Lampa na doma do 8000-10000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
moravlu

Lampa na doma do 8000-10000

Příspěvek od moravlu »

Zdravím,

mám doma Laney LC30 a zdá se mi, že na byt(i když máme obvodové stěny tlusté 0,8m) je až moc hlasité. Když se snažím hrát potišeji tak z toho nevymáčku ten zvuk co bych chtěl...

Přemýšlel jsem o koupi: Bugera V22 nebo V5 Infinium (nové), Fender Super Champ XD nebo 2 (bazar)

U Bugery se bojím, že to bude šmejd a u toho Fendera, že to bude jen nepovedená simulace...

Dále jsem přemýšlel o Vox AC15 C1 (to ale na bazaru je i tak drahé) nebo Marshall DSL5CR, Nebo komba z bazaru typu VHT, BLackstar apod...
Ještě by mě zajímalo jestli je to v pohodě kupovat u Thomann a jak je to s reklamací.

Děkuji za nápady 8)
starypard

Re: Lampa na doma do 8000-10000

Příspěvek od starypard »

Na nějaké tři různé menší lampy Laney jsem doma hrál a žádná mi nedala ten zvuk a pocit ze hry. Na Bugeru bych se vykašlal, má specifický zvuk, Fender a Vox mají dosti odlišný zvuk (jeden od druhého) a odezvu na kytaru, jde o to, co chceš. Já su pro VOX. U Thomanna se kupuje dobře a reklamace jest dnes samozřejmostí i u malých firem, natož u největšího evropského prodejce. Neřeš.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

S žádnou lampou, byť nejslabší (1 W), si moc nepomůžeš. Jedině sand, že by měla zabudovanou brzdu až na 0,1 W. Ale i pak to není zase taková výhra (viz níže).
Super Champ XD je určitě dobré řešení, umí hrát dobře opravdu potichu. Nepovedená ta simulace rozhodně není, Fender zvuky super a třeba simulace Marshalla taky, jen ne tak dynamická jako originál a při nižším gainu trochu pod dekou.
Co takhle zkusit brzdu nebo variable voltage regulator (vygoogli si)?
Tahle je cenově docela dostupná a je-li to kopie Jettenuatoru, funguje docela dobře:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... nuator.htm
Nákupy u Thomanna jsou OK, reklamace a záruční opravy fungují bez nákladů na poštovné (zašlou kupón k nalepení).
Jinak bych šel spíš do čistě modelingového komba. Boss Katana nebo Roland MicroCube jsou super, ale třeba i Vox Mini nebo Fender Mustang. Určitě nehrají hůře než lampa kočírovaná brzdou na pokojíčkovou úroveň, zvlášť potřebuješ-li hard-rockový až metalový sound.
moravlu

Příspěvek od moravlu »

Fořt píše: 10.11.2018 10:47 S žádnou lampou, byť nejslabší (1 W), si moc nepomůžeš. Jedině sand, že by měla zabudovanou brzdu až na 0,1 W. Ale i pak to není zase taková výhra (viz níže).
Super Champ XD je určitě dobré řešení, umí hrát dobře opravdu potichu. Nepovedená ta simulace rozhodně není, Fender zvuky super a třeba simulace Marshalla taky, jen ne tak dynamická jako originál a při nižším gainu trochu pod dekou.
Co takhle zkusit brzdu nebo variable voltage regulator (vygoogli si)?
Tahle je cenově docela dostupná a je-li to kopie Jettenuatoru, funguje docela dobře:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... nuator.htm
Nákupy u Thomanna jsou OK, reklamace a záruční opravy fungují bez nákladů na poštovné (zašlou kupón k nalepení).
Jinak bych šel spíš do čistě modelingového komba. Boss Katana nebo Roland MicroCube jsou super, ale třeba i Vox Mini nebo Fender Mustang. Určitě nehrají hůře než lampa kočírovaná brzdou na pokojíčkovou úroveň, zvlášť potřebuješ-li hard-rockový až metalový sound.

Díky zajímavá odpověď. Asi půjdu do toho Fendera chci něco na blues max Hard Rock.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Poslední dobou se mi hodně líbil vox AC4 CC1 (nikoliv TV) s 12 palcovým repro. Díky master volume hrál dobře i potichu.
filo01

Příspěvek od filo01 »

A já přidám, že pokud modeling a potichu, tak okouknout i Yamahu TRH10 nebo THR10C.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
marekmarus

Příspěvek od marekmarus »

V krátkosti - namiesto iného zosilovače si kúp brzdu/loadbox. Skús navštíviť stránku 4rockers, ten pán je aj tu na fóru(Slávek Šámal aka Cybermuff). Ušetríš dosť peňazí a budeš mať ultimatívny zvuk na doma. Tvoj Laney nie je vôbec špatný a vymeniť ho za "tichú" lampu, nedajbože modeling, nie je moc rozumné.. Ja provozujem bez problémov v bytovke 100W Marshall, kľudne aj na sluchátka. Odporúčam, budeš spokojný. Ak by si chcel viac info, kľudne se zeptej :wink:
torst

