Problém se sustainem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
RiffmanCZ

Problém se sustainem

Příspěvek od RiffmanCZ »

Můj Fokus má hrozně málo sustainu, obzvláště při bendingu, a na jednom pražci nejde bendovat vůbec, jakoby se struna o něco ,,zarazí". Potřebuju poradit:

1)Čím to je?
2)Dá se to opravit?
3)Má cenu to dávat opravovat?

Předem díky za odpověď.
arcilucifer

Re: Problém se sustainem

Příspěvek od arcilucifer »

Vlk, pokud tam je, neopravíš ho. Tón prostě “zhasne” Předejít tomu leda při koupi.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Zanést ke kytarářovi a nechat přebrousit pražce.
RiffmanCZ

Příspěvek od RiffmanCZ »

Takže to znamená, že jsem celejch pět let hrál na zmetek? :shock: :cry: :x
arcilucifer

bubucci píše: 2.11.2018 18:11 Zanést ke kytarářovi a nechat přebrousit pražce.
Myslíš, že jen to pomůže, pokud je ten tón fakt hluchý?
Mě tvrdil kytarář, že musím řešit výztuhu, mechaniky, přepražcovani a možná ten tón potom nějakou vteřinu bude znít. Nakonec jsem kytaru prodal, protože jsem na to neměl morál. To byl levný Gibson studio.
Fakt nevím... tenhle neduh bývá u Fender bas na 4 až 7 pražci na Géčku hodně častým jevem a to i nástroje 50+
Teď když něco kupuju, tak se snažím projet celý hmatník, jestli není někde jeden, nebo smečka.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ten vlk je na určité frekvenci a je pravda, že s tím už nic udělat nejde. Zažil jsem to u jedné jediné kytary, H tón na G struně, Gibson LP Standard :(
Když píše, že u bendování, tak je to většinou vylezený pražec. Buď ho zkusit přes nějaké dřívko opatrně zaklepnout a nebo ten kytarář. Když dřevo schne, tak holt ty pražce dělají bordel. Navíc to bláto na Fokusu.
RiffmanCZ

Příspěvek od RiffmanCZ »

Normálně to ten tón celkem drží, ale když benduju, tak se to o něco zaráží a chcípá to.
arcilucifer

RiffmanCZ píše: 2.11.2018 19:44 Normálně to ten tón celkem drží, ale když benduju, tak se to o něco zaráží a chcípá to.
Jo takhle, jako mechanická záležitost.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

bubucci píše: 2.11.2018 19:24 Zažil jsem to u jedné jediné kytary, H tón na G struně, Gibson LP Standard :(
Tak to mají všechny Gibsony LP .. některý víc, některý míň - jednu R7 jsem kvůli tomu jel vrátit 500 km tam a zpět :mrgreen: to h vůbec nehrálo.. (zajímalo by mě jestli to tak mají i ty LP bez "kondomu" na výztuze krku, jako True Historic nebo ES po 2016) a nebo kytary úplně bez výztuhy - na klasickou španělskou kytaru jsem nehrál asi 30 let :lol: ..
btw jinak třeba ES-335 to mají o tón výš, na Cis ( - stejněj notoricky známej problém u všech Fender bas, Cis na G struně vůbec nehraje) ,
a všechny akustiky co mám nebo jsem osobně vyzkoušel právě s ohledem na tyhle frekvence, tak podle velikosti těla od A (Martin 000) kde to vadí hodně, přes D18 a D28 kde je to G, Fis, a D35 kde je to E ( .. docela malér vzhledem k tomu kde většinou hrajeme :| )
až dolů k Dis (SJ200) kde to tak nevadí při nejběžnějších tóninách, tj EADGH ..

Proto mě vždycky baví, když se na to někdo ptá na nějakým foru a lidi mu píšou že je to špatně osazený pražec a podobný nesmysly - a vůbec to samý neslyší u vlastní kytary.. je to konstrukční záležitost nic jinýho.

EDIT - netýká se samozzřejmě týhle situace, kde je problém při bendování...
I´m wheels... movin´wheels
RiffmanCZ

Příspěvek od RiffmanCZ »

Tonda píše: 2.11.2018 22:08
bubucci píše: 2.11.2018 19:24 Zažil jsem to u jedné jediné kytary, H tón na G struně, Gibson LP Standard :(
je to konstrukční záležitost nic jinýho.
Takže se tím nedá nic dělat? :cry:
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Pokud se to deje jen pri vytahovani strun a jen na nekterych prazcich, tak je velmi pravdepodobne nektery z prazcu moc vystouply. Kdyz si to neumis obrousit sam, tak to radeji zanes ke kytararovi.
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“