Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od torst »

Nikdy bych nevěřil, že se budu zastávat KPA ..., Ale jak píše Fade, nelze porovnávat nějakej obecnej preset a realnej amp. Musíš vzít tu svou hlavu, tu přesně naprofilovat a pak zkoumat, je-li rozdíl. A jak čtu názory z praxe, ta profilace je tak dokonalá, že to prostě tourmeni berou na akce, protože je to totéž a pohodlnější, a tu svou opečovávanou hlavu můžou nechat doma a nevytřásat jí ježděním.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Je pravda, že zatím nikdo, komu se ani za boha nechtělo věřit, že by digitál mohl hrát jako jeho lampová hlava nepoznal rozdíl oproti svému aparátu když jsme udělali jeho profil a jeli normálně přes bednu a přepínali tlačítkem Kemper a hlavu. To byla sranda, vidět ty výrazy :D Efekt stejný jako v tom starším videu od Andertons.

Každopádně, Kemper vydal nové reverby, které konečně zní použitelně. Doteď mi celkem vadilo, že je reverb takový dost umělý. Tak jsem zvědavý až mi to nabídne update.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

KPA je pecka,měl jsem možnost otestovat a neskutečně to překvapilo s boxem Mesa to byl parádní test a věřím,že si to jednou nakonec taky pořídím :-)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

jirkatol píše: 4.07.2018 9:41 KPA je pecka,měl jsem možnost otestovat a neskutečně to překvapilo s boxem Mesa to byl parádní test a věřím,že si to jednou nakonec taky pořídím :-)
no spíš jestli Tě nepřekvapil ten Mesa box :)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

bubucci píše: 4.07.2018 9:44
jirkatol píše: 4.07.2018 9:41 KPA je pecka,měl jsem možnost otestovat a neskutečně to překvapilo s boxem Mesa to byl parádní test a věřím,že si to jednou nakonec taky pořídím :-)
no spíš jestli Tě nepřekvapil ten Mesa box :)
Nevím, zas tak extrémně lépe než jiné boxy Mesa nehraje :)
Jerry80
Nový uživatel

Příspěvek od Jerry80 »

vladan píše: 21.01.2016 7:53 Já ho mám v českém jazyce
Ahoj, mám dotaz, myslíš, že bys mi ten CZ manuál mohl poslat, jestli ho máš v PDF?
Můj email je jaroslav.zraly@gmail.com

Dík moc
kos99

Re: Moje první dojmy.

Příspěvek od kos99 »

NSWC píše: 30.05.2014 17:42 Tak jsem si splnil sen a koupil tenhle TOASTER :D jak tomu rádi říkají a zahraničních forech.

Hned při prvním hrábnutí do strun, jsem měl hned ten pocit , kdy jsem si představoval jaké to je hrát na pořádný aparát!

Upozorňuji, že jsem si to dal poprvé do sluchátek a hned jsem zažil extázi.
Na studiovkách Tapco je to snad jasný
Hraje to fantasticky. Když je preset pojmenovaný JVM 410+1960 tak to tak opravdu je.

Příklad
Četl jsem, že Wolf Hoffmann /Accept/ nahrál album Stalingrad na Kempra.
Produkoval to Andy Sneap.
Asi mají svoje profesionální profily, které se nedají sehnat, ale Hoffmann má nějaký Costum Marshall modded a říkal ,že klasickou bednu s Celestions repro.

Asi po 5ti minutách hledání ve firemních presetech jsem našel co jsem hledal :D
Trochu ještě upravit EQ a už jen hraju......hraju!
Na strankách Kemperu je asi 4500 uživatelských profilů!!! Takže si každý najde co se mu líbí a hlavně hodí !!!

Četl jsem uživatelskou recenzi nějakého Amíka-maníka, který si to koupil taky.
Psal, že měl AXE FX II a dal ji pryč!
Když prý hrál, tak jako já poprvé taky doma do sluchátek tak prý na něj manželka koukala jako na idiota, protože se smál jak blázen.
Upozorňuji ,že já taky. :D

Už jsem měl snad všechno BOSS GT 100,POD HD+DT 25,GSP1101, Marshall JVM 410,Marshall 6100,Marhall JMP ale KEMPER je to nejlepší.

Musím dodat, že už hraju jen pro potěšení doma v domácím studiu.
Nevím jak to hraje naživo, ale když to mají ACCEPT tak asi dobře.
Údajně Steve Morse na to hraje živě a Engl hradbu má jen jako reklamu :D
Nevím prodávám jak jsem koupil!
Kupoval jsem ho v Aleximu .Byli tam super. Doporučuji !!!

