Výměna elektroniky es 335

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna elektroniky es 335

Příspěvek od Hendrek »

No, z toho mám také vítr, až se mi u HB-35 třeba pokaká jack. Bude to chtít nějaký nástroj na precizní manipulaci s elektronikou skrz tu díru. Dlouhá zahnutá pinzeta, nebo něco takového. Pájet vše venku a pak vsunout efkem na správné místo, prostrčit deskou a zajistit matkou.
Ale třeba má někdo lepší nápad či zkušenosti.
torst

Příspěvek od torst »

obdobný problém u Les Paul Supreme. Prý se to dělá protahováním na provázcích. Ale dělat bych to nechtěl. Kolikrát mám problém vše napasovat i do kytar s normálním přístupem. Proč musíš měnit?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Torste, dobrý tip. Třeba u potenciometru na osičku přivázat provázek, povolit matku, vyndat přes efko nějakou pinzetou (provázek stále vede vnitřkem kytary a ven skrz díru pro poťák), provést pájení, provázkem zpět přitáhnout až na původní pozici, zajistit matkou.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Ahoj, zkušenost s tím mám... Chce to režnou nit (obyč se přetrhne) a pak sadu takových těch všelijakých zahnutých a úzkých kleštiček. Pinzeta je na to moc slabá.

Než všechno z kytary vyndáš, musíš to přivázat na provázky, pak zastrkáš opatrně do kytary a pomocí kleštiček a provázků vytaháš ven z kytary. Pak si odpájíš/připájíš, co potřebuješ. No a pak to přivážeš zase na provázky a nataháš zpátky do kytary... Nezdá se to, ale je to práce na půl odpoledne (bavíme-li se o výměně komplet elektroniky).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Taky u tom uvažuju u HB35Plus, vadí mi lineární volume poťáky, předpokládám, že tone budou logaritmické, tak bych to chtěl prohodil a případně udělat 50s wiring.
Tady jsou dobrá instruktážní videa:
https://www.youtube.com/watch?v=EKH2kK4P-RU
https://www.youtube.com/watch?v=YNYBnAqYDwk&t=17s
Jen ty provázky bych uvázal na poťáky dřív, než bych je vytáhnul z kytary.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Masakr, už se (ne)těším, až to budu muset řešit. Ono se také může stát, že např. pro pouhou výměnu jacku budou muset střeva komplet ven, protože drátky nebudou tak dlouhé, aby to šlo vytáhnout a provést jen částečně.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Hendrek: Potřeboval bych vyměnit přepínač snímačů... už rok má takovej nejistej chod, občas nepřepne. Ale tak nějak to funguje, a když náhodou ne, tak s ním stačí zacvakat a pak funguje zase... a když vím, co mě čeká, ještě jsem se k tomu nedokopal :D.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“