efekt na podladění?
Pravidla fóra
Re: efekt na podladění?
Existuje Morpheus Droptune. Umí to podladit až o 5 půltónů, k tomy mám dojem i oktávu + původní zvuk smíšené dohromady.
http://www.music-store.cz/recenze/morpheus-droptune
Já používám efekt nastavený opačným směrem - Morpheus capo.
http://www.music-store.cz/recenze/morpheus-droptune
Já používám efekt nastavený opačným směrem - Morpheus capo.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Čus. Máte někdo zkušenosti s digitech drop pedal? Koukal jsem že to používaj i Soulfly, tak čekám, že to úplně odpad nebude. Chtěl bych podladit cca o tón níž. Nebo jestli by to dovedlo bez rozsypání 5 půl tónů tak to by bylo úplně top. Primárně mi jde ale to kopnout alespoň o jeden tón.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
je to nouzovka na koncert, kdyz nechces menit (nebo nemas dalsi) kytaru, nebo potrebujes udelat 3x za večer hluboké džá džá
všechno co jsem zatím měl v rukách je chemie (čím větší posun, tím víc), jako základní zvuk to nepoužívám ani na dema.
všechno co jsem zatím měl v rukách je chemie (čím větší posun, tím víc), jako základní zvuk to nepoužívám ani na dema.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Morpheus Droptune. Neznám osobně, jen z YT a tam to zní hodně věrně. Kdybych uvažoval o Djentu, šel bych asi touhle cestou. Na bazaru je jich několik, což ale také o něčem svědčí ...(?)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Takové efekty se používají i v profi TOP sféře. Například Jen Majura z Evanescence.
Posluchač to stejně nepozná a kytarista nemusí na tour vozit hafo kytar
.
https://youtu.be/smKxmP678Rg?t=12m31s
Posluchač to stejně nepozná a kytarista nemusí na tour vozit hafo kytar
https://youtu.be/smKxmP678Rg?t=12m31s
To neuznávám. Když je potřeba ladit níže, je to nejlepší výmluva/zástěrka/motivace/příležitost pro koupi další kytary!
Trashtalk: Poupravil bych Hendreka: "Posluchačka" to nepozná. Posluchač by to možná poznal. Ale Evanescence je metloš pro holky, takže coby
Jen vtip, kdysi jsem chvíli Evanescence poslouchal, je to OK kapela pro začínající metloše.
Trashtalk: Poupravil bych Hendreka: "Posluchačka" to nepozná. Posluchač by to možná poznal. Ale Evanescence je metloš pro holky, takže coby
Jen vtip, kdysi jsem chvíli Evanescence poslouchal, je to OK kapela pro začínající metloše.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Pro mě by to bylo kvůli 2 až 3 písničkám a tahat kvůli tomu sebou 2 kytary se mi taky nechce
Chápu že rozdíl tam bude, ale to je snad i když zahraju éčko na standard ladění a oproti tomu éčko na druhym pražci u standard D ladění.
vyzkousej, na bazaru je Morpheů dost a za hubičku (já dodávám torstovým hlasem, proč asi?
)
Používal ho např. přesně k tomuhle Ashok v Rootu, kvůli dvěma písničkám.
Nejde o to že je to jiné, ono je to blbé (zvukově), prostě kvalita jde rapidně dolů (zase kvůli pár zásekům na koncert to opravdu není podstatné, ale garantuju, že tě nebude bavit na to hrát, samozřejmě problém je zkreslení, na čísté zvuky to funguje o dost líp).
Digitech je menší do PB, výsledek bude hodně podobný.
https://www.thomann.de/cz/digitech_the_drop.htm
predevsim ukazka Stoner je presne to o cem mluvim...
Používal ho např. přesně k tomuhle Ashok v Rootu, kvůli dvěma písničkám.
Nejde o to že je to jiné, ono je to blbé (zvukově), prostě kvalita jde rapidně dolů (zase kvůli pár zásekům na koncert to opravdu není podstatné, ale garantuju, že tě nebude bavit na to hrát, samozřejmě problém je zkreslení, na čísté zvuky to funguje o dost líp).
Digitech je menší do PB, výsledek bude hodně podobný.
https://www.thomann.de/cz/digitech_the_drop.htm
predevsim ukazka Stoner je presne to o cem mluvim...
Mám whammy 5, které má identický polyfonní algoritmus jako Drop a testoval jsem si to vcelku nedávno.