Tady je ochutnávka profilingu

http://www.tillschleicher.com/tills-chi ... file-pack/

:D :D :D

zkusil jsem ale neprošel žádný zázrak se nekonal zatím jen dobrý simulační apec nic moc pro živé hraní
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Za mě živě úplně v pohodě. Běžně to používám. Každopádně, zkusit (Kemper) znamená h***o vědět, jsem zjistil :D Celkem mi trvalo než jsem našel ten zvuk, který jsem pořád chtěl. Poprvé jsem z toho nebyl tak nadšený a bál jsem se, že prachy šly zbytečně do kytek. Teď bych neměnil.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Fade píše: 18.07.2018 14:48 Za mě živě úplně v pohodě. Běžně to používám. Každopádně, zkusit (Kemper) znamená h***o vědět, jsem zjistil :D Celkem mi trvalo než jsem našel ten zvuk, který jsem pořád chtěl. Poprvé jsem z toho nebyl tak nadšený a bál jsem se, že prachy šly zbytečně do kytek. Teď bych neměnil.
To se dá pochopit a fandím :-)Každý hledá než najde to co chce :-)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Čistě ze zvědavosti, byl jsem nedávno na Pozdním sběru a koukal jsem, že k obvyklé baterii asi deseti nástrojů má Vašíček v “kamnech” taky Kempera (neskutečnej hračička, takovýho cajku jsem pohromadě na pódiu snad ještě neviděl). Neměl jsem čas ho oblažit svými dotazy, ale zdálo se mi, že přes něj honí i akustiku a baskytary. Předpokládám tedy, že je možno profilovat nejen e-kytaru. Je to tak?
Ogys

Příspěvek od Ogys »

Je to tak, na basu i akustiku to lze pouzit stejne jako na el. kytaru.
Rhjr Jazzmaster Custom, Gibson Les paul studio GT
Kemper
Orange TH 30 + 1960A
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já teď viděl Olympic a Janda taky přešel plně na Kemper. Hrálo mu to parádně.
torst

Příspěvek od torst »

fade : Tak buď jsi byl zhulenej ty nebo Janda !! P.J. se furt v rozhovorech zaklíná tím, že s těma napodobeninama nechce nic mít, že tomu nerozumí, že vždy raději lampu - clean, crunch, sólo a bohatě.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ogys

Příspěvek od Ogys »

Je to tak. Janda mastí kemper už nějakou chvíli. Popisoval to i v nějakém rozhovoru a na živo byl také přistižen😆
Rhjr Jazzmaster Custom, Gibson Les paul studio GT
Kemper
Orange TH 30 + 1960A
torst

Příspěvek od torst »

lobotomie?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

torst píše: 18.09.2018 13:47 fade : Tak buď jsi byl zhulenej ty nebo Janda !! P.J. se furt v rozhovorech zaklíná tím, že s těma napodobeninama nechce nic mít, že tomu nerozumí, že vždy raději lampu - clean, crunch, sólo a bohatě.
Jandovi bych nevěřil ani dobrý den :D
A na co že on vůbec hrával předtím ?
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Chlapi, Janda jde mimo mě jako člověk, ale jako muzikant je v pohodě. Netuším co tvrdil, ale prostě hrál u nás na slavnostech města a měl tam Kemper. Tak jsem na něj koukal i na dalších fotkách z koncertů a měl ho taky. Pokud jde o ten rozhovor, je to rozhovor na DVTV.cz, kde o tom mluví, tuším.

Obrázek
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tady je to video - od času 3:40 o tom mluví https://video.aktualne.cz/dvtv/antichar ... 1537292543
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

akorat jsem si vzdycky rikal, ze prinos kemperu se potom trochu smazava tahanim toho Marshallaskeho Acka :) na druhou stranu to zajistuje "opravdovej" odposlech na podiu a ven jde konzistentni signal nehlede na podminky jednotlivyho gigu. Nakonec u toho treba skoncim taky :D

Jinak Janda posledni roky hral nejvic na H&K Triamp.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já to tak zatím taky řeším :D Jsem pijavice, která si vždy půjčí hlavu a box od někoho v klubu. Jdu do returnu smyčky s vypnutým IR boxu. Bokem jdu do linky ke zvukaři se zapnutým IR. Pokud neseženu na té akci hlavu a box, jdu jen do odposlechu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“