klasická akustika -> elektroakustika ?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
azag

klasická akustika -> elektroakustika ?

Příspěvek od azag »

ahoj. hraju asi sedm let na klasickou španělskou kytaru za 7k. (nicméně už cítím, že mi nestačí, kytara za 20k by mi naopak plně stačila.) převážně hraju klasiku, ale poslední dobou zkouším čím dál víc různý rockový a současný akustický věci a často postrádám delší a užší hmatník.

takže jsem si řekl, že si pořídím kytaru s "elektrickým hmatníkem" (neznam terminologii...) čistá elektrika je mimo hru, takže jsem se rozhodoval mezi čistou akustikou a elektroakustikou, nakonec padla volba na druhé, protože už se mi naskytlo několik příležitostí, kdy by se elektrickej výstup hodil. (tady přichází první otázka, bude elektroakustika hrát hůře než akustika za stejný peníz, či to nejde takhle obecně říct?)

moje finanční možnosti jsou asi do 8k a v této kategorii jsem (neznaleckým okem) našel toto. a tady přichází druhá otázka. očekávám, že oproti mojí španělce bude mít tahle elektroakustika minimálně stejný, ale spíše lepší zvuk, je to správný předpoklad? popř. je to vyloženě špatná volba?

jakkoli kritický komentář, který bude aspoň trochu k věci, je skvělý :) díky
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Nechápu tě máš kejtru za 7 k a říkáš že by ti stačila za 20 k ....a chceš si koupit elektroakustiku za 8 k :roll: asi mi to dneska nepálí
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Já bych si koupil normální protože k elektroakustice ještě kupuješ kombo- další investice
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
azag

Příspěvek od azag »

ano, stačila by za 20k, jenže nejsou finance :)

er... snad nemám až tak moc velkou nevědomost, ale elektroakustika přeci hraje i bez elektřiny, ne? a třeba nahrát něco do počítače můžu i bez zesíku nebo se pletu?
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak za prve to bude mit oproti spanelce zasadne jiny zvuk. samozrejme to bude bez problemu hrat i bez zapojeni. ja bych urcite koupil elektroakustiku, pokud ten cenovy rozdil neni moc velky. problem jen snad jen v tom, ze ten piezzo snimac, co tam je, je zvukove nic moc (obecne maji piezza zvuk, ktery se ne uplne kazdemu libi). pak jeste otrepana trapna rada, vyzkousej si to a nebud hned sokovany z toho, ze je to jiny nez spanela (hlavne, co se krku tyce), zkus jich co nejvic.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

azag píše:ano, stačila by za 20k, jenže nejsou finance :)

er... snad nemám až tak moc velkou nevědomost, ale elektroakustika přeci hraje i bez elektřiny, ne? a třeba nahrát něco do počítače můžu i bez zesíku nebo se pletu?
ano můžeš...neboj :lol: ale myslím si, že by pro tebe bylo ideální vyzkoušet...teoreticky by tahle kytara měla hrát o něco málo hůř, protože docela velkou polužkou u elektroakustiky je právě její elektronika,ale může překvapit...s tímhle to nepomůžu...zkus vyzkoušet v nějakým obchodě :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
azag

Příspěvek od azag »

aha, takže si udělám pěkný odpoledne v nějakým velkým kytarovým obchodě :) to je asi dobrá rada, díky :D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

nezapomen vyzkouset zapojeni te kytary do aparatury. treba usoudis, ze se ti ten zvuk vubec nelibi.
azag

Příspěvek od azag »

hm... žádnou aparaturu nemám, jde spíš o to, že občas přilezu někam, kde aparaturu mají a výstup se hodí. a taky je to podle mě nejsnazší způsob, jak dostat zvuk do počítače, protože dobrý mikrofon taky něco stojí. a za třetí je to investice do budoucna O:-) myslíte, že na zkoušku stačí, když si kytaru napojim na mp3 (má line-in) a poslechnu tam?
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

myslel jsem v tom obchode to treba do neceho pichnout.
krejca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krejca »

framikoin píše:myslel jsem v tom obchode to treba do neceho pichnout.
treba do 450w marshalla se sreslenym zvukem ... :D:D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

:D tak samozrejme do neceho urcenyho pro akustiku :-) haj géjn aparat neni to pravy.
krejca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krejca »

framikoin píše::D tak samozrejme do neceho urcenyho pro akustiku :-) haj géjn aparat neni to pravy.
jasny :D ale na druhou stranu by me celkem zajimalo jak by to znelo to sem jeste nikdy neslysel takvodle kombinaci
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

krejca píše:
framikoin píše:myslel jsem v tom obchode to treba do neceho pichnout.
treba do 450w marshalla se sreslenym zvukem ... :D:D
to jako stoprocentně, ale radši do rivery, ty jsou ještě dražší a vypadaj retro...
ne jako vyzkoušet 100%ně, přechod z akustiky na elektrocokoliv je docela šokující
Die Hard or Die Home
peet

Re: klasická akustika -> elektroakustika ?

Příspěvek od peet »

azag píše: moje finanční možnosti jsou asi do 8k a v této kategorii jsem (neznaleckým okem) našel toto. a tady přichází druhá otázka. očekávám, že oproti mojí španělce bude mít tahle elektroakustika minimálně stejný, ale spíše lepší zvuk, je to správný předpoklad? popř. je to vyloženě špatná volba?

jakkoli kritický komentář, který bude aspoň trochu k věci, je skvělý :) díky

Tazko hovorit o tom ci bude zvuk lepsi alebo horsi... skor ci sa ti bude pacit.

Nechcem sa ti do toho velmi miesat, ale na tvojom mieste by som dal prednost Ibanez AEL 20 so snimacom od fishmana. Je to sice o 1500 viac ako tvoj rozpocet, ale po zapojeni do komba myslim tuto investiciu ocenis... Fishman sa jednoducho nezaprie.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“