Problém se sustainem
Pravidla fóra
Problém se sustainem
Můj Fokus má hrozně málo sustainu, obzvláště při bendingu, a na jednom pražci nejde bendovat vůbec, jakoby se struna o něco ,,zarazí". Potřebuju poradit:
1)Čím to je?
2)Dá se to opravit?
3)Má cenu to dávat opravovat?
Předem díky za odpověď.
1)Čím to je?
2)Dá se to opravit?
3)Má cenu to dávat opravovat?
Předem díky za odpověď.
-
arcilucifer
Re: Problém se sustainem
Vlk, pokud tam je, neopravíš ho. Tón prostě “zhasne” Předejít tomu leda při koupi.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Zanést ke kytarářovi a nechat přebrousit pražce.
Takže to znamená, že jsem celejch pět let hrál na zmetek?

-
arcilucifer
Myslíš, že jen to pomůže, pokud je ten tón fakt hluchý?
Mě tvrdil kytarář, že musím řešit výztuhu, mechaniky, přepražcovani a možná ten tón potom nějakou vteřinu bude znít. Nakonec jsem kytaru prodal, protože jsem na to neměl morál. To byl levný Gibson studio.
Fakt nevím... tenhle neduh bývá u Fender bas na 4 až 7 pražci na Géčku hodně častým jevem a to i nástroje 50+
Teď když něco kupuju, tak se snažím projet celý hmatník, jestli není někde jeden, nebo smečka.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
ten vlk je na určité frekvenci a je pravda, že s tím už nic udělat nejde. Zažil jsem to u jedné jediné kytary, H tón na G struně, Gibson LP Standard 
Když píše, že u bendování, tak je to většinou vylezený pražec. Buď ho zkusit přes nějaké dřívko opatrně zaklepnout a nebo ten kytarář. Když dřevo schne, tak holt ty pražce dělají bordel. Navíc to bláto na Fokusu.
Když píše, že u bendování, tak je to většinou vylezený pražec. Buď ho zkusit přes nějaké dřívko opatrně zaklepnout a nebo ten kytarář. Když dřevo schne, tak holt ty pražce dělají bordel. Navíc to bláto na Fokusu.
Normálně to ten tón celkem drží, ale když benduju, tak se to o něco zaráží a chcípá to.
-
arcilucifer
Jo takhle, jako mechanická záležitost.RiffmanCZ píše: 2.11.2018 19:44 Normálně to ten tón celkem drží, ale když benduju, tak se to o něco zaráží a chcípá to.
Tak to mají všechny Gibsony LP .. některý víc, některý míň - jednu R7 jsem kvůli tomu jel vrátit 500 km tam a zpětbubucci píše: 2.11.2018 19:24 Zažil jsem to u jedné jediné kytary, H tón na G struně, Gibson LP Standard![]()
btw jinak třeba ES-335 to mají o tón výš, na Cis ( - stejněj notoricky známej problém u všech Fender bas, Cis na G struně vůbec nehraje) ,
a všechny akustiky co mám nebo jsem osobně vyzkoušel právě s ohledem na tyhle frekvence, tak podle velikosti těla od A (Martin 000) kde to vadí hodně, přes D18 a D28 kde je to G, Fis, a D35 kde je to E ( .. docela malér vzhledem k tomu kde většinou hrajeme
až dolů k Dis (SJ200) kde to tak nevadí při nejběžnějších tóninách, tj EADGH ..
Proto mě vždycky baví, když se na to někdo ptá na nějakým foru a lidi mu píšou že je to špatně osazený pražec a podobný nesmysly - a vůbec to samý neslyší u vlastní kytary.. je to konstrukční záležitost nic jinýho.
EDIT - netýká se samozzřejmě týhle situace, kde je problém při bendování...
I´m wheels... movin´wheels
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se to deje jen pri vytahovani strun a jen na nekterych prazcich, tak je velmi pravdepodobne nektery z prazcu moc vystouply. Kdyz si to neumis obrousit sam, tak to radeji zanes ke kytararovi.
Hraju výhradně na šrot.