Příspěvek od torst »

"brzdit" 100W marshalla na pokojovou hlasitost samozřejmě lze, ale asi by mi bylo líto propáleného proudu a opotřebovaných lamp. Je to jako jezdit Tatrou 815 do pekařství pro šest housek.
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
starypard

Příspěvek od starypard »

Kacířský názor starého parda.
Jsme muzikanti, většina zde dokonce kytaristi, mimo jiných hudebních aktivit, tedy poněkud nestandardní část populace.
To historicky značí, že jsme asociálové.
Proto bych nějaký hluk, i při bydlení v bytě, sousedícím s okolními partajemi, zas tak moc neřešil.
Provozoval jsem jako mládě 100W celolampu (kytara i baskytara) a nekoukal na hodinky (ani v noci). U sousedů přes zeď zase někdo furt mydlil do klipru (a bylo to dost hrozný). A vo patro vejš pidilidi strašně dupali, poniváč měli horolezecký vobdobí a lezli na skříně a skákali z nich na zem a taky se mydlili a honili mezi sebou.
Lidi maj spolu bejt.
Se vším všudy.
Baráky, vzduch, voda, zdi, jídlo, atd. nemůžou bejt sterilní.
marekmarus

Příspěvek od marekmarus »

torst píše: 11.11.2018 10:45 "brzdit" 100W marshalla na pokojovou hlasitost samozřejmě lze, ale asi by mi bylo líto propáleného proudu a opotřebovaných lamp. Je to jako jezdit Tatrou 815 do pekařství pro šest housek.
Nemôžem súhlasiť. Ľudia sú ochotní zaplatiť strašné prachy za vidinu niečoho lepšieho. Utrácajú násobky, aby si polepšili v "jednotkách percent". V kontextu finančních nákladov, ktoré ku každému hobby jaksi patria, je cena elektriny(i lámp) irelevantná(mne by bolo zase ľúto vymeniť rolls-royce za Fabii, len kôli lepšej spotrebe).. Ďalej, má potom možnosť narábať s linkovým signálom - s tým už môže robiť čokoľvek (efektovať, nahrávať). Tohoto nedosiahne so žiadnym 1-5W prckom. Jeho Laney je plnokrvný zosilovač. To, čo na ňom natrénuje(hlavne pravá ruka), bude fungovať aj na iných lampách. Proste bude mať super zvuk, resp. presne taký, aký je schopný z gitary dostať. O toto by pri modelingu prišiel. Na doma nič lepšie nevymyslí. :wink:
Placka

Příspěvek od Placka »

Laney LC30 není žádná zázračně dobrá lampa, kterou by stálo za to brzdit brzdou, aby jsi využil její skvělý zvuk. Měl jsem a dobrý modeling udělá na doma víc parády. Třeba zmíněná Katana.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Navíc hodně "zabrzděná" lampa líp než modeling nehraje.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

LC30/50 moc dobře potichu nehraje, ale určitě bych to neměnil za zmiňované aparáty a už vůbec ne modeling. Spíš jde o průběh master volume, který je u toho Laneye takový, že zkraje hraje ''vykastrovaně'' a až má trochu objem, tak už je to dost hlasité. Asi bych zvolil v první řadě nekoho, kdo by mi to byl schopný upravit. Protože hromada aparátů tak funguje bez problémů i při TV volume a pořád zní líp než jakýkoliv modeling (Engl, Brunetti, Friedman, atd...)
bundes
Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundes »

S bubuccim nemohu souhlasit, zrovna Friedman potichu rozhodně nehraje. Jinak bych doporučil koupit brzdu a je to.
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Když brzdu, tak induktivní, odporová mění zvuk.
filtr666
Bandzone: https://bandzone.cz/madnoiseband

Příspěvek od filtr666 »

Samozřejmě záleží na stylu - já jsem měl Blackstar HT 5 a na doma paráda, hrálo to skvěle a když byl moc večer (třeba 2 ráno :D), tak jsem to poslal do sluchátek... a má to i vstup, takže je možné si pustit nějaký backing track či podobně a hrát do toho... v rámci návalu redukce krámujsem ho prodal a dneska už hraju přes comp nebo přes Line6 POD do sluchátek a není to ono... takže mohu doporučit na crunch až ne úplně high gain bez problémů...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

bundes píše: 12.11.2018 12:36 S bubuccim nemohu souhlasit, zrovna Friedman potichu rozhodně nehraje. Jinak bych doporučil koupit brzdu a je to.
Já měl na mysli konkrétně Smallbox. Paradoxně třeba Pink Taco, ač 20W, tak nemá takový průběh master volume jako SB.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“