Pedalboardy
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedalboardy
Protože todle je známka panku
.
Na tohle jsem měl kdysi v pedalboardu starou černou karimatku. Byla hodně tvrdá a pevná. Na spaní nic extra, ale na tohle dokonalá. Když se vyrizl otvor mírně menší než efekt, tak v tom efekt držel velmi dobře. A navíc ten černý povrch vypadal dobře
Proč? Všechny ty alternativy jsou přeci horší. Musíš něco montovat, lepit, upevňovat. Tady si jen poskládáš požadované puzzle a meziprostor zašpéruju pěnou. Kdykoli vyndám, vyměnim, podle potřeby.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, neřešte to... Viz:
Neni to PB v pravém smyslu slova. Ne na live. Je to jen taková domácí laboratoř, na porovnávání zkreslovačů.
Hraju na kytary a mašinky
rotten: Teď už je to jen na doma, ale kdysi jsem s tím jezdil jako s tour PB. Jen tam byly jiné věci. Delay, chorus, Digi EX7 ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chystám se svůj pedalboard přesunout do racku a ovládat ho pouze MIDI kontrolérem, máte někdo zkušenosti se znovupřilepováním 3M Dual Lock prosím? Nevím jaké lepidlo na tu "pěnu" použít.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
A proč to odlepovat z krabiček? Pokud ho strhneš, už to nikdy bebude fungovat jako dřív
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
3M Dual Lock stojí trochu víc než běžný sucháč. Navíc nejde jen tak sundat, většinou ti zůstanou v ruce jen ty "háčky" s vrstvou "pěny" - a na to se právě Skipper ptá - jaké lepidlo použít na znovunalepení, tzn. nahrazení té původní lepící vrstvy.kunec píše: 14.11.2018 19:01 A proč to odlepovat z krabiček? Pokud ho strhneš, už to nikdy bebude fungovat jako dřív
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
Z krabiček jsem to právě neodlepoval, ale z podkladu pod nimi.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ty pěnové už zpátky chytit nejdou, navíc nechají čurbes. Někdy šly opětovně přilepit ty s tenkou vrstvou lepidla místo pěny, ale já jsem zapomněl které to jsou a vždycky si objednal ty druhé 
Mělo by to jít nějakým lepidlem na bázi gumy. Znám jen starý Alkapren, Chemopren a nevím jak se všechny jmenovaly, byly však perfektní a určitě se nějaké podobné dají sehnat i dnes např. v OBI
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- Skipper
- Kontaktovat uživatele:
Já 2x objednával myslím tohle: https://www.g3.cz/katalog/suche-zipy-3m ... 551-sj3551 bohužel zbytky co tu mám asi nevystačí. Horší je, že odlepeno ještě vše nemám a opravdu ty hlavičky držejí víc než to lepidlo. Zatím se mi osvědčilo do hlaviček narvat plochý šroubovák a opatrně je od sebe oddělat.
- selmer1967
Ahoj,
Trochu jsem upgradeoval pedalboard...(Wah 95q, HOT dual Verb, MB V Twin, TS 808 Lariš, Akai Flanger, Blackstar Delay HT, EQ MXR, Mooer DI a footswitche na kombo a hlavu...).
Trochu jsem upgradeoval pedalboard...(Wah 95q, HOT dual Verb, MB V Twin, TS 808 Lariš, Akai Flanger, Blackstar Delay HT, EQ MXR, Mooer DI a footswitche na kombo a hlavu...).
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
Já to dělám madlem staré lžíce, které jsem ohnul, abych se vešel mezi krabky. Ale mám zkušenost, že stačí uvolnit jen kousek a pak efekt jakoby silou odklopit na stranu, ono se to vycvakne. Krabky, na kterých mám jen menší proužky duallocku, takhle vycvaknu i bez uvolnění lžící.Skipper píše: 14.11.2018 21:49 Já 2x objednával myslím tohle: https://www.g3.cz/katalog/suche-zipy-3m ... 551-sj3551 bohužel zbytky co tu mám asi nevystačí. Horší je, že odlepeno ještě vše nemám a opravdu ty hlavičky držejí víc než to lepidlo. Zatím se mi osvědčilo do hlaviček narvat plochý šroubovák a opatrně je od sebe oddělat.
Duallock drží natolik, že u většiny efektů fakt stačí jen proužky, rozhodně není potřeba pokrývat takovou plochu spodní strany, jako je člověk zvyklý s obyč. sucháčem.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Když narvete do mini pedalboardu další pedály...

čínské tsunami ... ! :oE
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to říkám pořád: žádnej kufr ani pedalboard není dostatečně velkej, nikdy
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Protože jsem pořídil novej aparát, rozhodl jsem se i pro nový pedalboard, takže jsem prodal M13 a vracím se ke krabičkám. Zatím to mám jenom takhle poházené v kufru, o víkendu udělám schodek na druhou řadu a porovnám to. Pak pořeším propojky (snad nemá Hendrek moc práce a stihne je rychle
) a bude to.
Ta fotka by vlastně mohla být i v "Co jste zrovna koupili", protože kromě modrého Fulldrive jsem všechno nakoupil v průběhu posledních 2-3 týdnů

Ta fotka by vlastně mohla být i v "Co jste zrovna koupili", protože kromě modrého Fulldrive jsem všechno nakoupil v průběhu posledních 2-3 týdnů

- selmer1967
Máte to pěkné, kvalitní efekty, určitě to bude skvěle hrát.
Jen bych místo těch pevných propojek určitě volil krátké kabely s plochými konektory. Třeba ty od EBS, co používám já. Sdělím vám proč. Je to více flexibilnejsi na přesné umístění a také tyto pevné přípojky jsou potenciální zdroj poruch. Při živém hraní dochází k mechanickému namáhání těchto pevných propojek a může časem dojít k poškození a tím spojených značných problémů. Pěkně to vypadá, ale určitě bych to do pedalboardu nedával. Nehledě o komplikovaném vyjímání krabiček takto spojených...
Mirek
Jen bych místo těch pevných propojek určitě volil krátké kabely s plochými konektory. Třeba ty od EBS, co používám já. Sdělím vám proč. Je to více flexibilnejsi na přesné umístění a také tyto pevné přípojky jsou potenciální zdroj poruch. Při živém hraní dochází k mechanickému namáhání těchto pevných propojek a může časem dojít k poškození a tím spojených značných problémů. Pěkně to vypadá, ale určitě bych to do pedalboardu nedával. Nehledě o komplikovaném vyjímání krabiček takto spojených...
Mirek
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...