bubucci píše: 22.10.2018 11:02
Víc mě zaujalo to info o mahagonu. Jsou na to nějaké důkazy ?
Teď nevím jestli myslíš ty LP RI do 2008 - u těch byl jihoamer.původ mahagonu uvedený na ofic.stránkách Gibson Custom shopu:
2007 Historic Reissues - true Honduras mahogany and Madagascar rosewood (Gibson's spec sheet) ...
v r.2008 tato info z webu zmizela - tak jako ty 2 druhy dřeva z výrobních linek
Fiji mahagon je sice pokud jde o "semínka" botanicky identický, ale roste v jinym prostředí (půda,klima atd)
dřevo je lehčí, resp.má nižší denzitu, roste tam rychlejc (v jednom článku o těch plantážích psal nějaký dendrolog že to nikde jinde neviděl .. citát: "
grows like weed " ) - je to vidět i na kresbě dřeva, bez ohledu na řez:
http://i.imgur.com/ayYFG9a.jpg takových fotek jsou mraky
Důkazy, že je to popohnaný nějakou (genetickou) modifikací samozřejmě nejsou..
Třeba jsou to jen ty přírodní podmínky.
A jestli to má vliv na zvuk - záleží na každym, jak mu to přijde, já jen vím že když jsem v r.2009 vybíral
asi z 10ti reissue LP (najednou), tak ta co jsem si odnesl (2007) byla zvukově někde úplně jinde než ty ostatní (to byly 08 a 09) - plnější, bohatší zvuk - tzv 3D
A žádný, že uši slyšely co oči viděly... tehdy to pro mě byla kytara jako kytara, ještě jsem vůbec nevěděl že nějakej mahagon je odtud nebo odjinud.. Spíš naopak, já jí nejdřív nechtěl

- chtěl jsem goldtopa a ne profláklej sunburst natož připlácet za R9
Zpětně si myslím že to muselo být tím dřevem.. na náhodu to byl dost velkej soubor na jednom místě, a protože se to později opakovalo s jinýma kytarama a pořád stejným výsledkem: pre-2008 ..