytara, elektrická: LTD M-série, agathis telo se žíhaným javorem, javorový krk, palisandrový hmatník, 2x snímač ESP LH-150, volume and tone control, 3-polohový přepínač, černý hardware, Floyd Rose tremolo kobylka, 24 XJ pražců, barva: See thru cherry
Parametry kytary ESP LTD M-200FM:
Barva výrobce: See Thru Red
Barva: Červená
Povrchová úprava: Lesk
Typ kytary: Superstrat
Tělo: Mahagon
Top: Javor
Krk: Javor
Profil krku: Extra Thin U
Menzura: 648 mm
Rádius: 13,75 "
Počet pražců: 24
Šířka nultého pražce: 43 mm
Hmatník: Jatoba
Konfigurace snímačů: H-H
Model snímačů: 2x ESP Designed LH-150
Ovládání: 1x Volume, 1x Tone
Přepínač snímačů: 3polohový
Kobylka: Dvojzvratné tremolo
Ladící mechaniky: LTD
Hardware: Černý
MIDI: Ne
USB: Ne
Kufr: Ne
Pouzdro: Ne
Rozmýšlím se mezi kytarou ESP LTD M-100FM (STBC) a ESP LTD M-200FM (STR)
Nebo by ste mi doporučili jinou kytaru cca do 14-15 tisíc ? Hraji styl: rock,hard rock,metal.
Důvod proč rozhoduji mezi těmito dvěma kytarami ? Protože mám Stratocastera s 21 pražci a chtěl bych něco cenově dostupného a kvalitnějšího s 24 pražci, zamykání nultého pražce a dvouzvratného tremola.
Předem díky za rady a tipy.
Parametry kytary ESP LTD M-100FM:
kytara, elektrická: LTD M-série, agathis telo se žíhaným javorem, javorový krk, palisandrový hmatník, 2x snímač ESP LH-150, volume and tone control, 3-polohový přepínač, černý hardware, Floyd Rose tremolo kobylka, 24 XJ pražců, barva: See thru cherry
Parametry kytary ESP LTD M-200FM:
Barva výrobce: See Thru Red
Barva: Červená
Povrchová úprava: Lesk
Typ kytary: Superstrat
Tělo: Mahagon
Top: Javor
Krk: Javor
Profil krku: Extra Thin U
Menzura: 648 mm
Rádius: 13,75 "
Počet pražců: 24