Noise Gate - kterej?
Pravidla fóra
Re: Noise Gate - kterej?
Čus. Mám otázku. Používám SD ahb-2 snímač ve spojení s ns2. Díky neskutečný síle snímače musim mít threshold na ns2 nastavenej skoro u konce. Řek bych tak 9/10. na 8 to už chytá vazbu a na maximum to žere signál. Snímač už dál od strun dát nemůžu. Má fakt neuvěřitelnou sílu, ale vyhovuje mi ekvalizací a posílenejma středama. Problém je, že kromě síly přenáší nejspíš i bordel, a i při nastavení thresholdu na 9/10 je slyšet mírně dozvuk jakobych měl v reproboxu reverb. Nepomohlo ani když jsem stáhnul gain na aparátu. Možná až na uplně crunch zvuk to ten brum nebralo. Je to jakoby se prostě brána nestihla zavřít včas i když mam decay na minimum. Napadlo mě teda až doma jako obvykle, jestli by nemohlo pomoc to, že bych threshold dal na maximum a sežranej signál bych dohnal tak, že bych trošku posílil gain na aparátu. Mohlo by to tak fungovat? Napadlo mě, že overdrivery se taky dávaj ze stejnýho důvodu až za noise gate, aby zesilovaly už vyčištěnej signál a nepomáhaly zesilovat i bordel ze snímačů.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
"je slyšet mírně dozvuk jakobych měl v reproboxu reverb"
Hele, pokud máš kytaru s pevnou kobylou, není to prostě jenom klasickej harfička efekt?
Případně u kytary s tremolem to dělají pružiny.
Čím víc gainu, tím víc tyhle mechanické pazvuky vylézají.
Přičemž AHB2 přepnutý na "louder" jim taky může hodně "pomoct".
Hele, pokud máš kytaru s pevnou kobylou, není to prostě jenom klasickej harfička efekt?
Případně u kytary s tremolem to dělají pružiny.
Čím víc gainu, tím víc tyhle mechanické pazvuky vylézají.
Přičemž AHB2 přepnutý na "louder" jim taky může hodně "pomoct".
| Cruel YT | Cruel sptf
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zesílením gainu docílíš jen toho, že zvuk více zkreslíš. Žádný sežraný signál tím nevrátíš. A pořád mi není jasné, co vlastně tím "sežráním" myslíš. Jako že to usekne tón po poklesu pod úroveň treshold? To je přece hlavní vlastnost N.G., to není chyba. Nebo že N.G. kvalitativně ovlivňuje procházející signál? Pak takový N.G. nepoužívat a pořídit jiný.
Tremolo mám a je bloklý, každopádně pružiny tam jsou, takže by to mohly dělat no, to mě nenapadlo
AHB-2 na louder přepnutej určitě nemam, to už by vůbec nebylo použitelný
Je ale zajímavý, že se slabšíma snímačema, staženějšim thresholdem a s gainem na 7 to nedělalo. Teď mám gain na 5,5 a snímač stejnoměrně s rámečkem a níž už to nejde, jinak by mi vypadaly šrouby
Jako při hře s kapelou to neni nic hroznýho a normální člověk by to asi ani nepostřehnul, ale zkrátka to předtim nedělalo. Zkusim ještě hnoud s threshodlem na citovku, aby to kdyžtak sežral , ale zbytek signálu ne
Uvidíme jestli se mi zadaří 
Hendrek: Myslim to, že sem neobjevil tu hranici, kde to sežere bordel, ale signál ne jak u slabších snímačů. Tady mám totiž použitelnou dráhu jenom od 8 - 10, což je docela blbý to nějak neskokově ladit
Hendrek: Myslim to, že sem neobjevil tu hranici, kde to sežere bordel, ale signál ne jak u slabších snímačů. Tady mám totiž použitelnou dráhu jenom od 8 - 10, což je docela blbý to nějak neskokově ladit
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Dle mého jsou to pružiny od tremola. Jak píše cherreda. No a když máš nízko snímače tak je máš blíž k pružinám a ještě takové siláky.
V pohodě mi pružiny bere i TB-4. Vyřešil jsem to kouskem hadříku mezi pružiny. S kapelou jsem si toho taky nevšinl, ale až ve studiu při stopkách. Kdy se ozvalo místo ticha pěkné chrst. 
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Jj, přesně tak, silné snímače a silný gain to umí hodně zvýrazit.