Myslím, že na pár skladeb o tón dolů Ti to vyhoví a smíříš se s tím spíš, než s taháním další kytary.
Ale že by sis hodil celou kytaru "o strunu" níž, to bohužel dává tristní výsledek.
Přesně jak píše Hyenik - zvuk už se o něco zhorší jen zapnutím a čím jdeš níže, tím hůře.
Čímž to nechci dehonestovat - oproti starším verzím téhož je výsledek vlastně impozantní a použitelný - něco tak složitého v reálném čase, klobouk dolů.
Pavel Marcel to tadyhle velmi rozumně popsal:
Myslím, že na pár skladeb o tón dolů Ti to vyhoví a smíříš se s tím spíš, než s taháním další kytary.
Ale že by sis hodil celou kytaru "o strunu" níž, to bohužel dává tristní výsledek.
Přesně jak píše Hyenik - zvuk už se o něco zhorší jen zapnutím a čím jdeš níže, tím hůře.
Čímž to nechci dehonestovat - oproti starším verzím téhož je výsledek vlastně impozantní a použitelný - něco tak složitého v reálném čase, klobouk dolů.
Pavel Marcel to tadyhle velmi rozumně popsal:
| Cruel YT | Cruel sptf
nevím, poslouchám P. Marcela nebo
a nijak zásadně mě to neuráží. Jistě, YT je konzerva, hodně toho zamaskuje. Co je horší? Deformovat normální ladění kytary mechanicky nebo elektronicky?
a nijak zásadně mě to neuráží. Jistě, YT je konzerva, hodně toho zamaskuje. Co je horší? Deformovat normální ladění kytary mechanicky nebo elektronicky?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
urcite mechanicky
nekterejm kytaram sice podladeni nesedne, ale furt je to snesitelnejsi nez bitcrushing na droptune.
Naposledy upravil(a) Kinx dne 3.09.2018 15:37, celkem upraveno 1 x.
Mě ty ukázky přijdou docela v pohodě. Nějaký masakr zhoršení v tom neslyšim. Zkusil bych ho koupit na bazaru, ale zatim tam nic neni a nový se mi to kupovat nechce
Popřípadě bych experimentoval s tim dry + oktáva ale skoro trojku za to dávat prostě nechci 
Což znamená, že ve skutečnosti to vlastně vůbec nepotřebuješ, protože kdyby ano, tak 2700 za takovou věc samozřejmě není moc. Máš dilema vyřešené.
| Cruel YT | Cruel sptf
No já ty písničky řešim dropem, ale jako radši bych měl na ně standard D ladění. Ještě bych nemusel tu strunu povolovat a znova natahovat a stejně se to pak trochu rozjede. Jenže ten pedál by mi docela dost pomoh. Kdyby to nešlo a zvuk byl katastrofa, tak s tim aspoň budu experimentovat s těma oktávama jak jsem popsal vejš 
Morpheus Droptune jsem měl z počátku jeho výroby, takže netuším, jestli existovala další verze či vylepšení softu, ale zase jsem ho poslal dál. Vadilo mi, že totálně zkomprimoval signál a že jsem dost cítil zpoždění oproti normálu. Raději volím víc kytar...
toho zpoždění bych se obával nejvíc. Nové verze jsou už snad rychlejší (?)
U whammy 5 latenci za problém nepokládám.
Popravdě - kdybych řešil tenhle problém - t.j. kdybych potřeboval občas podladit - nevím teď co bych zvolil, zda kytaru nebo efekt. Musel bych to zkusit s kapelou.
Popravdě - kdybych řešil tenhle problém - t.j. kdybych potřeboval občas podladit - nevím teď co bych zvolil, zda kytaru nebo efekt. Musel bych to zkusit s kapelou.
| Cruel YT | Cruel sptf
přesně takhle jsem to udělal,
když jsem na dva koncerty potřeboval dva takty podladění, tak jsem se smířil s variaxem
pro větší rozsah prací sedmička.
když jsem na dva koncerty potřeboval dva takty podladění, tak jsem se smířil s variaxem
pro větší rozsah prací sedmička.
fakt nechci zpochybňovat vícestruny - ale: čet jsem v jedné recenzi, že právě u 7em (8sem) fakt záleží na kvalitě nástroje, aby tu tlustou strunu dobře podala, neznělo to blátivě, nevýrazně (asi totéž u 5ky basy a pod). Nemám zkušenost - plácám - jestli nemůže nastat situace, že 6ka s Digitechem je lepší než špatná 7ma.