Ahoj,
řeším malou záhadu... chci použít z Fireballa jen koncový zesilovač (bypassnout preamp), takže zapojuju výstup ze simulace preampu (např. Mooer GE200 nebo Mooer Micropreamp) do FX Return, jakožto vstupu koncového zesilovače. Nehraje to - resp. hraje zoufale potichu.
Naproti tomu, když zapojím výstup simulace preampu do FX Send, což bych předpokládal, že bude výstup preampu Fireballa, hraje to a zdá se tak, jak má.
To je vlastnost?? Funguje vám to stejně?? Nemá někdo k dipsozici schéma tý smyčky?
ENGL Fireball E635 - efektová smyčka
Pravidla fóra
Re: ENGL Fireball E635 - efektová smyčka
Jestli chceš používat jinej preamp, což micropreamp je, musíš zapojit kytaru do mooeru a z mooeru out do fx return fireballa. U kterýho musíš mít přes footswitch zapnutou smyčku, nebo v zesilovači vůbec footswitch nemít. Jestli to hraje dost potichu tak musíš vytočit na preampu mooera volume víc doprava a fireball master to korigovat, nebo fireball master víc doprava a mooerem to korigovat. Když zapojíš výstup simualce preampu do send fireballu, tak zapojuješ dva výstupy do sebe a hraje ti to nejspíš proto, protože je smyčka vypnutá, jinak by unijkaly dva zvuky vlastně do sebe a ani jeden by nešel do vstupu další části.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Popsaná situace zní hoooodně divně a jediné vysvětlení, které mě napadá, je buďto paralelní smyčka s poměrovým smícháváním zvuků (byl by vzadu poťák a věděl bys o tom..) a nebo malé volume na preampu. Ale proč to hraje při zapojení do sendu...??
EDIT: A jo, jasně, koukám obrázek. Smyčka je paralelní. Vysvětleno. Potenciometrem si nastav jak moc mokrý signál chceš mít
jestli nevíš o čem mluvím, nastuduj si zde na fóru, či jinde, jak funguje paralelní efektová smyčka 
EDIT: A jo, jasně, koukám obrázek. Smyčka je paralelní. Vysvětleno. Potenciometrem si nastav jak moc mokrý signál chceš mít
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
zapojil jsem to do FX Return, točil balancem smyčky sem a tam, točil volume na koncáku sem a tam, točil volume na externím preampu sem a tam a hrálo to pořád zoufale potichu, naproti tomu v FX Send volume krásně reagovaly
opravdu asi může být zrada v tom připojeném nožním přepínači FX smyčky (už nevim v jakém stavu byl)...vyzkouším
opravdu asi může být zrada v tom připojeném nožním přepínači FX smyčky (už nevim v jakém stavu byl)...vyzkouším
Zdar, efektová smyčka Fireballu (tovární provedení) nemá nic společného s footswitchem. Jestli Ti tam někdo dělal nějakou úpravu, pravděpodobně zaměnil "send" s "returnem". Chování, které jsi popsal tomu plně odpovídá.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
No na mém fireballu E635 100W ovládám footswitchem efektovou smyčku (zapnuto/vypnuto), aparát je kupovaný nový mnou cca 5 let zpátky, žádný úpravy
Tube Guru píše: 29.08.2018 21:23 Zdar, efektová smyčka Fireballu (tovární provedení) nemá nic společného s footswitchem. Jestli Ti tam někdo dělal nějakou úpravu, pravděpodobně zaměnil "send" s "returnem". Chování, které jsi popsal tomu plně odpovídá.FX Fireball.PNG
No jo, v manuálu o tom sice něco píší https://d1aeri3ty3izns.cloudfront.net/m ... 272035.pdf, ale ve schematu to zakreslené není
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.