Struny na basu

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět

Jaké máte na base struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

arcilucifer

Re: Struny na basu

Příspěvek od arcilucifer »

To u elixíru tak planda Ečko, když ho podladiš o tón?
Já jinak dávám rotosound, tam je 105 a Déčko to zvládá v pohodě.
Elixiry jsem nikdy neměl.
José

Příspěvek od José »

Neplandá, ale mám radší tvrdší struny. Na pětce nadlaďuju na D "H" ( .135) a to mi tvrdostí tak nějak vyhovuje. Ale zas až na E mi to přijde trošku overkill.
arcilucifer

Vyměnil jsem Roto swing za GHS flat a jsem překvapen, jak to zní dobře. Samozřejmě necinkaji a nejsou vůbec agresivni, ale sustain zůstal a zvuk je víc “dark” pěkná zkušenost, dlouho jsem se k tomu odhodlával, abych zase nekoupil tradičně Roto.
Přílohy
A344DD0A-7951-45C5-8E33-375F633CD347.jpeg
Moon

Příspěvek od Moon »

arcilucifer píše: 13.09.2018 14:01 Vyměnil jsem Roto swing za GHS flat a jsem překvapen, jak to zní dobře. Samozřejmě necinkaji a nejsou vůbec agresivni, ale sustain zůstal a zvuk je víc “dark” pěkná zkušenost, dlouho jsem se k tomu odhodlával, abych zase nekoupil tradičně Roto.
Když už jsme u těch hlazenek, zmínil bych se o Thomastik Jazz Elektric Bass Flat Wound. Dělají přesně to co od nich chci ve swingovém orchestru. Naprosto čitelný, vysoce kultivovaný zvuk, vyplňuje vše, ale necpe se do barvy ostatních nástrojů. Natažené na Precisionu - zkrátka kontrabas jak vyšitý. Samozřejmě to cinkání a "chrastění" ocelových roundwoundů tam není, ale to by bylo zde skoro nežádoucí.
Do popíku ale moje oblíbené RS 66LD
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
arcilucifer

Tip: Na Muzikeru jsem objednaval la bella deep talkin bass, mají je ve slevě.
José

Příspěvek od José »

čumim na ně, hlavně ty jejich bílý a zlatý nylonky -> ty jsou dost fajn a hlavně ještě nedávno byly v ešvropě naprosto nedostupný. Asi koupím na zkrocení D-bassy Gold nylony. Jináč Smrk (discoballs) na ně na baskytarovém fóru pěknou srovnávačku..
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Zkus ty hlazenky od Thomastiku. Mám je na bezpražci a je to totální palba. A navíc tenhle typ vypadá tlustě, ale má poměrně nízký tah (asi jako struny .35), takže i subtilní Jolaňácký krk nebude mít problém. Vím, o čem mluvím, mám bezpražec na bázi Jolany Superstar a ten krk i když vypadá masivně, moc velký tah nezvládá, ta kovová výztuha uvnitř je tam spíš pro ozdobu a moc nefunguje.
Momentálně uvažuju o tom, že si je koupím i na pražcovku. Od té doby co je mám, totiž nemusím používat ekvalizér v pedalboardu,jedu jenom kombinaci limiter - chorus :)
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
José

Příspěvek od José »

Subtilní jolaňácký krk? Mám pocit, že ten krk by se nehnul kdybych tam natáhl nosný lana. Máš to nějaké divné. Nízkej tah strun mi neuvěřitelně vadí, tudyma cesta pro mě nevede (jinak bych je hrozně rád zkusil - zvukově mi přijdou super).
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Blbě tam asi něco bude, ale raději do toho nebudu vrtat, abych to definitivně nedo..mrvil. Baska je to skvělá, hraje jako z praku, už 30 let ji mám a doufám že dalších 30 let vydrží. Na jednom minifestu si ji zkoušela Kinga Glyk (s jejím tátou Irkem jsem kdysi někde v Krakově jamoval) a chtěla ji koupit. Řekl jsem jí, že to určitě neprodám, ale budu na ni myslet ve své závěti :)
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
arcilucifer