Podobný pružinoidní pazvuk dělá i harfička u kytary s pevnou kobylou - jak za kobylkou, tak mezi nulákem a mechanikama. Naživo to ledaskomu tak nevadí, ale při nahrávání to bez obdélníčů molitanu nejde.
Na YT jsou různé způsoby, jak rezonování pružin odstranit, sám jsem naposledy použil tenhle:
Podobný pružinoidní pazvuk dělá i harfička u kytary s pevnou kobylou - jak za kobylkou, tak mezi nulákem a mechanikama. Naživo to ledaskomu tak nevadí, ale při nahrávání to bez obdélníčů molitanu nejde.
Na YT jsou různé způsoby, jak rezonování pružin odstranit, sám jsem naposledy použil tenhle:
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak už jsem se bál, že to bude něco horšího. Díky za poznatky, až budu měnit struny nacpu tam taky molitan 
- Mahonny
- Bandzone: https://bandzone.cz/fan/mahonny
Pokud by si to realizoval , dej vědět, rád bych to zkusilHendrek píše: 7.09.2018 8:44 Myslím, že by se to dalo levně vyřešit nějakým audio trafem pro galvanickou izolaci FX loopu.
Např.: https://www.thomann.de/cz/neutrik_nte1n ... trager.htm
Dát to do nějaké krabičky se dvěma jack konektory a dobre.
Jak tak nad tím uvažuji, je to dobrý tip na mou další home-made krabičku.
PRS MT15 (dříve : Peavey 6505+, Engl Fireball, Marshall JCM900/4100, Peavey Classic 100/212)
Line6 box 4x12 V30
Fender Boxer Telecaster (dříve: Dean Guitars Thoroughbred series
: Kramer Neptun)
Tonewheel boost
Maxon OD808
Boss NS-2
TC Electronic PolyTune2
Line6 box 4x12 V30
Tonewheel boost
Maxon OD808
Boss NS-2
TC Electronic PolyTune2
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, mám dvě audio trafa 1:1 zatím vložena do košíku u Thomanna, ale od nápadu k realizaci je ještě daleká cesta. A nabízet ti něco, co ještě nemám odzkoušené, moc nechci. Ale v případě, že se k tomu někdy dokopu, ti dám vědět.
pružiny vibráta: Samozřejmě tlumení je nutný, ale mám je ze strany dřeva podložený cigaretovými filtry (ne slim !). Mám jich plnej pytel, nenaporcovaný, v cca 10cm délky. Jasný, koupíš i v trafice. Totéž před nulákem. A viděl jsem i plastový hadičky zasunutý do pružin vibráta.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak jsem to vyřešil tak že jsem na citovku posunul threshold k maximu a signál to nekradlo, takže pohoda a moc jsem plašil
ale díky za postřehy 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
na citovku jsem nastavil Treshold na 10/10
ISP Decimator mi přijde o hodně účinnější a rychlejší než NS-2, ale to už je každého volba.
Jinak do pružin tremola používám právě 5,3mm slim fitry a funguje to.
ISP Decimator mi přijde o hodně účinnější a rychlejší než NS-2, ale to už je každého volba.
...nicméně, s ohledem na cenovej rozdíl, 3x účinnější není.bubucci píše: 14.09.2018 8:40 ISP Decimator mi přijde o hodně účinnější a rychlejší než NS-2, ale to už je každého volba.
Já nevim, slušnej gate je fajn leprechauní pomocníček, ale zas bych to nepřeceňoval. Taky sakra kytarista musí umět aspoň trochu ten svůj bordel ukočit pazourama a myslivnou, ne?
