Už pár let mě uchvacuje violoncello. Dlouhá léta jsem na něj chtěla začít hrát, ale z jistých důvodů jsem se k tomu nikdy nedostala. Co se hudby týče, mám zkušenosti se zobcovou flétnou a sborem, nicméně se tomu už dlouhá léta nevěnuji, jelikož zobcová flétna pro mě nebyla to pravé a co se sboru týče..no..zase až tak zpívat neumím.
Teď je mi 23 let, studuji Uměnovědy v Brně a stále mě to neopustilo. Myslíte, že je na violoncello příliš pozdě? Příští rok mám státnice a celkově, pořád něco. Časově jsem poměrně dosti vytížená, ale nechci se kvůli časové vytíženosti neustále omezovat, ačkoliv bakalářka a státnice je jedna věc.
Spousta hudebníků začínala již v dětství a vzhledem k tomu, že jsem tento vzácný čas trávila spíše se štětcem a barvami v ruce a další "tunou" kroužků apod. se mé preference měnily.
Bohužel si nedokážu představit jak náročná je výuka a jak náročný je tento nástroj na čas. Proto bych od Vás chtěla nějaké vlastní zkušenosti či názory. Zdali znáte někoho (nebo vy sami) jste začínali hrát na strunný nástroj ve vyšším věku.
PS: Violoncello by pro mě bylo koníčkem, neočekávám od něj, že ze mě bude velký hudebník nebo člen orchestru.
Díky za reakce a přeji krásný den!