José píše: 14.10.2018 16:20 čumim na ně, hlavně ty jejich bílý a zlatý nylonky -> ty jsou dost fajn a hlavně ještě nedávno byly v ešvropě naprosto nedostupný. Asi koupím na zkrocení D-bassy Gold nylony. Jináč Smrk (discoballs) na ně na baskytarovém fóru pěknou srovnávačku..
To tam měli hodně krátce :-/ stihl jsi?
José

Příspěvek od José »

Nakonec, jako spoustu jiných akcí, jsem to nechal plavat. Nějak se zasekávám, když mne někdo do něčeho očividně a intenzivně tlačí a tou debilní časomírou se jim to podařilo.
Favor

Příspěvek od Favor »

Zdravím všechny. Před pár dny jsem koupil D'ADDARIO ECB80 jsou opravdu skvěle hratelné. Oproti D'ADDARIO EXL220 velký rozdíl. Při "klouzavém" způsobu hraní "nevrzají" jako struny s válcovým vinutím tedy výborné i do studia. Zvuk je individuální záležitost ale líbí se mi víc jak u EXL220. Berte to jako tip na vyzkoušení já už mám vybráno :).
Koho by to zajímalo jsou recenzované spolu s dalšími výrobci strun ve starém Muzikusu:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... zari~2002/
Tak ať vám to hraje.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
Jachym

Příspěvek od Jachym »

Ahoj,
Koupil jsem si struny na a5ti strunnou Basu z netu, ale nějak jsem si nevšiml, že mají jiné zakončení na kobylku, než ty co tam mám teďka,

Když jsem je tam chtěl dát, tak by mi zakončení té struny nesedělo na tom válečku kterým se šteluje dohmat viz foto (nové struny nemájí vynutí až k tékuličce).
117929907_1023177091446413_1527687095270519079_n.jpg
existuje nějaká možnost, jak tam ty struny natáhnout, nebo mám prostě špatné struny a musím si koupit jiný typ...?

popř, můžete mi někdo poradit jaké struny si tedy mám koupit?

Basu Mám Cort Action HH5 https://kytary.cz/cort-action-hh5-tlb/H ... JBEALw_wcB

děkuji.
Přílohy
117877735_1079266812467917_7512272756173442193_n.jpg
José

Příspěvek od José »

Když to natáhneš úplně normálně, nefunguje to jak má?
Moon

Příspěvek od Moon »

Já si myslím, že to je záměr výrobce. Aby na kameni kobylky leželo jen jádro struny, a ne ovinutí. Snad kvůli lepšímu zvuku nebo sustainu. Jaká je ale životnost těchto strun si netroufám odhadnout. Nikdy jsem je neměl.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Jachym

Příspěvek od Jachym »

Problém je, že když je natahnu na doraz, aby se zarazila ta kulička o kobylku, tak tlustý konec struny He moc blízko navijeciho kolíku aneprotahnu ho skrz. (ta a drátová část je po natažení tak 20 cm za navíjecí mechanikou...)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Jachym píše: 18.08.2020 17:47 Ahoj,
Koupil jsem si struny na a5ti strunnou Basu z netu, ale nějak jsem si nevšiml, že mají jiné zakončení na kobylku, než ty co tam mám teďka,

Když jsem je tam chtěl dát, tak by mi zakončení té struny nesedělo na tom válečku kterým se šteluje dohmat viz foto (nové struny nemájí vynutí až k tékuličce).

117929907_1023177091446413_1527687095270519079_n.jpg

existuje nějaká možnost, jak tam ty struny natáhnout, nebo mám prostě špatné struny a musím si koupit jiný typ...?

popř, můžete mi někdo poradit jaké struny si tedy mám koupit?

Basu Mám Cort Action HH5 https://kytary.cz/cort-action-hh5-tlb/H ... JBEALw_wcB

děkuji.
starý príspevok, ale dnes robím basu s tým Neuser system a či náhodou tie struny, nie sú na ten typ kobylky, alebo podobný, čo má efekt bezpažca po prepnutí, na kameni by nebolo opletenie, resp. bolo a po prepnutí už nebolo a zvuk bepražca by bol výraznejší

https://twitter.com/ikeyan8810/status/7 ... 7121425408
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“