| Cruel YT | Cruel sptf
Na citovku z 9 tak na 9,5.bubucci píše: 14.09.2018 8:40 na citovku jsem nastavil Treshold na 10/10![]()
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No to je takové klasicky české bych řekl. Hlavně že to mám, ikdyž to funguje úplně nahovno a pak si to omlouvat tím, že to na to moje brknání vlastně stačíinnerself píše: 14.09.2018 11:50Na citovku z 9 tak na 9,5.bubucci píše: 14.09.2018 8:40 na citovku jsem nastavil Treshold na 10/10![]()
Jinak do pružin tremola používám právě 5,3mm slim fitry a funguje to.No ISP stojí neskutečný prachy. To bych za to nedal. Popravdě kupovat gate dneska tak si koupim behringer za pár šupů a hotovo
![]()
Vždyť jsem to už nastavil tak že to funguje správně. Měl jsem problém jenom kvůli tomu že ahb-2 je dost nestandardní snímač. Proto to musí člověk honit u konce. Jinak jsem s tim neměl problém. Kdyby mi to nevyhovovalo a nedělalo to co žádám, tak klidně ten dražší koupim. Ale jenom kvůli tomu že je tam možná lepší průběh za to nebudu dávat o trojku navíc. A navíc já přemejšlim i kolikrát jestli vůbec kupovat nový struny, protože ty co tam jsou rok ještě chvilku určitě vydržíbubucci píše: 14.09.2018 12:09No to je takové klasicky české bych řekl. Hlavně že to mám, ikdyž to funguje úplně nahovno a pak si to omlouvat tím, že to na to moje brknání vlastně stačíinnerself píše: 14.09.2018 11:50Na citovku z 9 tak na 9,5.bubucci píše: 14.09.2018 8:40 na citovku jsem nastavil Treshold na 10/10![]()
Jinak do pružin tremola používám právě 5,3mm slim fitry a funguje to.No ISP stojí neskutečný prachy. To bych za to nedal. Popravdě kupovat gate dneska tak si koupim behringer za pár šupů a hotovo
![]()
3 Navíc ty 3 litry mi nepříjdou jako ''neskutečný prachy'' a radši je dám, než dát litr za nějaký Mooer, který je absolutně nepoužitelný.
Každý si pod pojmem "mít s něčím problém" představuje něco jiného 
Legrace třeba nastane, až to jednoho dne donese na koncert a tam si do toho drbne a pak to bude při pódiovém ovlume ladit na pocitovku kolem desítky
Ale to jistě nebude problém.
Legrace třeba nastane, až to jednoho dne donese na koncert a tam si do toho drbne a pak to bude při pódiovém ovlume ladit na pocitovku kolem desítky
Ale to jistě nebude problém.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Ne nebude. Když je to okouřený na hlasitost hraní s kapelou tak to zvuk nežere ani na 10/10.
ISP je bez debaty špička mezi kytarovými gejty.
Pokud někomu v setupu vyhoví ten jednodušší za 4k, co má jen in/out, připadá mi to ještě jako akceptovatelná cena.
Bohužel ten "chytřejší" čtyřkabelovej G-string je za 7,5k - ten jsem neměl možnost zkusit - každopádně je to teda řachanda za krabku, co vlastně... nemá být slyšet, hehe...
NS2 beru jako funkční, bezproblémový, lety prověřený standard, který vyhoví většině kytaristů.
Zajímal by mě Rocktron Guitar Silencer - jestli funguje stejně dobře jako rackový Super C, je to pecka, protože si myslím, že Super C je v sekci "gate" stejně dobrý jako Decimator.
Pokud někomu v setupu vyhoví ten jednodušší za 4k, co má jen in/out, připadá mi to ještě jako akceptovatelná cena.
Bohužel ten "chytřejší" čtyřkabelovej G-string je za 7,5k - ten jsem neměl možnost zkusit - každopádně je to teda řachanda za krabku, co vlastně... nemá být slyšet, hehe...
NS2 beru jako funkční, bezproblémový, lety prověřený standard, který vyhoví většině kytaristů.
Zajímal by mě Rocktron Guitar Silencer - jestli funguje stejně dobře jako rackový Super C, je to pecka, protože si myslím, že Super C je v sekci "gate" stejně dobrý jako Decimator.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Mahonny
- Bandzone: https://bandzone.cz/fan/mahonny
Jj budu rad. Zkoušel jsem měnit kabely a bohužel porad stejný . Ve chvíli, kdy dam do smyčky nějaký efekt (ani nemusím mít smyčku aktivovanou na FS) , tak to brumi. Jakmile smyčku odpojim je klid...Hendrek píše: 13.09.2018 11:27 No, mám dvě audio trafa 1:1 zatím vložena do košíku u Thomanna, ale od nápadu k realizaci je ještě daleká cesta. A nabízet ti něco, co ještě nemám odzkoušené, moc nechci. Ale v případě, že se k tomu někdy dokopu, ti dám vědět.
PRS MT15 (dříve : Peavey 6505+, Engl Fireball, Marshall JCM900/4100, Peavey Classic 100/212)
Line6 box 4x12 V30
Tonewheel boost
Maxon OD808
Boss NS-2
TC Electronic PolyTune2
Line6 box 4x12 V30
Tonewheel boost
Maxon OD808